Αποτυχία θα είναι για την ΝΔ η απώλεια 800.000 ψηφοφόρων παρά τη νίκη στις Eυρωεκλογές – Γιατί είναι αδύνατο το 33%

H Nέα Δημοκρατία σε αυτές τις ευρωεκλογές θα νικήσει αλλά αυτή η νίκη θα είναι πικρή διότι θα αναδείξει το μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο κόσμος που την στηρίζει.
Καταρχάς, να πούμε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να πιάσει τον εκλογικό στόχο του 33% που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός και ως εκ τούτου θεωρείται αποτυχία.

Γιατί θα πιάσει η ΝΔ κάτω από το 33%;

Γιατί το κυβερνών κόμμα δεν θα πιάσει το 33%;
Διοτι πολύ απλά η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ χαμηλή συσπείρωση σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, τώρα είναι στο 70% περίπου ενώ στις εθνικές εκλογές είχε πιάσει άνω του 90%.
Τα τσιτάτα για το πόθεν έσχες του Κασσελάκη και τα περί τοξικότητας ή λεφτόδεντρων είναι αστεία στρατηγική που δεν μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο.
Πρώτον, διότι όπως και ο Μητσοτάκης έτσι και ο Κασσελάκης μεγάλωσε σε ένα πλούσιο περιβάλλον.
Δεύτερον, λεφτόδεντρα έβγαλε και η ΝΔ.
Ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές άρχιζε να τάζει χρήματα στα ζευγάρια για την στέγη, στους τρίτεκνους, για νέες φοροαπαλλαγές αν πιαστούν τα πλεονάσματα…

Η πλειονότητα των δυσαρεστημένων ψηφοφόροι της ΝΔ

Επίσης, οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι ο κόσμος που επιθυμεί να απόσχει ή είναι αναποφάσιστος, στην πλειονότητά του στήριξε ΝΔ στις εθνικές εκλογές.
Αυτό σημαίνει ότι δεν ικανοποιήθηκαν από την δεύτερη τετραετία της κυβέρνηση.
Τρίτον, είναι γνωστό ότι όσοι πάνε να ψηφίσουν τα άλλα δεξιά κόμματα το κάνουν για να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας στη ΝΔ.
Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι είναι συγκυριακά αρνητικοί στη ΝΔ.
Δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα η ΝΔ στα θέματα ταμπού και δικαιωμάτων, στο μεταναστευτικό και στην εξωτερική πολιτική.
Πιστεύουμε ότι τους έχασε οριστικά.

Η μεγάλη αποχή και η απογοήτευση για όλα τα κόμματα

Το πρόβλημα για τη ΝΔ γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη αποχή που θα παρατηρηθεί σε αυτές τις εκλογές που μπορεί να ξεπεράσει και το 50%.
Αποχή που θα επιτείνει ο πολύ καλοκαιρινός καιρός αλλά και η κόπωση του κόσμου για τις εκλογικές διαδικασίες.
Και φυσικά και ότι η κοινωνία ταλανίζεται από προβλήματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί και υπάρχει μία οριζόντια απογοήτευση για όλες τις δυνάμεις, πολύ περισσότερο για τη ΝΔ που ο κόσμος πίστεψε κατά 41% ότι θα έλυνε τα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας, ακρίβεια, δικαιοσύνη, ασφάλεια κ.α.

Κίνδυνος να χαθούν κάτι λιγότερο από 1 εκ. ψηφοφόροι

Η Νέα Δημοκρατία από όλα τα παραπάνω κινδυνεύει να χάσει 800.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο του 2023 και από το 41% μπορεί να χάσει 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς στο Μαξίμου ή στην Πειραιώς να χαρεί με αυτές τις επιδόσεις.
Τι θα σώσει τις εντυπώσεις για τη ΝΔ;
Ότι μάλλον κανείς από τους Κασσελάκη-Ανδρουλάκη δεν θα ξεχωρίσει σε ποσοστά και ότι η εσωστρέφεια θα επιστρέψει σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ…
Αλλιώς, υπό κανονικές συνθήκες η ΝΔ με τέτοια απώλεια ψηφοφόρων είναι χαμένη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

loading...