Εσωκομματικός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης καλεί Τσίπρα είτε να αναλάβει ή είτε να τον στηρίξει χωρίς παιχνίδια

Δεν έχει τέλος ο εσωκομματικός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα είτε να αναλάβει το “τιμόνι” του κόμματος, είτε να τον στηρίξει χωρις παιχνίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι προτιμά να είναι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.
Ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , – με φόντο  τα χαρακτηριστικά ανοιχτού εμφυλίου που λαμβάνει πλέον η διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τους χειρισμούς του και το κλείσιμο της καθημερινής «Αυγής» που προκάλεσαν την παρέμβαση του πρωην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μέσω συνεργατών του-, ρωτά «πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή; Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;».
Σημειώνεται ότι συνεργάτες του Α. Τσίπρα ανέφεραν το προηγούμενο 24ωρο ότι  «η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» .
«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», πρόσθεσαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια διαρροών από συνεργάτες του Κασσελακη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν απάντησε στην επιστολή που έλαβε από τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ενίσχυση της Αυγής.

ADVERTISEMENT

Κάλεσμα Κασσελάκη σε Τσίπρα

«Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον καλεί είτε να αναλάβει δεσμευόμενος ότι θα είναι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά του, είτε να τον στηρίξει χωρίς παιχνίδια.
Ο κ. Κασσελάκης σε εκτενή ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα και πως προτιμά να είναι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα λέει “έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη έχει ως εξής:

“Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχω τις ίδιες ακριβώς.
Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις).
Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί.
Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία.
Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα.
Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;
Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;
Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ.
Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.
Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.
Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης:
Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.
Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.
-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.
-Με καταστατικό συνέδριο.
-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.
-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.
-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.
-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.
Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα.
Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.
Αλέξη, πάμε;”.
kasselakis1_2.JPG

Έκκληση και στους βουλευτές

Υπενθυμιζεται ότι  όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λάβει  μήνυμα το οποίο τους παρότρυνε να βοηθήσουν οικονομικά τα κομματικά ΜΜΕ:
«Σύντροφοι, συντρόφισσες. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κόμμα μας επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά (donation.syriza.gr), είτε με σύναψη δανείου (κατόπιν επικοινωνίας με το λογιστήριο) προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του Κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ (ήτοι 199.197 ΑΥΓΗ, 175.949 ΚΟΚΚΙΝΟ). Με εκτίμηση, η Οικονομική Διεύθυνση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» είναι το sms που έφτασε στα κινητά των βουλευτών.
Σημειώνεται ότι  ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη αποκάλυψε πως έδωσε 20.000 ευρώ (το ανώτατο ποσό που επιτρέπει ο νόμος) και κάλεσε τα υπόλοιπα στελέχη να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Μυρίζει μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα προσωπικό του μανιφέστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιούσε σε ότι τα παλιά … τοτέμ του κόμματος τελείωσαν και ουσιαστικά ότι θα αλλάξει τα πάντα.
Η μετεκλογική ρελάνς Κασσελάκη ξεκίνησε με την καρατόμηση των επαγγελματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά χρεώθηκαν «αργομισθίες» από την ηγετική ομάδα, όπως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
Ακολούθως, ο μηχανισμός του κόμματος, οργανωτικός αλλά και … τουϊτερικός, στοχοποίησε τα πρόσωπα του Χρήστου Σπίρτζη και του Κώστα Ζαχαριάδη, εγκαλώντας τα εν λόγω στελέχη ότι λειτουργούν εκτός γραμμής στο ζήτημα της πολιτικής συμμαχιών του κόμματος.
Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε που θέλει να ακούει τα περί συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, με ένα κόμμα που το ίδιο διάγει μια μεγάλη εσωτερική κρίση με αμφίβολη κατάληξη.
Ωστόσο, τα πυρηνικά όπλα του … εσωκομματικού πολέμου ξεθάφθηκαν μια και καλή όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήγειρε θέμα οικονομικών με σαφείς αιχμές κατά της διαχείρισης Τσίπρα.

Ο Τσίπρας θέλει να παρακάμψει ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη – Τι ετοιμάζει

Απάντηση μνέχρι στιγμής στο κάλεσμα Κασσελάκη δεν έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται να βάζει τις βάσεις για έναν νέο φορέα, με νέο ΑΦΜ και υποστηρικτές δικούς του επιχειρηματίες.
Δεν θα βγει μπροστά, περιμένει να σταθμιστεί η κατάσταση στην Κεντροαριστερά.
Θα προτιμούσε την περίπτωση του Χάρη Δούκα που δείχνει να λειτουργεί, αφού έχει πετύχει να εκλεγεί δήμαρχος απέναντι σε έναν «Μητσοτάκη», έχει ενωτικά στοιχεία και τον στηρίζουν οι Παπανδρέου.
Επί της ουσίας φαίνεται όιτ ο Α. Τσίπρας θέλει να πάρει το ΠΑΣΟΚ ο Δούκας και μετά να το εντάξει σε ένα νέο φορέα που θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι δικοί του.
Ακόμα όμως, και να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ, να γνωρίζετε ότι την επομένη θα έχουμε αποχωρήσεις για ένταξη στο νέο φορέα.
Σε κάθε περίπτωση,  αυτό που επιβάλλει το σχέδιο είναι να παραμεριστεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το εμπόδιο που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως αυτό θα σημαίνει εκ των πραγμάτων και μια διαδικασία ρήξης με τους παλιούς του υποστηρικτές.

www.bankingnews.gr

loading...