Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ– Ο ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ

ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ…

Οι δραματικές εξελίξεις στη Γαλλία συνδέονται στενά με την τύχη της Ευρώπης – Η κατάρρευση της ΕΕ είναι προ των πυλών – Αναδύονται νέες δυνάμεις στην παγκόσμια σκηνή

Η Γαλλία έχει υποχωρήσει από την Αφρική και από εκεί αρχίζουν όλα.

Η πρώην αποικιακή δύναμη χάνει καθημερινά την επιρροή της στην αφρικανική ήπειρο.

Πολλές αφρικανικές χώρες αποφάσισαν να μην εμπιστεύονται πλέον τη Γαλλία και την πολιτική της ενώ νέα σχήματα δημιουργούνται στην Αφρική, ιδιαίτερα στον τομέα της πολιτικής ασφαλείας, όπου το Παρίσι δεν θα έχει πλέον θέση, επισημαίνει σε ανάλυσή του ο Patrick Poppel ειδικός του Κέντρου Γεωστρατηγικών Σπουδών.

Γενικά, πολλά αφρικανικά κράτη έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη Δύση, αλλά αυτές οι εξελίξεις πλήττουν ιδιαίτερα τη γαλλική εξωτερική πολιτική, υποστηρίζει.

Η πρώην αποικιακή δύναμη χάνει την επιρροή της και δεν έχει καμία ευκαιρία να αποκτήσει εκ νέου ερείσματα σε αυτήν την ήπειρο.

Σε παρακμή οι μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ

Ενώ η Κίνα αυξάνει την οικονομική της επιρροή στην Αφρική και η Ρωσία ενεργεί ως εταίρος πολιτικής ασφάλειας, η Γαλλία δεν έχει σχέδιο για μελλοντικές εξελίξεις στην Αφρική.

«Είναι γνωστό ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε παρακμή.

Η αποβιομηχάνιση της Γερμανίας είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτού.

Όμως η Γαλλία έχει προβλήματα τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...