Ένας οργισμένος Πύρινος Λόγιος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θα το τολμήσεις ρε τομάρι;
Το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό για το χατήρι του…ΝΑΤΟ, της πεθαμένης Ουκρανίας, του παράνομου προέδρου Ζελένσκι και της ημιθανούς Αμερικής!

Γράφει ο – εκτός εαυτού Πύρινος Λόγιος

Κάπου διάβασα πιο παλιά σε παραπολιτικά sites ότι το Κτήνος της Ηρώδη Αττικού, ετοιμαζόταν – πριν τις ευρωεκλογές όπου έφαγε σφαλιάρα σβουριχτή, να συμφωνήσει με την πρόταση Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε καταθέσει ενώπιον της Συμμαχίας τον περασμένο Μάρτιο περί του σχεδίου για την ενίσχυση της Ουκρανίας με 100 δισ. ευρώ την πενταετία 2025-2030.

Πίστεψα ότι με την αφραγκία που μας δέρνει μιας και το βδελυρό Μητσοτακαίϊκο έξυσε ακόμη και τον πάτο της καθημαγμένης ελληνικής οικονομίας για να γεμίσει φούλ τα ταμεία της οικογένειας, ότι η Ελλάδα τουλάχιστον θα έκανε πίσω, μιας και ο Στόλτενμπεργκ και οι απαιτήσεις του, είναι φρούδες απλά ελπίδες.

Κι αυτό διότι αν η πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ εγκριθεί, δηλαδή αν εγκριθεί ΚΑΙ από τους Έλληνες, δηλαδή από εσένα και εμένα με μεσολαβητή τον Μητσοτάκη, οι ελληνικές καταβολές μέσω του κοινού προϋπολογισμού της Συμμαχίας, θα είναι πάνω από 200.000.000 ευρώ ετησίως ή συνολικά 1 δισ. ευρώ την πενταετία!

Μ’ άλλα λόγια, το κάθαρμα αυτό που δεν πάνε ούτε τρείς μέρες όπου ο λαός μας τον αποδοκίμασε εν χορώ, θα πρέπει τώρα ή να πεί το…ιστορικό ΝΑΙ για να πάρει και τα μπόνους τα οποία ακολουθούν το ΝΑΙ ή να…κάνει πίσω δείχνοντας στο κοινό υπόλοιπο σμάρι των ακρίδων τις άδειες τσέπες του λέγοντας πως “ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”!

Και να ήταν μόνο αυτό; Αμ δε!

Τις προάλλες ο Στόλτεμπεργκ…αύξησε ή μάλλον…διπλασίασε καλύτερα τις …απαιτήσεις της Συμμαχίας ανεβάζοντας το ποσό στα …200 μύρια γιούρο, ήγουν 2 με 3 δις γιούρο στην πενταετία και 0,25% από το επίσης ρημαγμένο ΑΕΠ της πάμφτωχης και ρακένδυτης πατρίδας μας!

Κι έτσι, αυτός ο φαύλος κοινοβουλευτικός δικτάτορας, αυτό το Κτήνος, ετοιμάζεται να πάει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ της 9ης Ιουλίου, όπου οι αρχηγοί των κρατών – μελών θα κληθούν να αποφασίσουν – ευτυχώς ομόφωνα και όχι κατά πλειοψηφία – αν θα αποδεχθούν ή όχι τις προτάσεις του πολεμοκάπηλου Νορβηγού!

Το πολιτικό αυτό Κάθαρμα, οπωσδήποτε έχει πιεστεί σε μεγάλο βαθμό από τα επίσης πολεμοκάπηλα καθάρματα που κυβερνούν την ετοιμοθάνατη Αμερική και εννοώ ευθέως τον – υπό γεροντική άνοια – πρόεδρο Μπάιντεν και φυσικά – ποιόν άλλον; – τον Μπλίνκεν στο να συμφωνήσει τουλάχιστον επί της αρχής, δεδομένης της διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ των μελών της ΕΕ με τις ΗΠΑ για τα σχέδια του Στόλτενμπεργκ!

Σκεπτικό της επιτάχυνσης τόσο της συνόδου, όσο και μιας κάποιας συμφωνίας είναι αφ’ ενός να μη διαταραχθεί το πανηγυρικό κλίμα του εορτασμού της 75ης επετείου ίδρυσης του ΝΑΤΟ (τρομάρα τους!) και αφ’ ετέρου να μη δοθούν αφορμές στη …Μόσχα και το Πεκίνο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενδεχόμενων διαφωνιών ή εκκρεμοτήτων!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι πιέσεις συνοδεύονται – βεβαίως βεβαίως – και από…ελαφρύνσεις από τη μεριά των Αμερικανών. Μας κάνουν και …σκόντο κι όλας τα θρασύμια, παρουσιάζοντας ως κριτήρια αναφερόμενα στο συνολικό ύψος των εθνικών αμυντικών δαπανών, η αφαίρεση της αξίας της απευθείας στρατιωτικής βοήθειας της Αθήνας προς το Κίεβο, καθώς και της αξίας της πάσης φύσεως συνδρομής μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δηλαδή, σου παίρνω το παντελόνι Γιάννη μου αλλά σου αφήνω το σώβρακο να χεις να βολεύεσαι!

Πηγές απ το Μαξίμου, λένε πως “ο Μεγάλος το σκέφτεται πολύ και το ζυγιάζει ακόμα περισσότερο”, μετά το μεγάλο στραπάτσο των εκλογών” αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το Κάθαρμα φοβάται σε μεγάλο βαθμό το τι θα συμβεί στις Αμερικάνικες εκλογές του Νοεμβρίου. Διότι έτσι και η κάλπη βγάλει Τράμπ, αυτή θα είναι και η τελική κλωτσιά του από τον θρόνο της …Σπάρτης και των Μυκηνών τον οποίο καπηλεύεται εδώ και πέντε μαύρα χρόνια!

Για να το κάνω πιο λιανά επειδή ίσως και να μπερδευτήκατε από όλα ατα σχέδιο παραπάνω λογιστικά τερτίπια, αυτό το σχέδιο που δεν είναι φυσικά έμπνευση του Νορβηγού, αυτός είναι μπροστινός και μαριονέτα, αλλά είναι σχέδιο της κλίκας των…οπλάδων της Αμερικής, δηλαδή την κλίκα των κατέχοντων την Αμυντική Βιομηχανία των ΗΠΑ. Και με αφορμή την Ουκρανία και τον πόλεμο που οι ίδιοι οι αμερικανοί έχουν στήσει και βάσει του γεγονότος ότι η διοίκηση του Λευκού Οίκου δεν έχει ούτε σέντσι πλέον στα ταμεία λόγω του δισθεωρητου χρέους των 36 τρις δολλαρίων αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε την πλήρη επανεκκίνηση της βιομηχανίας παραγωγής όπλων (ερωτηση κρίσεως: Ο Τόνυ Στάρκ της STARK Industries δεν παράγει πλέον όπλα; Τι; Πτώχευσε; Γι αυτό η Marvel τον πέταξε έξω τον Iron Man από το heroesverse της; Πολύ λυπήθηκα) και για να το κάνει αυτό, επειδή δεν έχει τα λεφτά, θα εκμεταλλευτεί τα…λεφτά των άλλων, δηλαδή των…αδιστακτων μεν, κορόϊδων δε ευρωπαίων τύπου Μητσοτάκη.

Το σχέδιο όμως το πήρανε χαμπάρι πρώτοι οι Γάλλοι διαμηνύοντας ότι δεν θα δώσουν λευκή επιταγή στα συμμαχικά όργανα, επειδή κρίνουν πως αυτοί τείνουν να στηρίξουν τα συμφέροντα των αμυντικών βιομηχανιών των ΗΠΑ με ορολογίες, όπως η «διατλαντική αμυντική βιομηχανική βάση», οι οποίες θα μειώσουν την ανεξαρτησία των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου.

Οι πονηροί Γάλλοι μέσω της βαρουφάκειας “δημιουργικής ασάφειας”, λένε ένα “ναί μεν, αλλά…”, βάζουν και τον Μακρόν μπροστά να φωνάζει ντελάλικα πως “ή θα νικήσουμε τους Ρώσους ή θα …νικήσουμε τους Ρώσους” ( το “θα πεθάνουμε” δεν παίζει με τίποτε διότι ο Θεός της Γαλλίας αγάπάει τη σαμπάνια Βουργουνδίας και άρα και αυτούς) αλλά με το πώς θα νικήσουν τους Ρώσους, δεν μας το λέει. Και καλά του είπε εκείνο το ρωμαίϊκο παλικάρι, αυτός ο Σαλβίνι, ότι “αν θέλει πόλεμο να ζωστεί τα φυσεκλίκια και το κράνος και να πα να πολεμήσει αυτός”, να ναι καλά και του πάνε όλα δεξιά.

Το δικό μας το Κάθαρμα δεν ξέρω τι θα κάνει όμως σε τρείς βδομάδες από τώρα. Το καλό που του θέλω, να μη ΤΟΛΜΗΣΕΙ και δεχτεί, όχι μόνο γιατί δεν τον παίρνει πλέον, αλλά γιατί τα πράγματα οπωσδήποτε θα έρθουν τούμπα μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Κι αν λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη τα λόγια του Αλεξαντερ Βούσιτς που προβλέπει έναρξη του Μεγάλου Πολέμου κατά τα τέλη του Σεπτέμβρη, η Ελλάδα θα βρεθεί αυτόματα στο στόχαστρο των Ρώσων, το χει πει εξ άλλου ο Πούτιν καθαρά και ξάστερα. Μπορεί να μη πέσει βόμβα, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν άλλα ίσως και χειρότερα.

Τ’ ακούς τομάρι; ΜΗ διανοηθείς και υποκύψεις! Θα πληρώσεις που θα πληρώσεις μια μέρα για ό,τι έχεις κάνει. Μη προσθέσεις κι άλλο, που μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα και για το ίδιο σου σπίτι!

Ένας οργισμένος

Πύρινος Λόγιος

https://www.pirinoslogios.com

loading...