Απόγνωση Zelensky: Ετοιμάζει «παιδιά – στρατιώτες» στο μέτωπο – Βόμβα: Επικείμενη υποχώρηση ΝΑΤΟ, το «πολιτικό παιχνίδι» Macron

Με την συνεχή και ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στο ουκρανικό μέτωπο οι λύσεις που προτείνονται, δεν είναι υπέρ μιας συνθήκης ειρήνης… το αντίθετο, αλλά, είτε χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν για τους Ουκρανούς, και ο χρόνος ήδη λειτουργεί εναντίον τους, είτε δεν πρόκειται να αλλάξουν την ροή του πολέμου, γεγονός που οδηγεί σε λύσεις απελπισίας το Κίεβο: να μεθοδεύει την στρατολόγηση εφήβων, από την επόμενη μέρα που νομικά ενηλικώνονται, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας σε κάθε περίπτωση!
Την ίδια ώρα, ο αξιωματικός του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer λέει με κάθε δυνατό τρόπο ότι η Συμμαχία πρέπει να επανεξετάσει το γαλλικό σχέδιο για την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία, γιατί είναι μια στροφή του πολέμου χωρίς θετική έκβαση για την Ουκρανία και την Δύση, ενώ ο συνεκδότης του περιοδικού Le Monde Moderne, Alexis Poulin μιλά για επικίνδυνα παιχνίδια Emmanuel Macron ενόψει των Ευρωεκλογών.
Στο μέτωπο η ρωσική προέλαση είναι συντριπτική: ο ρωσικός στρατός με 27 ομαδικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας διέλυσε «αποθήκες δυτικών όπλων και πυρομαχικών, εξοπλισμό πυραύλων και πυροβολικού, πλοία χωρίς πληρώματα, περιοχές προσωρινής ανάπτυξης στρατευμάτων AFU [Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας] και μισθοφόρους», ενώ κάθε μέρα κερδίζει νέα εδάφη.
Ο ρωσικός στρατός με τον ελιγμό που έκανε στο Kharkiv… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε μεγάλο μέρους του μετώπου σχεδόν 1.150 χιλιομέτρων, προς στις κατευθύνσεις Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), εκτίμησε ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έλθει χωρίς τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, χαρακτηρίζοντας κοινό σφετεριστή της εξουσίας τον Volodymyr Zelensky.

Earl Rasmussen (Συνταγματάρχης ΗΠΑ) Απελπισία Ουκρανίας – ΗΠΑ δείχνει η προοπτική των «παιδιών στρατιωτών» – Χρήσιμος στις ΗΠΑ ο Zelensky μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024

Η προοπτική της Ουκρανίας να μειώσει την ηλικία κινητοποίησης στα 18 χρόνια καταδεικνύει την απόγνωση τόσο της Ουάσιγκτον όσο και του Κιέβου καθώς η σύγκρουση με τη Ρωσία συνεχίζεται, ενώ η αντιδημοφιλής κίνηση θα πυροδοτήσει περαιτέρω την οργή της κοινής γνώμης εναντίον του Volodymyr Zelensky, είπαν αναλυτές στο Sputnik.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στα κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκάσουν τον Zelensky να μειώσει την ηλικία κινητοποίησης στα 18 ώστε στη συνέχεια να τον ξεφορτωθούν.
Το θέμα είναι πως θα χρειαζόταν ένας χρόνος για να εφαρμοστεί, εκτίμησε ο Putin.
Τον Απρίλιο, ο Zelensky υπέγραψε νομοθεσία για τη μείωση της ελάχιστης ηλικίας στρατολόγησης στα 25 από 27.

Τα όπλα είναι πλήρης σπατάλη χωρίς ανθρώπινο δυναμικό
“Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα σημάδι απόγνωσης,” δηλώνει ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός σχολιαστής Earl Rasmussen είπε.
Ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό ή τα κεφάλαια που παρέχει η Δύση, αν δεν υπάρχουν στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν και να χειριστούν τα όπλα, τότε είναι εντελώς σπατάλη και δεν κάνουν ελάχιστα ακόμη και στην αποδυνάμωση των ρωσικών δυνάμεων, παρατήρησε ο Anders Fogh Rasmussen.
«Ο Zelensky δεν είναι πλέον δημοφιλής και αυτό θα εξοργίσει περισσότερο το κοινό που είδε γενιές να εξαφανίζονται χωρίς άλλο λόγο παρά μόνο για να κατευνάσουν ξένα γεωπολιτικά συμφέροντα και ενδεχομένως προσωπικό πλούτο», είπε.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου διαπίστωσε ότι οι μισοί Ουκρανοί κατηγορούν τον Zelensky ότι δεν τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις το 2019.
“Ο Zelensky έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμος για τη Δύση μέχρι τις εκλογές.
Τότε θα δούμε”, είπε ο Rasmussen.
Η ασφάλειά του δεν είναι καθόλου εγγυημένη, αλλά η απειλή για αυτόν είναι μεγαλύτερη από την κυβέρνηση και τον στρατό του, σημείωσε ο ειδικός.

Kuzmarov (CovertAction): Τα «Παιδιά Στρατιώτες» δείχνουν απόγνωση

Ο Διευθύνων Συντάκτης του περιοδικού CovertAction, Jeremy Kuzmarov, συμφώνησε ότι οι αναφορές των υπευθύνων χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ που παροτρύνουν αυστηρότερους νόμους στρατολόγησης στο Κίεβο αντανακλούν «την αυξανόμενη απόγνωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας».
Δείχνει επίσης την απόλυτη υποκρισία των ηγετών των ΗΠΑ, τόνισε ο Kuzmarov.
“Ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά υποστηρίζουν την ανήθικη χρήση παιδιών στρατιωτών σε αυτόν τον πόλεμο. Γνωρίζουν ότι αυτοί οι στρατιώτες θα χρησιμοποιηθούν ως τροφή για κανόνια σε έναν πόλεμο που προκάλεσαν και αυτός θα μπορούσε εύκολα να είχε τελειώσει”, είπε.
Η πολιτική του Biden για την Ουκρανία θυμίζει τώρα το Λάος της δεκαετίας του 1960, όταν η CIA στρατολόγησε παιδιά στρατιώτες για τον παράνομο στρατό της Χμονγκ για να πολεμήσει τον κομμουνιστή Pathet Lao σε έναν μυστικό πόλεμο, θυμάται ο Kuzmarov.
Ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις σχέσεις με τη Ρωσία James Carden συμφώνησε επίσης ότι οι αναφορές αποκάλυψαν πανικό και απόγνωση στην κυβέρνηση Biden.
Ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Την επόμενη μέρα, ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Έκτοτε ο στρατιωτικός νόμος και η επιστράτευση παρατείνονται συνεχώς.
Στις 9 Μαΐου, ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε νομοσχέδια για την παράταση της κινητοποίησης και του στρατιωτικού νόμου στη χώρα για άλλες 90 ημέρες.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, οι Ουκρανοί πολίτες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Rob Bauer (Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ): «Αυτοκτονία» το γαλλικό σχέδιο για την Συμμαχία για την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία – Πρέπει να επανεξεταστεί

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer δήλωσε σχετικά με την πρόταση της Γαλλίας να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει πρώτα να έχει συζητήσεις για αυτό το θέμα πριν προχωρήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός, γιατί θα είναι σαν να πηγαίνουν σε «αυτοκτονία».
“Εάν πρόκειται για αυτό, είναι πιθανότατα κάτι στο οποίο πρόκειται να εμπλακεί το ΝΑΤΟ”, είπε ο Bauer κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Washington Post.
«Έτσι, υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πριν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να υπάρξει μια συζήτηση μεταξύ των πολιτικών ηγετών στη συμμαχία [ΝΑΤΟ]».
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.
Ο Macron είπε επίσης ότι η Γαλλία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά δεν θεωρεί ότι αυτή η απόφαση αποτελεί «κλιμάκωση».
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής Oleksandr Syrsky είπε ότι υπέγραψε άδεια σε Γάλλους εκπαιδευτές να επισκέπτονται εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία, χαιρετίζοντας την «πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιωτικούς».
Μετά από μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και, παρόλο που δεν είχε επιτευχθεί συναίνεση ως προς αυτό, τίποτα δεν μπορούσε να αποκλειστεί.
Ορισμένες χώρες της ΕΕ έσπευσαν να απορρίψουν τέτοια σχέδια.

Bloomberg: Ο Jens Stoltenberg θα απορρίψει τη δημιουργία ταμείου βοήθειας για την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είναι κοντά στο να απορρίψει τελικά τα σχέδια για τη δημιουργία πενταετούς ταμείου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 100 δις ευρώ, ανέφερε το Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η νέα πρόταση, η οποία μπορεί να λάβει την υποστήριξη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ όταν συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει επίσης και την ήδη συνεισφορά των συμμάχων που δαπανούν συνολικά τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για θανατηφόρα και μη θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία.
Σημειώνεται επίσης ότι «η Τουρκία ζήτησε προσοχή ώστε οποιοσδήποτε συντονισμός στρατιωτικής βοήθειας να αποφεύγει την αντίληψη για μεγαλύτερη συμμαχική εμπλοκή στη σύγκρουση».
Στις 30 Απριλίου, ο Stoltenberg έστειλε επίσημη πρόταση στα κράτη μέλη της συμμαχίας να συγκεντρώσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τα επόμενα πέντε χρόνια και να την βάλουν σε ειδικό ταμείο.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η βοήθεια της Δύσης θα παρατείνει μόνο τη σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Alexis Poulin ( Le Monde Moderne): «Πολιτικό παιχνίδι» οι υποσχέσεις του Macron στην Ουκρανία ενόψει των ευρωεκλογών

Αν και ο Emmanuel Macron υπήρξε σκληρός υπερασπιστής του καθεστώτος του Κιέβου, οι πρόσφατες δηλώσεις του για αποστολή πολεμικών αεροσκαφών Mirage 2000 στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από «πολιτική στάση», ένα πολιτικό παιχνίδι πριν από τις Ευρωεκλογές, δήλωσε στο Sputnik ο κορυφαίος αναλυτής πολιτικής της ΕΕ και συνεκδότης του περιοδικού Le Monde Moderne, Alexis Poulin.
Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος θεωρείται από καιρό ίσως το πιο σημαντικό αντι-ρωσικό γεράκι της Ευρώπης, δεσμεύτηκε να στείλει τα πολεμικά αεροσκάφη Mirage 2000 της χώρας του στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη γαλλική τηλεόραση την Πέμπτη.
«Ο στόχος είναι να έχουμε τους πιλότους και τα τζετ στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο ηγέτης, δεσμευόμενος για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων για να χειριστούν το βομβαρδιστικό αυτό το καλοκαίρι.
Οι πιλότοι θα λάβουν οδηγίες στο πλαίσιο μιας γαλλικής προσπάθειας να εκπαιδεύσουν 4.500 στρατιώτες για το Κίεβο, αποκάλυψε επίσης ο πρόεδρος.
Το αεροσκάφος, ένα μονοκινητήριο μαχητικό τζετ με πτερύγια δέλτα, που κατασκευάστηκε από την Dassault Aviation, είχε ζητηθεί από τον διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Mykola Oleshchuk νωρίτερα αυτό το έτος.

Μετά την άρνηση, το… ναι!

Ο Macron είχε αρνηθεί να προσφέρει το αεροπλάνο στην Ουκρανία μόλις τον Φεβρουάριο, ενώ υπέγραφε μια διμερή συμφωνία με το Κίεβο, η οποία παρόλα αυτά χορηγούσε στον Volodymyr Zelensky επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετη βοήθεια φέτος.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος έχει επανειλημμένα θέσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία στις κορυφαίες προτεραιότητές του, παρόλο που η Ρωσία ολοένα και περισσότερο απελευθερώnει περισσότερα εδάφη κοντά στη βόρεια πόλη Kharkiv.
Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός πλησιάζει σε κατάρρευση εν μέσω ελλείψεων προσωπικού, πειθαρχίας και ηθικού.
Αν και ο Macron ήταν ίσως ο πιο επιθετικός από τους ηγέτες της Ευρώπης στην υποστήριξη του πολέμου της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, τα σχόλιά του την Πέμπτη υποδηλώνουν ότι «δεν είναι σε διάθεση κλιμάκωσης», είπε ο Poulin.
«Υποσχόταν μερικά αεροπλάνα για τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει τον αριθμό των αεροπλάνων», υποστήριξε ο Poulin.
Ο Macron επίσης απέτυχε να διευκρινίσει εάν η Γαλλία θα έστελνε στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να βοηθήσουν το καθεστώς του Κιέβου, μια πρόταση που έχει προκαλέσει σημαντική διαμάχη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς θα αντιπροσώπευε μια σημαντική κλιμάκωση της υποστήριξης των χωρών του ΝΑΤΟ.

Θολή εξήγηση

«Υπήρξε μια πολύ θολή εξήγηση για το ποια θα ήταν η σύγκρουση, επειδή γνωρίζει ότι η κλιμάκωση είναι πολύ επικίνδυνη για όλα τα μέρη, δεδομένης της τελευταίας δήλωσης του Βλαντιμίρ Putin που είπε ότι θα μπορούσε επίσης να παράσχει μερικά όπλα σε συμμάχους της Ρωσίας για να χτυπήσει τους συμμάχους της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Poulin.
«Αλλά αν ακούσετε προσεκτικά τι ειπώθηκε στην D-Day – τίποτα καινούργιο όσον αφορά τη χρήση όπλων από το ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος», συνέχισε ο αναλυτής.
«Και σαφώς, πολλά ειπώθηκαν κυρίως για το γαλλικό κοινό λόγω των ευρωεκλογών που γίνονται την Κυριακή.
Και ο Emmanuel Macron θέλει ξεκάθαρα να δηλώσει ότι η ψήφος για το κόμμα του είναι ψήφος υπέρ της Ευρώπης.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
«Είναι περισσότερο μια πολιτική στάση παρά οτιδήποτε άλλο», κατέληξε σχετικά με τα σχόλια του Macron.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο

Η ρωσική προέλαση είναι συντριπτική: ο ρωσικός στρατός με 27 ομαδικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας διέλυσε «αποθήκες δυτικών όπλων και πυρομαχικών, εξοπλισμό πυραύλων και πυροβολικού, πλοία χωρίς πληρώματα, περιοχές προσωρινής ανάπτυξης στρατευμάτων AFU [Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας] και μισθοφόρους», ενώ κάθε μέρα κερδίζει νέα εδάφη.
Ο ρωσικός στρατός με τον ελιγμό που έκανε στο Kharkiv… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε μεγάλο μέρους του μετώπου σχεδόν 1.150 χιλιομέτρων, προς στις κατευθύνσεις Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε 27 ομαδικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας επίγειας, αέρος και θάλασσας, καθώς και drones, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν «εγκαταστάσεις ισχύος που υποστήριζαν το έργο των ουκρανικών στρατιωτικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, αποθήκες δυτικών όπλων και πυρομαχικών, εξοπλισμό πυραύλων και πυροβολικού, πλοία χωρίς πληρώματα, περιοχές προσωρινής ανάπτυξης στρατευμάτων AFU [Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας] και μισθοφόρους» , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο είπε ότι η Ομάδα Δυνάμεων Sever προχώρησε στα βάθη της ουκρανικής άμυνας και προκάλεσε απώλειες σε επτά σχηματισμούς της AFU, σε μία ταξιαρχία πεζοναυτών και δύο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας ενώ 36 αντεπιθέσεις από την AFU αποκρούστηκαν, πρόσθεσε.

Η Ομάδα Δυνάμεων Zapad προωθήθηκε σε πιο πλεονεκτικές γραμμές, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο είπε επίσης ότι η ομάδα εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον τεσσάρων μηχανοποιημένων, ενός τανκ και μιας αεροπορικής ταξιαρχίας της AFU, δύο ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας και δύο ταξιαρχιών της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.
«Έντεκα αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν μονάδες της AFU αποκρούστηκαν».
«Οι απώλειες της AFU ανήλθαν σε έως και 2.850 ουκρανικά στρατεύματα, δύο άρματα μάχης, 19 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 34 μηχανοκίνητα οχήματα και 25 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου».
Η Ομάδα Δυνάμεων Yung βελτίωσε την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής, απελευθέρωσε την Paraskovieska-στην περιοχή του Donetsk- και χτύπησε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό 14 σχηματισμών AFU, ανέφερε το υπουργείο.
H Ομάδα Δυνάμεων Tsentr προχώρησε στα βάθη της ουκρανικής άμυνας και απελευθέρωσε το Umanskoye -στο Donetsk-.
Η Ομάδα Δυνάμεων Vostok βελτίωσε επίσης την τακτική κατάσταση και προκάλεσε απώλειες στις δύο ταξιαρχίες της AFU και στις δύο ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο είπε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε «935 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης , 37 μηχανοκίνητα οχήματα και δέκα πυροβόλα όπλα.
H Ομάδα Δυνάμεων Dnepr προκάλεσε απώλειες σε τρεις ταξιαρχίες πεζοναυτών, μία μηχανοποιημένη, μία ταξιαρχία πεζικού και μία ορεινή επίθεση, μία ταξιαρχία εδαφικής άμυνας και σχηματισμούς της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς την περασμένη εβδομάδα.
«Συνολικά, 610 αεροπλάνα και 274 ελικόπτερα, 25.326 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 528 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 16.287 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.330 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MLRS, 10.188 2 μονάδες πυροβολικού πεδίου και 3 κανόνια πυροβολικού.
Capture1_13.JPG
Capture2_5.JPG
Capture3_2.JPG
Capture4_1.JPG
www.bankingnews.gr

loading...