Απλά Μαθήματα Οικονομικών

Πώς Πολιτικοί, Τραπεζίτες και Ελίτ Μεγαλοεπιχειρηματιών ΕΓΔΑΡΑΝ ΚΑΙ ΓΔΈΡΝΟΥΝ το μέσο Έλληνα και Κύπριο Πολίτη.

Η ενότητα “Απλά Μαθήματα Οικονομικών” ξεκινά παράλληλα με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις μας από σήμερα, ήτοι 27/6/2024. Όλα τα άρθρα της ενότητας θα τα βρίσκετε σε ειδική επισήμανση στις “κατηγορίες” του blog… Προσκαλούνται άτομα τα οποία θεωρούν ότι κατέχουν ΚΑΛΑ το θέμα σε διάλογο, σχολιασμό ή και αντιπαράθεση σχετικών απόψεων με το θέμα του κάθε άρθρου… (με ελάχιστους που γνωρίζουν και γράφουν δημόσια έχουμε μιλήσει ανά καιρούς μέσα από διάφορες πλατφόρμες)..

Πώς Πολιτικοί, Τραπεζίτες και Ελίτ Μεγαλοεπιχειρηματιών ΕΓΔΑΡΑΝ ΚΑΙ ΓΔΈΡΝΟΥΝ το μέσο Έλληνα και Κύπριο Πολίτη.

Ερώτηση 1 : Εάν ατομικά έχεις ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΕΙ λόγω κακοδιαχείρησης, σου επιτρέπεται να δανειστείς ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ και να μπει ΕΓΓΥΗΤΉΣ για σένα η Πολιτεία;
-Απάντηση :Όχι… Εδώ για χρέος δύο χιλιάδων ευρώ στη Κλεφτοδεή σου παίρνουν το σπίτι, το πουλάνε τζάμπα τιμή και σε χώνουν φυλακή.(το ερώτημα 1 θα απαντηθεί ΤΕΛΕΙΩΣ στο τέλος του άρθρου)
Ερώτηση 2: Εάν εγώ είμαι ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης, σκοπός της επιχείρησης μου δεν θα είναι και το ΚΕΡΔΟΣ;Εάν κάποιος υπάλληλος μου δεν μου φέρνει κέρδος θα συνεχίσω να τον εργοδοτώ ή θα τον απολύσω;
-Απάντηση :Κανονικά σκοπός της επιχείρησης θα έπρεπε να είναι και η Προσφορά στη Κοινωνία.. Τελικά κατάντησε να είναι μόνο το κέρδος στις ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ. Εννοείται ότι εάν κάποιος υπάλληλος δεν σου αποφέρει κέρδος (με την έννοια που ΕΣΎ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ) θα τον απολύσεις….. Εάν όμως σου αποφέρει κέρδος (ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΎ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ) θα του δώσεις αύξηση και “μπόνους”

Τώρα εάν για την επιχείρηση σου σκοπός είναι το κέρδος στις πλάτες των άλλων, τότε εσύ θα χρειαστείς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΔΊΣΤΑΚΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ οι οποίοι προσομοιάζουν με σένα στο χαρακτήρα, έτσι;

Πάμε τώρα στα πιο βαθειά :
Ως γνωστόν ιδιοκτήτες στις τράπεζες είναι οι Μεγαλομέτοχοι τους. Το Συμβούλιο αυτό των μεγαλομετόχων θέλει συνεχώς να εισπράττει μέρισματα… Μερίσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων. Για να επιτευχθεί το άνωθεν, το συμβούλιο Μεγαλομετόχων, απαιτεί να γίνουν Επενδύσεις Υψηλού Ρίσκου (high risk). Με αυτό το τρόπο αυξάνεται και η ΑΠΌΔΟΣΗ, τα λεφτά που αποφέρουν δηλαδή αυτές οι ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ…

Ερώτημα 3ο: Καλά θα μου πείτε τρελοί είναι οι μεγαλομέτοχοι και θέλουν να επενδύσουν τα…. λεφτά τους σε Υψηλού Κινδύνου Οικονομικές Πράξεις;
-Απάντηση :Όχι δεν είναι τρελοί. Γιατί απλά ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΆ. Τρελός είσαι ΕΣΥ που τους εμπιστεύεσαι γιατί τα δικά σου λεφτά επενδύουν.
Εάν κερδίσουν θα μοιραστούν τις ΑΠΟΔΌΣΕΙΣ και θα δώσουν ένα “γερό μπόνους” στον υπάλληλο(από prime banker και πάνω)… Εάν χάσουν, απλά ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΣΟΥ (θα ΔΕΙΣ στη συνέχεια πως Ο ΊΔΙΟΣ!!!! καλείσαι να αποπληρώσεις γι αυτά που σου….κλέβουν )

Ερώτημα 4ο: Επιτρέπεται ΑΛΌΓΙΣΤΑ να επενδύουν τα χρήματα του Πολίτη σε high risk κεφαλαιακά προϊόντα ;ΔΕΝ υπάρχει κάποιος Οικονομικός Έλεγχος;
-Απάντηση :Κανονικά υπάρχει έλεγχος μέσω Οικονομολόγων (ή και Άσχετων Διορισμένων με Μέσο Τραπεζικών Υπαλλήλων) “Αξιολόγησης Κινδύνου της Επένδυσης”.Τους οποίους απλά λαδώνουν με τεράστια ποσά. Έτσι Επενδύσεις “Υψηλού Κινδύνου” καταγράφονται ΨΕΥΔΩΣ από τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Τραπεζών σαν ” Low risk” (χαμηλού Κινδύνου) επενδύσεις….

Η όλη αυτή διαδικασία του ΕΎΚΟΛΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ με πλάτη τα ΔΙΚΆ ΣΟΥ ΛΕΦΤΆ είναι δε τόσο ΕΘΙΣΤΙΚΉ για τους απατεώνες Μεγαλομετόχους και τα Golden Boys των τραπεζών που τους εξυπηρετούν ώστε να ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ και να επιδιώκουν συνεχώς την επένδυση σε “Υψηλού Κινδύνου Προϊόντα”
Είναι δε τόσο άπληστοι ώστε δημιουργείται η λεγόμενη ΜΌΧΛΕΥΣΗ.

ΤΊ είναι ΜΌΧΛΕΥΣΗ.
Κανονικά η τράπεζα είναι υποχρεωμένη για κάθε ένα ευρώ καταθέτη που επενδύει να κρατά αντίστοιχα ένα ευρώ σαν απόθεμα(παλαιότερα πριν τη κατάργηση του Χρυσού Κανόνα αυτό γινόταν μόνο με Χρυσό). Εάν η τράπεζα επενδύει 2 ευρώ καταθέτη και κρατά ένα ευρώ σαν απόθεμα αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ονομάζεται “ΜΟΧΛΕΥΣΗ” ….. Για να καταλάβετε μέχρι ποιό σημείο έφτασε η Απληστία της Ελίτ μεγαλομετόχων και των πολιτικών που τους καλύπτουν θα αναφέρουμε απλά ότι κατά τη περίοδο των Μνημονίων, η Μόχλευση σε Τράπεζες της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ήταν στο.. 20!!!! Και αντίστοιχη ήταν και στις Ελληνικές ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ λόγω High Risk επενδύσων και ΔΙΑΦΥΓΗΣ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ των κερδών “Ελληνικές Τράπεζες”. Γι αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΌΤΑΝ τότε η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ και η ΕΠΊΣΗΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ της χώρας. Γιατί οι αντιδράσεις θα ήταν αλυσιδωτές και θα ΦΑΙΝΌΤΑΝ ΚΑΙ Η ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ!!!
Ξαναλέμε ότι μόχλευση 20!!!!! θα πει ότι για κάθε 20 ευρώ που επένδυαν σε High Risk Χρηματιστηριακά/Κατασκευστικά κ. ο. κ Προϊόντα, οι τράπεζες κρατούσαν 1 (ΈΝΑ ΕΥΡΩ) σαν αποθεματικό!!!! Γι αυτό εξάλλου και κατά τη περίοδο του “Κουρέματος” των Καταθετών στη Κύπρο οι Τράπεζες είχαν ανώτατο όριο ημερήσιας απόσυρσης τα….. 500 ΕΥΡΏ!!!! Γιατί η ΜΟΧΛΕΥΣΗ από τις Κλεψιές της Ελίτ Μεγαλομετόχων ήταν τεράστια και δεν υπήρχε το ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΌ για να τα δώσουν σαν ΕΚΤΑΜΊΕΥΣΗ στους αγχωμένους καταθέτες.
Πάμε τώρα ξανά στο Ερώτημα 1 στην αρχή του άρθρου μας:
“Ερώτηση 1 : Εάν ατομικά έχεις ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΕΙ λόγω κακοδιαχείρησης, σου επιτρέπεται να δανειστείς ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ και να μπει ΕΓΓΥΗΤΉΣ για σένα η Πολιτεία;”
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :ΣΕ ΣΈΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΊΤ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ. Οι λαδωμένοι μάλιστα πολιτικοί Έβαλαν ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΡΑΤΟΣ ( δηλαδή τους κλεμμένους και κουρεμένους ΠΟΛΙΤΕΣ!!) ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ για τις τράπεζες. Δηλαδή για να λάβουν Χρήματα από τη Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΠΟΥ ΤΑ ΤΥΠΏΝΕΙ) οι ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ Ελληνικές Τράπεζες (και οι Μεγάλο μέτοχοι αυτών), ΜΠΉΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΣΑΝ ΕΓΓΥΗΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΕΊΑ (δηλαδή οι κλεμμένοι και κουρεμένοι πολίτες).
Οι απατεώνες πολιτικοί μεταβίβασαν έτσι το χρέος από τις Κλεψιές των Μεγαλομετόχων, τις Εκταμιεύσεις σε Offshore companies, τις Ψευδοεκτιμήσεις Επενδυτικών Προϊόντων, τις Τραπεζικές Επενδύσεις Υπέρογγων Ποσών σε Κατασκευαστικές Φούσκες από “κολλητούς” developers κ. ο. κ, πάνω στους ΠΟΛΙΤΕΣ!!! Και μάλιστα τα νέα χρήματα που εισέπραξαν από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος και Κύπρου αντίστοιχα)οι Ελληνικές και στη περίπτωσή τους πάλι αντίστοιχα οι Κυπριακές Τράπεζες, τα νέα αυτά κεφάλαια λήφθηκαν με τόκους και ΈΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΌΓΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ υπέρ των… ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.. μέχρι και 20% στην ΛΉΞΗ ΤΟΥΣ! (έχουν κυκλοφορήσει τα επίσημα έγγραφα)… Θα τα ανεβάσουμε σε επόμενα άρθρα
ΠΆΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ :
Θα περίμενε κανείς μετά από την άνωθεν καταλήστευση του Ελληνικού και Κυπριακού λαού να ενεργοποιηθούν οι Υπουργοί, οι Βουλευτές και πάσης φύσεως Πολιτικά Πρόσωπα και να ζητήσουν ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΊΑ των ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΌΧΩΝ και των Μεγαλοτραπεζικών (Golden Βόθρος Βoys) Υπαλλήλων, όπως έγινε και στη περίπτωση της Ισλανδίας!!!
ΕΔΏ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΙΣΛΑΝΔΊΑ!!!
Στο Ραγιαδιστάν του Νότου, το Χαλιφάτο Μητσοτάκη και Αναστασιάδη όχι μόνο δεν Οδηγήθηκαν στην Φυλακή οι Ένοχοι αλλά αντίθετα η ΣΤΗΜΈΝΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΚΑΝ….. ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!
ΆΦΗΣΕ ΔΗΛΑΔΉ ΣΤΗΝ ΊΔΙΑ ΘΈΣΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΚΑΙ ΤΑ ΝΈΑ ΔΆΝΕΙΑ ΣΤΗ ΠΛΆΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ!!!
Αυτό βεβαίως αποτελεί και απόδειξη της Συμμετοχής ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ….
Τελειώνοντας θα πούμε ότι “όπως λειτουργούν οι τράπεζες έτσι λειτούργησαν και οι φαρμακευτικές στη περίπτωση της Ψευδοπανδημίας”. Προσπάθησαν δηλαδή και προσπαθούν να αποκομίσουν το ΜΈΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, βάζοντας ΕΣΈΝΑ σαν πειραματόζωο….
Με την καθιέρωση του ΨΗΦΙΑΚΟΎ ΝΟΜΊΣΜΑΤΟΣ ΔΕ, τί ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΌΧΛΕΥΣΗ;;;
-ΧΆΝΕΤΑΙ!!! ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΠΛΈΟΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΌ ΣΕ ΥΛΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ!!!!

Στα επόμενα μας άρθρα θα προχωρήσουμε στα πιο “βαθειά” αναφέροντας για την ΑΠΑΤΗ και την ΠΙΠΊΛΑ του “Πληθωρισμού” στα χείλη των Πολιτικών, ΤΑ ΓΕΛΟΊΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΈΓΧΟΥ ΣΕ ΨΩΜΊ /ΓΑΛΑ που ΔΈΧΤΗΚΑΝ οι Έλληνες πολιτικοί να εφαρμοστούν γεγονότα που δείχνουν περίτρανα ότι σκοπός τους είναι η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ και η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΈΣΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΊΤΗ, και άλλα πολλά με κατανοητό τρόπο για όλους ….

Εμμανουήλ
Ομάδα Ιωάννης Κομνηνός

loading...