Γιατί η Νορβηγία άρχισε να αποθηκεύει σιτηρά;

Το Όσλο σχεδιάζει να αυξήσει τα αποθέματα σιτηρών του στους 30 χιλιάδες τόνους και θα συνάψει μια σειρά ακόμη συμβάσεων με εταιρείες κατά τη διάρκεια αρκετών ετών για να επιτύχει το απαιτούμενο ποσό μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Νορβηγία σχεδιάζει να δημιουργήσει 82,5 χιλιάδες τόνους αποθεμάτων σιτηρών στη χώρα μέχρι το 2030 με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική κρίση, τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19 και άλλες απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτό ανέφερε το Associated Press (AP).

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Geir Pollestad υπέγραψε αντίστοιχες συμβάσεις αποθήκευσης σιτηρών με τέσσερις εταιρείες.

Θα ισχύουν από το 2024-2025 για 25 χρόνια. Όπως τόνισε ο υπουργός που επικαλείται το πρακτορείο, τέτοια μέτρα χρειάζονται «ώστε σε μια κατάσταση κρίσης που μπορεί να προκύψει, ο πληθυσμός της Νορβηγίας να έχει αποθέματα σιτηρών για τουλάχιστον τρεις μήνες».

Σύμφωνα με το AP, αρχικά, το Όσλο σχεδιάζει να αυξήσει τα αποθέματα σιτηρών του στους 30 χιλιάδες τόνους και θα συνάψει μια σειρά ακόμη συμβάσεων με εταιρείες κατά τη διάρκεια αρκετών ετών για να επιτύχει το απαιτούμενο ποσό μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

The Hellenic Information Team

loading...