Η ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΗΣΥΧΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗ: ΚΟΣΚΙΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

ΒΙΝΤΕΟ

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποιο από τα γονίδιά μας θα μεταβιβάσουμε. Κάθε σύλληψη είναι μια ζαριά. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την αναδυόμενη τεχνολογία που ονομάζεται «προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος για πολυγονιδιακές διαταραχές».

Μια τεχνολογία που επιτρέπει στους γονείς που μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος της διαδικασίας να επιλέξουν ποια έμβρυα θα πρέπει να επιτρέπεται να επιβιώσουν με βάση τα επιθυμητά χαρακτηριστικά τους. Στους ανθρώπους, η επιλεκτική αναπαραγωγή ονομάζεται ευγονική.

Θα μπορούσε αυτό το νέο κίνημα ευγονικής να οδηγήσει τελικά σε μια νέα φυλή ελιτίστικων ανθρώπων που είναι αρκετά γενετικά διακριτοί από τους υπόλοιπους ώστε οι δύο πληθυσμοί να μην είναι πλέον αρκετά γενετικά παρόμοιοι για να διασταυρωθούν;

Το παρακάτω είναι παραφρασμένο από το άρθρο «Η ήσυχη επιστροφή της ευγονικής» που γράφτηκε από τη Louise Perry και δημοσιεύθηκε από το The Spectator.

Ο έλεγχος ενός εμβρύου ή εμβρύου είναι ήδη κοινός. Οι εξετάσεις για το προγεννητικό σύνδρομο Down, για παράδειγμα, είναι τόσο διαδεδομένες που σε ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, σχεδόν το 100% των γυναικών επιλέγουν να διακόψουν την κύηση ενός εμβρύου που έχει διαγνωστεί με την πάθηση ή – εάν χρησιμοποιούν εξωσωματική γονιμοποίηση – να μην εμφυτεύσουν το προσβεβλημένο έμβρυο.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...