Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων: Γιατί βγάζουν μπροστά τον Τσίπρα; Τι ετοιμάζουν; vid

Η κινητικότητα στον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» είναι πιο έντονη από ποτέ.
Η εβδομάδα που ξεκινά θα κρίνει πολλά τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις φωνές για «κοινή συμπόρευση» των δύο κομμάτων να πληθαίνουν.

Έτσι μετά και την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για «κοινοβουλευτικές συμμαχίες» των δύο κομμάτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Θυμίζουμε πως σήμερα κάνει πρεμιέρα η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει από κοινού με τον πρώην Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, το νεοιδρυθέν Ινστιτούτο του Α. Τσίπρα!

Προσκεκλημένοι θα είναι προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κεντροαριστεράς! Μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να παρευρεθεί.

Η παρέμβαση Τσίπρα δεν θεωρείται καθόλου τυχαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έρχεται λίγες μέρες μετά το νέο εκλογικό «χαστούκι» των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επίσης υπέφερε από μεγάλες απώλειες.

Παραδοσιακά στελέχη του λεγόμενου «προοδευτικού χώρου» γνωρίζουν πως αυτή είναι ίσως μία μοναδική ευκαιρία για συγκλίσεις και συμμαχίες.

Απώτερος σκοπός τους; Η σύσταση ενός ισχυρού πολιτικού πόλου κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θα δημιουργήσει την αίσθηση πως υπάρχει μία «εναλλακτική πρόταση».

Εκεί στοχεύουν οι φωνές (βλ. Χάρης Δούκας) που θέλουν εδώ και τώρα αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κρίθηκε από πολλά στελέχη του κόμματος πως έχει πολύ μικρό «ταβάνι».

Τέλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του τελευταίου, η πρώτη από τις Ευρωεκλογές, ίσως ακόμα και σήμερα, με τις νέες εσωκομματικές εκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη να είναι πιο κοντά από ποτέ.

loading...