Η Δύση είναι αποφασισμένη να παρασύρει τη Ρωσία σε έναν θερμό πόλεμο

Η προειδοποίηση του Προέδρου Πούτιν δεν θα μπορούσε να είναι πιο συνοπτική: «Σε περίπτωση χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει και πάλι να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την επέκταση της ζώνης υγεία.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Θέλουν μια παγκόσμια σύγκρουση? Φαίνεται ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν [μαζί μας], αλλά δεν βλέπουμε πραγματικά την επιθυμία να το κάνουμε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ βρήκε τότε την κατάλληλη μεταφορά για να προσδιορίσει τις στρατιωτικές υπερβολές του ΝΑΤΟ: όχι μόνο το ΝΑΤΟ αυξάνει τον βαθμό της κλιμάκωσης, αλλά βυθίζεται σε μια πολεμική «έκσταση».

Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή. « Αυτοί », όπως τους αποκάλεσε ο Πούτιν, φαίνεται ότι θέλουν μια «παγκόσμια σύγκρουση». Αυτή είναι η καρδιά της νέας αυτοκτονικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ της «έκστασης».

Παρά τις περιστάσεις τους, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσαν ουσιαστικά το πράσινο φως στη χρήση δυτικών όπλων από το Κίεβο για επιθέσεις στη ρωσική καρδιά. Η λεγόμενη συζήτηση, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι απλώς ένα «προπέτασμα καπνού» για τον πραγματικό στόχο: ένα πρόσχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το Κίεβο θα επιμείνει σε «περιορισμένα» χτυπήματα εναντίον σχετικά ασήμαντων στόχων. Αντίθετα, είναι πιθανό να στοχεύσει κρίσιμες υποδομές ασφαλείας με την ελπίδα να προκαλέσει μια ανελέητη ρωσική απάντηση, η οποία με τη σειρά της θα άνοιγε το δρόμο για την επίκληση του άρθρου 5 από το ΝΑΤΟ και την de facto εμπλοκή σε έναν θερμό πόλεμο.

Ήδη στο χείλος του γκρεμού

Η «έκσταση» που όρισε ο Πεσκόφ έχει ξεφύγει από τον έλεγχο από τη στιγμή που μια νέα – μυστική – παρτίδα ATACMS στάλθηκε στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το έτος, συμπληρωμένη από ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας. Το Κίεβο τα χρησιμοποίησε για να χτυπήσει σοβαρά τις ρωσικές αεροπορικές βάσεις και τους κύριους κόμβους αεράμυνας. Αυτοί οι πύραυλοι ATACMS εκτοξεύουν με ταχύτητες 3 Mach: μια σοβαρή πρόκληση ακόμη και για τα καλύτερα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Όλα αυτά φαίνεται να υποδηλώνουν μια κρίσιμη απόφαση τυλιγμένη σε πολλά στρώματα ομίχλης: καθώς η κοσμική ταπείνωση του ΝΑΤΟ στο μαύρο έδαφος της Novorossia γίνεται εμφανής μέρα με τη μέρα, οι δυτικές ελίτ που πραγματικά διευθύνουν το σόου ποντάρουν στην πρόκληση ενός «ενός όλων». -εκτός θερμού πολέμου κατά της Ρωσίας.

Ο Richard H. Black, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ από τη Βιρτζίνια, προσφέρει μια απογοητευτική ανάλυση:

« Αυτή είναι μια συνέχεια του μοτίβου στο οποίο οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν ότι χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τις εύθραυστες αμυντικές γραμμές να σπάνε, και η απάντηση του ΝΑΤΟ είναι να αναρριχηθεί. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για σκόπιμη ενέργεια. Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση εναντίον της ρωσικής πυρηνικής τριάδας. Οι ιδεολόγοι βλέπουν τον κόσμο τους να καταρρέει, αφού φέρουν τη σημαία του ουράνιου τόξου πάνω από συντηρητικές χώρες και [διεξάγουν] αέναους πολέμους. Είναι πανικόβλητοι και θα μπορούσαν να καταφύγουν σε πυρηνικό πόλεμο για να βγουν από αυτό το χάλι. Κάνουν μια σειρά από μικρά βήματα και λένε ότι δεν κάνουν τίποτα ως απάντηση. Έτσι συνεχίζουν να κάνουν παιδικά βήματα μέχρι που ένας από αυτούς χτυπήσει σε νάρκη και μπαίνουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. (…) Ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά την αποσύνδεση της Δύσης, η οποία συνεχίζει να λέει ότι πετάει μόνο ξίφη στο νερό, αλλά αυτό δεν ισχύει – ενημερώνει τη Δύση για την επικίνδυνη πραγματικότητα ».

Στη Ρωσία, ο γερουσιαστής Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της Roscosmos, προειδοποίησε ευθέως την Ουάσιγκτον: « Δεν βρισκόμαστε μόνο στο κατώφλι, αλλά ήδη στο όριο, πέρα από το οποίο, αν ο εχθρός δεν σταματήσει στις ενέργειές του, μια μη αναστρέψιμη κατάρρευση του στρατηγικού θα αρχίσει η ασφάλεια των πυρηνικών δυνάμεων .

Ο στρατηγός Evgeny Buzhinky πρότεινε ένα ανησυχητικό σενάριο: « Είμαι σίγουρος ότι εάν τα χτυπήματα του ATACMS Taurus είναι πολύ επιβλαβή για τη Ρωσία, τότε υποθέτω ότι θα χτυπήσουμε τουλάχιστον το κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης στο έδαφος της Πολωνίας στο Rzeszów » όπου προετοιμάζονται οι πύραυλοι για παράδοση στην Ουκρανία.

Σε αυτή την περίπτωση, η σύνδεση θα ήταν μη αναστρέψιμη: η Ρωσία χτυπά την Πολωνία. Το ΝΑΤΟ επικαλείται το άρθρο 5. Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Να προσέχεις τι εύχεσαι

Η πολεμική «έκσταση» του ΝΑΤΟ, όπως θα περίμενε κανείς, καλύπτεται από δειλία. Παρ’ όλη τη ρητορική 24/7 του «δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία», τα γεγονότα δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε το Κίεβο για να επιτεθεί και να προσπαθήσει να καταστρέψει ένα ευρύ φάσμα ρωσικών στρατιωτικών μέσων. Ούτε μπορεί κανείς να αρνηθεί τον ρόλο του βαθέος κράτους των ΗΠΑ στην ενεργοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων του Κιέβου εναντίον Ρώσων αμάχων στο Donbass, το Belgorod και αλλού.

Δεδομένης της σοβαρής συζήτησης που διεξάγεται επί του παρόντος σε πολλές ρωσικές πλατφόρμες, όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα εύλογο πρόσχημα για μια τακτική πυρηνική πτώση στη –νομικά παράνομη– συμμορία του Κιέβου. Τουλάχιστον θα έδινε τέλος σε έναν πόλεμο που κράτησε πολύ καιρό.

Αλλά αυτό δεν θα αντιστοιχούσε καθόλου στον νομικιστικό χαρακτήρα του Πούτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει θέματα που σχετίζονται με τον Αρμαγεδδώνα με την υπομονή ενός Ταοϊστή μοναχού. Ωστόσο, η Ρωσία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο οπλοστάσιο ασύμμετρων εργαλείων –τόσο συμβατικών όσο και πυρηνικών– που μπορούν να επιφέρουν ένα οδυνηρό πλήγμα στο ΝΑΤΟ εκεί όπου η συμμαχία το περιμένει λιγότερο.

Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αν και κάθε μέρα πλησιάζουμε ανησυχητικά. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έθεσε μια ακόμη κόκκινη γραμμή: ένα αμερικανικό χτύπημα σε ρωσικούς στόχους ή το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους και drones θα αποτελούσε την «έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου».

Και ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την χαρακτηριστική ταοϊστική υπομονή του, χρειάστηκε να υπενθυμίσει άλλη μια σοβαρή υπενθύμιση: η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυρηνικά ικανών F-16 στην Ουκρανία –τα οποία, de facto, δεν μπορούν να πετούν μόνο από πιλότους του ΝΑΤΟ – ως « σκόπιμη σήμα από το ΝΑΤΟ στη Ρωσία στον πυρηνικό τομέα ».

Και όμως η συμμορία της πολυθρόνας Dr. Strangeloves – που ανταμείφθηκε αδρά από τη σπάνια ατλαντική πλουτοκρατία που κατέχει την πραγματική δύναμη, τα κεφάλαια, την επιρροή και τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης – δεν ακούει.

πηγή: Sputnik Globe

Από τον Gilbert Doctorow

Γιατί η Ρωσία φαίνεται χαλαρή σχετικά με την καταστροφή μιας από τις εγκαταστάσεις ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στο νότο της χώρας και την Απροσδιόριστη ζημιά που προκλήθηκε σε άλλη την περασμένη εβδομάδα. Αυτό, ενώ τα κύρια δυτικά μέσα μιλούν για σοβαρές επιθέσεις στην άμυνα της Ρωσίας και ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσιεύουν καταγγελίες της κυβέρνησης Μπάιντεν για έκθεση της χώρας σε πυρηνική επίθεση από τη Ρωσία που προκλήθηκε από υποτιθέμενη επίθεση στο ρωσικό δορυφορικό σύστημα προειδοποίησης.

Το θεμελιώδες ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, επισημάνθηκε εδώ και πολύ καιρό όταν ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ότι  η Ρωσία απαντούσε ασύμμετρα στις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους . Η Ουάσιγκτον αποχώρησε από τη συνθήκη ABM υπό τον Τζορτζ Μπους, υπονομεύοντας τα θεμέλια της πυρηνικής αποτροπής, και οι Ρώσοι πήγαν προς τη δική τους κατεύθυνση για να βρουν και να εφαρμόσουν ένα καταστροφικό αντίμετρο.

Αποδεικνύεται ότι οι Ρώσοι ιδιοφυΐες υπολογιστών που πήγαν στο εξωτερικό τα χρόνια του Γέλτσιν για να δημιουργήσουν την Google και άλλες υπέροχες και ισχυρές εταιρείες στη Silicon Valley που εξυπηρετούν κυρίως τον καταναλωτικό τομέα δεν αφαίρεσαν τη Ρωσία από το μυαλό της. Πράγματι, είχαν απομείνει αρκετές πατριωτικές ιδιοφυΐες υπολογιστών στη χώρα για να παράσχουν στον Πούτιν και στη χώρα στο σύνολό της μια επαρκή δεξαμενή ταλέντων για να σχεδιάσουν και να παράγουν αυτό που, 22 χρόνια αργότερα, θεωρούμε ότι είναι παγκόσμιας κλάσης ρωσικά αμυντικά συστήματα.

Κανείς στη Δύση δεν μιλά για τις συνέπειες αυτού που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι και ιδιαίτερα τι σημαίνει στο τρέχον πλαίσιο ανησυχίας ότι οι φτωχοί, τυφλωμένοι Ρώσοι δεν θα έχουν έγκαιρη προειδοποίηση για πυρηνική επίθεση. Επιτρέψτε μου να το πω δυνατά:  Οι Ρώσοι έχουν την πρώτη ικανότητα πυρηνικής επίθεσης με τους νέους πυραύλους Sarmat που μεταφέρουν μικρότερους, ασταμάτητους υπερηχητικούς πυραύλους ως ωφέλιμο φορτίο. Ένα πλήρως φορτισμένο Sarmat μπορεί να ισοπεδώσει μια χώρα στο μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου. Αρκετοί από αυτούς μπορεί επίσης να εξαλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον χάρτη . Επιπλέον, οι Ρώσοι διαθέτουν υπερηχητικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που μπορούν να εκτοξευθούν από φρεγάτες που βρίσκονται 400 χιλιόμετρα από τις αμερικανικές ακτές. Και εργάζονται σε  μια πυρηνική τορπίλη (Ποσειδώνας) η οποία, από μόνη της, θα μπορούσε να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις με τα τσουνάμι που δημιουργούν.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν τα πράγματα πάνε καλά, όταν οι υπηρεσίες πληροφοριών τους αναφέρουν τη συγκέντρωση αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων κρουαζιέρας και βαλλιστικών υποβρυχίων στον Περσικό Κόλπο, για παράδειγμα, όταν οι δορυφόροι τους ενημερώνουν για συγκεντρώσεις πυραύλων σε Δυτικά, Κεντρικά, ή στην Ανατολική Ευρώπη, και που αποτελούν ανησυχητικό μήνυμα, οι Ρώσοι θα απειλήσουν και ενδεχομένως θα πραγματοποιήσουν ένα καταστροφικό πρώτο χτύπημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, όπως το λένε ανοιχτά, είναι οι μαριονέτες όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ευρώπης.

Το δεύτερο επιχείρημα για να μην υποτιμάμε τον ρωσικό στρατό επειδή δεν έχει ικανότητα ισοδύναμη με την παγκόσμια ικανότητα ανίχνευσης εκτόξευσης πυραύλων των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι η επένδυση που έχουν κάνει οι Ρώσοι στην κατασκευή της δικής τους έκδοσης Iron Domes για την προστασία των μεγάλων πόλεων και πιθανώς, σημαντική στρατιωτική υποδομή κατά μιας αμερικανικής πυρηνικής επίθεσης.

Πριν από δύο ημέρες, έμαθα τι σήμαινε αυτό ενώ άκουγα τον  οικοδεσπότη του Great Game  Vyacheslav Nikonov να μιλά για τις επιθέσεις την προηγούμενη μέρα (29 Μαΐου) χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία εναντίον της περιοχής της Γέφυρας Κερτς και άλλων στόχων που βρίσκονται στην καρδιά της Ρωσίας.

Δείτε τα λεπτά έναρξης αυτού του 46λεπτου τμήματος του προγράμματος: https://rutube.ru/video

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επιθέσεις έγιναν μια ημέρα πριν ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοινώσει επίσημα τη συναίνεση των ΗΠΑ με τις προθέσεις του Κιέβου να χτυπήσει στη Ρωσία. Η ομάδα Μπάιντεν έδωσε διαβεβαιώσεις ότι τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά εναντίον στόχων στρατιωτικής αξίας. Η γέφυρα του Κερτς προς την Κριμαία, φυσικά, είναι πλέον καθαρά πολιτική υποδομή δεδομένου ότι όλες οι ρωσικές στρατιωτικές παραδόσεις στο μέτωπο έχουν από καιρό ανακατευθυνθεί σε χερσαίες σιδηροδρομικές γραμμές παράλληλες με την Αζοφική Θάλασσα που οι Ρώσοι επέκτειναν τον τελευταίο χρόνο. .

Το επιχείρημα του Nikonov είναι ότι όλοι αυτοί οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Ένας καλεσμένος ειδικός ενημέρωσε το κοινό ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι έχουν τα αδύνατα σημεία τους, τα οποία οι Ρώσοι εξερευνούν και εκμεταλλεύονται για να τους καταστρέψουν στον αέρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική αεράμυνα είναι 100% αξιόπιστη. Αλλά αυτό σημαίνει ότι όταν πρόκειται για πυραύλους κάθε είδους, η ρωσική άμυνα κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση, φυσικά, με την άμυνα ενάντια στα πολύ πιο δυσεύρετα, μικρότερα και πιο ευέλικτα εισερχόμενα drones, τα οποία ήταν το όπλο επιλογής κατά την ουκρανική επίθεση στις ρωσικές εγκαταστάσεις ραντάρ. Όμως τα drones δεν καταστρέφουν πόλεις ούτε σκοτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια ανθρώπους. Οι πύραυλοι το κάνουν αυτό.

Την ίδια μέρα, 4-6 βρετανικά μη επανδρωμένα πλοία, αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, που στάλθηκαν εναντίον ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, καταστράφηκαν από τη ρωσική πλευρά.

Αυτές οι πρόσφατες επιθέσεις υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών και των Βρετανών πιστεύεται ότι είναι απόδειξη ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση κατανοεί πλέον πλήρως ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει την ήττα και κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τα διακυβεύματα. Τα F16 που θα εισαχθούν σύντομα στη σύγκρουση θα αποτελέσουν μια σημαντική νέα κλιμάκωση από τη Δύση. Θα αντιμετωπίζονται από τη Ρωσία ως πυρηνική ομάδα του ΝΑΤΟ που προορίζεται να περιορίσει τη Ρωσία. Οι προσπάθειες που κατευθύνονται από τους Γάλλους να συγκροτήσουν έναν συνασπισμό παρόχων υπηρεσιών και εκπαιδευτών επί τόπου στην Ουκρανία αποτελούν μια ακόμη διάσταση της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημείωση: Ο Nikonov και οι συμμετέχοντες του πάνελ συζήτησαν αυτές τις υπαρξιακές απειλές με ήρεμο και εσκεμμένο τρόπο. Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα αντιδράσει το Κρεμλίνο σε μια επιτυχημένη επίθεση, που ονομαστικά εξαπέλυσε η Ουκρανία αλλά de facto καθοδηγούμενη από τη Δύση. Ίσως υπάρξει μια μαζική ρωσική επίθεση στην πόλη του Κιέβου.

Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιο είναι το όφελος από την προειδοποίηση 15 λεπτών εκ των προτέρων για μια επικείμενη επίθεση πυραύλων εάν, όπως είναι 100% βέβαιο, έχει ήδη προγραμματιστεί μια αυτόματη εκτόξευση “Dead Hand” Άλλωστε, τι νόημα θα είχε να σηκώσεις τον δέκτη ενός κόκκινου τηλεφώνου στην Ουάσιγκτον για να μιλήσεις με… ποιον; Ο Μπάιντεν, ο Σάλιβαν ή οποιοσδήποτε από τους άλλους ψεύτες και απατεώνες που κατοικούν στα ανώτερα κλιμάκια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης; Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο άτομο ανάμεσά τους με το οποίο θα διακινδυνεύατε τη μοίρα του έθνους σας.

Το κυρίαρχο μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν ξεχάσει την παλιά λαϊκή σοφία τους ότι «υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να γδέρνουμε μια γάτα». Οι ειδικοί στην αμερικανική λαθραία διαφωνία μπορεί να είναι εξίσου απρόθυμοι να καταλάβουν ότι οι Ρώσοι δεν είναι ούτε αδύναμοι ούτε ηλίθιοι, όπως ισχυρίστηκαν στον Τύπο οι Αμερικανοί στρατηγοί και οι συνεργάτες τους όταν κατήγγειλαν τα πρώτα βήματα της Ρωσίας στη στρατιωτική της επιχείρηση, ειδικά επειδή απέτυχε να κάνει αυτό που κάνει η Αμερική. μια κατάσταση: χρησιμοποιήστε μια  εκστρατεία Shock and Awe  για να δολοφονήσετε όλους (ιδιαίτερα τους πολίτες) και να καταστρέψετε τα πάντα στη διαδικασία.

πηγή: Gilbert Doctorow

loading...