Αλλάζουν τα δεδομένα! Μεγάλη συμφωνία για ναυπήγηση ρυμουλκών στην Ελλάδα – Ανοίγει ο δρόμος για φρεγάτες και κορβέτες

Υπεγράφησαν δύο συμφωνίες που αλλάζουν τα δεδομένα της ελληνικής λιμενικής και ναυπηγικής βιομηχανίας. Η πρώτη συμφωνία αφορά στην έναρξη γραμμής παραγωγής 30 ρυμουλκών αξίας 280 εκατ. ευρώ, με τα τουλάχιστον 20 εξ αυτών να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2026. Στη δεύτερη συμφωνία μεταξύ της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) και της Ένωσης Λιμένος Ελλάδος (ΕΛΕ), υπάρχει η δέσμευση να αλλάξει ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούν σήμερα τα ναυπηγεία και οι λιμένες της χώρας, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη ασφάλεια και την αναβάθμιση των υποδομών.

Δύο συμφωνίες, που αλλάζουν τα δεδομένα της ελληνικής λιμενικής και ναυπηγικής βιομηχανίας, υπεγράφησαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια 2024, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τη ναυπήγηση φρεγατών και κορβετών στην Ελλάδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη, Enikos.gr

Η ελληνική βαριά βιομηχανία αναγεννήθηκε από τη σκουριά της, στηρίζεται στα πόδια της, και δείχνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι ικανή να φέρει σε πέρας κάθε ναυπηγικό πρόγραμμα, δείχνοντας προς το Πολεμικό Ναυτικό τον δρόμο της εγχώριας ναυπήγησης και αυτάρκειας.

loading...