Ένας Κινέζος στην Ευρώπη

Ο Xi Jinping σε επίσημο ταξίδι στην Ευρώπη. Αυτό δεν είχε συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Και αυτό από μόνο του πρέπει να γίνει πρωτοσέλιδο. Γιατί ο Σι δεν είναι μόνο ο πρόεδρος της Κίνας. Είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος που γνώρισε η Ουράνια Αυτοκρατορία από τους μακρινούς χρόνους του Ντενγκ Σιαοπίνγκ. Και ίσως ακόμη και από τον Μάο.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Με λίγα λόγια, ένας πρόεδρος-αυτοκράτορας.

Επιπλέον, είναι ο αυτοκράτορας της δύναμης που κυριαρχεί σήμερα στο παγκόσμιο εμπόριο. Αφού είχε ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για αρκετά χρόνια. Για να μην αναφέρουμε την Ευρώπη.

Και, τώρα, ενισχύεται σταδιακά σε δύο άλλους βασικούς τομείς.

Το νόμισμα. Το κινεζικό γουάν γίνεται ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστής του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο. Οι Σαουδάραβες δέχονται πλέον κινεζικό νόμισμα σε αντάλλαγμα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτό είναι το ίδιο μονοπάτι που ακολουθούν σχεδόν όλες οι χώρες που σχετίζονται με τα BRICS. Τακτικά μέλη και επίδοξα μέλη.

Μια θανάσιμη απειλή για την Ουάσιγκτον γιατί θα έδινε οριστικό τέλος στην παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της.

Μετά, οι ένοπλες δυνάμεις. Τα οποία σίγουρα απέχουν ακόμη πολύ από τις αμερικανικές δυνατότητες. Αλλά ποιος μπορεί να βασιστεί σε μια δύναμη που ξεπερνά τα τρεισήμισι εκατομμύρια άνδρες. Όλο και λιγότερο συνδέεται με το παλιό μοντέλο του μαζικού λαϊκού στρατού. Και όλο και περισσότερο στην πορεία προς την υψηλή εξειδίκευση. Ξεκινώντας από το ναυτικό και τις ειδικές αερομεταφερόμενες μονάδες.

Με λίγα λόγια, ένας καλεσμένος, αυτός ο Κινέζος, που του αξίζει κάθε ένδειξη σεβασμού. Να γίνει δεκτή με μεγάλες τιμές και κόκκινο χαλί. Να αντιμετωπίζονται με τα γάντια της πιο λεπτής διπλωματίας. Και αντ’ αυτού…

Και αντί αυτού, στο Παρίσι, τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του Σι Τζινπίνγκ, οι ευρωπαϊκές άρχουσες τάξεις έδειξαν την αδυναμία τους να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω μας.

Γιατί οι συναντήσεις με τον Μακρόν και τη φον ντερ Λάιεν μετατράπηκαν σε θλιβερή φάρσα.

Μια επιλογή ήδη σημαντική από μόνη της. Διότι ο Σι συνάντησε μόνο τον Γάλλο πρόεδρο και τον εκπρόσωπο της ΕΕ. Σνόμπαρε τον ασυνεπή Scholz, ο οποίος οδηγεί τη Γερμανία σε ραγδαία παρακμή. Και χωρίς καν να λάβω υπόψη τη Μελώνη. Όχι μόνο λόγω, νομίζουμε, της παράλογης απόφασής της να αποκλείσει την Ιταλία από το έργο του Δρόμου του Μεταξιού. Το έγραψα τότε. Αυτή η επιλογή, που υπαγορεύτηκε από την Ουάσιγκτον, δεν θα ήταν χωρίς επιπτώσεις. Ψυχρά προχωρούν οι Κινέζοι. Αλλά έχουν μακριές αναμνήσεις. Και αυτό… είναι μόνο η αρχή.

Ο Μακρόν αντιπροσωπεύει τη μόνη σημαντική στρατιωτική δύναμη στην ΕΕ. Και η φον ντερ Λάιεν θεωρείται αυτή που υπαγορεύει τι να κάνουν σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όλες ανίκανες.

Η συνάντηση πήγε άσχημα. Στην πραγματικότητα, πολύ άσχημα. Ο Μακρόν τόλμησε να διατάξει τον Σι να σταματήσει να υποστηρίζει και να βοηθά τη Ρωσία. Και να ευθυγραμμιστεί με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε πόσο έκπληκτος ήταν ο συνήθως απαθής αυτοκράτορας.

Αλλά ο Σι Τζινπίνγκ σίγουρα έχασε την ψυχραιμία του όταν το άφατο δίδυμο Ούρσουλα/Εμμανουήλ έφτασε στο σημείο να του πει, με επιβλητικό τόνο, να μειώσει τη βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές. Για να μην βλάψουμε… τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Και τότε ήταν που ένιωσα πραγματικά ότι ο Σι είχε μιλήσει. Και έδωσε και στους δύο χαρακτήρες ένα σκληρό μάθημα πολιτικής και διπλωματίας.

Μετά από αυτό έφυγε. Οι μόνες άλλες δύο ευρωπαϊκές στάσεις ήταν στο Βούτσιτς στη Σερβία, τον στενότερο σύμμαχο του Πούτιν. Και από τον Όρμπαν στην Ουγγαρία.

Αυτές οι επιλογές είναι ήδη ένα σαφές μήνυμα.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των  αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Electo Magazine

loading...