ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;

ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ…

Kit Knightly

Για δεκαετίες, το Ισραήλ ήταν «ένα από τα κλαμπ», ένα περήφανο μέλος των «καλών χωρών». Μια χούφτα καθεστώτα που προστατεύονται από μια φούσκα που τα καθιστά σχεδόν απρόσβλητα από την κριτική ή τις συνέπειες, ανεξάρτητα από τα εγκλήματα και τα κακά που μπορεί να διαπράξουν.

Ανεξάρτητα από το πόσα πλοία βομβάρδισαν ή παιδιά πυροβόλησαν ή ανοιχτά στρατόπεδα αιχμαλώτων που διηύθυναν, ο γενικός τόνος των δυτικών μέσων ενημέρωσης ήταν ο ίδιος – το Ισραήλ είναι καλό παιδί.

Τώρα, υπάρχουν σημάδια που θα μπορούσαν να αλλάξουν, ότι το επόμενο βήμα στην αφήγηση της Γάζας θα είναι μια στροφή στη φτέρνα που θα κάνει το Ισραήλ επίσημο «κακό».

Οι υπαινιγμοί υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό, ξεκινώντας σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πέρυσι και επιταχύνοντας τον ρυθμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στην πραγματικότητα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός έγινε ο πρώτος μη Αφρικανός και μη Ρώσος που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου από το ΔΠΔ νωρίτερα αυτό το έτος.

Τώρα ας είμαστε ξεκάθαροι εδώ. Ο Νετανιάχου είναι εγκληματίας πολέμου. Είναι ένας αιματοβαμμένος τύραννος, ένοχος για τεράστιες ποσότητες παράνομης σφαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...