Διώκεται το πλήρωμα για τα «γούστα» των πελατών που την «κοπάνησαν»! Καζάκοι οι εμπρηστές που έβαλαν φωτιά στην Ύδρα με βεγγαλικά

Τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ θα πληρώσουν «τα γούστα» των 17 επιβατών από το Καζακστάν, οι οποίοι έριξαν βεγγαλικά και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα. Οι ευκατάστατοι όπως προκύπτει από την τιμή ενοικίασης της θαλαμηγού την «κοπάνησαν» ανενόχλητοι και τα μέλη του πληρώματος έμπλεξαν…

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, αναμένεται να ασκηθεί από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Ύδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικά για τη χώρα τους, ενώ δεν υπάρχει δικαστική συνδρομή της χώρας μας με τη δική τους, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους.

Το εν λόγω σκάφος είχε ενοικιαστεί και σε αυτό επέβαιναν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι εκτόξευσαν βεγγαλικά και να προκλήθηκε, έτσι, η φωτιά στην Ύδρα. Οι ίδιοι, μάλιστα, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν τις πυροσβεστικές Αρχές και έφυγαν από τα ανοιχτά του νησιού.

 

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

loading...