Editorial (Γεωστρατηγική) : Οι Μπαντερικές δολοφονίες της Οδησσού.

Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Πριν από δέκα έτη είχαμε μια ακόμη βάναυση σφαγή. Κατάλυση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού MytilenepressΟι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του MytilenepressΟfficial website The Times of Voulgaroktonos.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

 

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

Η σφαγή διαπράχθηκε από υποστηρικτές των νεοναζιστών της Ουκρανίας που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ. Δυστυχώς 42 άνδρες και γυναίκες δολοφονήθηκαν στις 2 Μαΐου 2014 στην Οδησσό όταν το Σώμα των Συνδικάτων στην ιστορική πόλη-λιμάνι πυρπολήθηκε από το ναζιστικό πλήθος.

Δολοφονήθηκαν 42 άνθρωποι στο κτίριο των Συνδικάτων. Ούτε ένας δράστης δεν τιμωρήθηκε ποτέ !!! Το Ναζιστικό καθεστώς του Ζελέ στο Κίεβο αρνήθηκε να διεξαγάγει ουσιαστική έρευνα για μια ακόμη γενοκτονία εις βάρος του Ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Το ειδεχθές έγκλημα εκείνης της ημέρας αποτέλεσε κομβικό σημείο για Ουκρανούς και Ρώσους. Η κτηνώδης αυτή πράξη έδειξε την  εγκληματική φύση του ναζιστικού  καθεστώτος που είχε καταλάβει παράνομα την εξουσία.

Αυτό είναι το καθεστώς που επέβαλαν οι παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού (Αμερική-Ευρώπη). Από το 2014 το ναζιστικό μόρφωμα άσκησε μια άνευ προηγουμένου πολεμική  για να οδηγηθεί η Ουκρανία σε πόλεμο με την Ρωσία.

Η σφαγή στην Οδησσό ήταν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών .

Στα πλαίσια αυτών των σκοπών τα δυτικά ΜΜΕ και οι Διονυσιακές κυβερνήσεις  επέλεξαν να αποσιωπήσουν επιμελώς την σφαγή της Οδησσού. Η αισχρή-ναζιστική σιωπή και ενοχή τους ήταν απαραίτητη προκειμένου να συγκαλυφθεί εμπλοκή στην πολεμική σύρραξη της Ουκρανίας και τα εγκλήματα πολέμου. Ενδεικτικό της Δυτικής-ναζιστικής παρακμής είναι ότι ακόμη και δέκα  χρόνια μετά τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάνουν καν αναφορά στην τραγωδία της Οδησού.

Τα προηγούμενα χρόνια τα δυτικά ΜΜΕ επιχείρησαν να παρουσιάσουν διαφορετικά τα γεγονότα υποστηρίζοντας ότι είχαμε συμπλοκές ανάμεσα σε αντίπαλες φατρίες. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Διονυσιακής Κουλτούρας-Γκαιμπελιστές η σφαγή της Οδησσού ήταν προπαγάνδα του Κρεμλίνου και τον Πούτιν !!! Συγκάλυψη-απόλυτη σιωπή και παραπληροφόρηση στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου.

Μέχρι και σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει να ζητά διεθνή ανεξάρτητη έρευνα για να οδηγηθούν οι νεοναζί του Ζελέ στην δικαιοσύνη. Εν τούτοις η φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν δέχεται να γίνουν ουσιαστικές έρευνες από ανεξάρτητους διεθνείς παράγοντες. Εάν γίνει ποτέ έρευνα όλα τα στοιχεία θα οδηγήσουν στους ναζί του Κιέβου και στους παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού.

Μέσα σε αυτή την σήψη που επικρατεί στον δυτικό κόσμο κάποια ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός χαοτικής βίας που ξέφυγε από τον έλεγχο η μεγάλη σφαγή των Ρωσόφωνων. Οι δολοφονίες ήταν μια καλά σχεδιασμένη ναζιστική ενέργεια που κατέληξε στις ομαδικές δολοφονίες για να υποταχθούν οι Ρωσικοί πληθυσμοί της Ουκρανίας και οι αντιφρονούντες Ουκρανοί πολιτικοί. Οι άτυχοι Ρωσόφωνοι ήταν από την Οδησσό και συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση  λόγω της Πρωτομαγιάς. Χαρακτηριστικό ήταν  το γεγονός σε και σε άλλες νότιες-ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας εκείνη την εποχή, υπήρξαν διαμαρτυρίες κατά του πραξικοπήματος στο Κίεβο. Το πραξικόπημα είχε γίνει τρείς μήνες πριν την ομαδική δολοφονία στην Οδησσό.

Πολλοί Ουκρανοί φοβήθηκσν από την διενέργεια πραξικοπήματος και την κατάληψη της εξουσίας από τους Μπαντερικούς ναζιστές. Πόλεις όπως η Οδησσός υπέφεραν τρομερά κατά την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών διαπίστωσαν ότι επιστρέφει ο εφιάλτης του ναζισμού. Το γεωστρατηγικό σχέδιο των πιστών στα Διονυσιακά αξιώματα ήταν η δημιουργία μιας εχθρικής χώρας στα σύνορα της Ρωσίας.

Ο Vasily Polishchuk, πρώην πολιτικός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα γεγονότα αναφέρει ότι στελέχη του ναζιστικού καθεστώτος από το Κίεβο ήταν εκείνες τις ημέρες στην Οδησσό. Ένας από αυτούς ήταν ο Andriy Parubiy επικεφαλής της εθνικής ασφάλειας. Ο Parubiy εμπλέκεται επίσης στους πυροβολισμούς με ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο στις 20 Φεβρουαρίου ο οποίος σύμφωνα με διεθνείς πηγές σκότωσε δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος.

Δύο εβδομάδες πριν από την σφαγή της Οδησσού, ο  διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν βρισκόταν στο Κίεβο για επίσκεψη. Ο Μπρέναν έδωσε την έγκριση του στους Μπαντερικούς να καταλάβουν την εξουσία και να δημιουργήσουν συνθήκες τρομοκρατίας στην Ουκρανία. Οι μαζικές δολοφονίες στην Οδησσό στις 2 Μαΐου ήταν προσχεδιασμένες. Κάτοικοι της Οδησσού δηλώνουν πώς χιλιάδες παραστρατιωτικοί του καθεστώτος του Κιέβου που είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στο πραξικόπημα στην πρωτεύουσα εβδομάδες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην Οδησσό και τοποθετήθηκαν σε στρατόπεδα. Ο Andriy Parubiy εθεάθη να επιθεωρεί και να επιβλέπει.

Οι διαδηλωτές κατά του Μαϊντάν δέχθηκαν επίθεση στις 2 Μαΐου από φασίστες που κρατούσαν ρόπαλα του μπέιζμπολ. Στην συνέχεια το κτίριο δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς. Όσοι εγκατέλειψαν το φλεγόμενο κτίριο χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου από συμμορίες νεοναζί που φώναζαν θάνατος στους Ρώσους.

Η Ουκρανική αστυνομία άφησε απροστάτευτα τα θύματα. Το έναυσμα για την τελική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2022 δόθηκε στην Οδησσό με τις δολοφονίες Ρωσόφωνων το 2014. Από τότε ξεκίνησε μια γεωστρατηγική διαμάχη για την υποταγή της Ρωσίας. Οι ανόητες και επικίνδυνες τακτικές των Δυτικών στην Ουκρανία συνέβαλαν καταλυτικά στην εμπλοκή της Ρωσίας στο Συριακό μέτωπο. Ηνωμένες Πολιτείες-Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλουν να μάθουν οι δυτικοί λαοί τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στην Ουκρανία.

Για αυτό οι δυτικές δυνάμεις πρέπει να σπρώξουν επεισόδια όπως η σφαγή της Οδησσού κάτω από την τρύπα της μνήμης και να την κρατήσουν ένα καπάκι. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η μυθοπλασία μιας δημοκρατίας υπό επίθεση, διαφορετικά η συμπαιγνία της Δύσης με ένα νεοναζιστικό καθεστώς θα αποκάλυπτε τον εγγενή φασισμό των δυτικών δυνάμεων. Οι διεθνείς εξελίξεις με τις βίαιες  αστυνομικές καταστολές ειρηνικών διαδηλώσεων στις ΗΠΑ-Ευρώπη, η γενοκτονία των Παλαιστίνιων από το Ισραηλινό καθεστώς, η απρόκλητη επιθετικότητα προς Κίνα-Ρωσία, Ιράν και Συρία δείχνουν ότι τα δυτικά κράτη διέπονται από άκρατο ναζισμό.

Από τις αρχές του 21ου αιώνα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίαρχη παρουσία της Κίνας και της Ρωσίας. Στην Αμερική μέσω των Διονυσιακών αξιωμάτων έχουν δημιουργηθεί απάνθρωπες οικονομικές-πολιτιστικές και κοινωνικές αντιθέσεις, οι οποίες έπληξαν την δημοκρατία. Ταυτοχρόνως, διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό, φαινόμενο το οποίο σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε και την σημερινή στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική-πολιτισμική και οικονομική παρακμή.

Τα πλήγματα στο εσωτερικό της Αμερικανικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται από το καθεστώς με ανελέητη βία, από τον Ομοσπονδιακό στρατό και την αστυνομία. Οι Αμερικάνοι πολίτες αντιμετωπίζονται ως εξωτερικός εχθρός όπως οι Ρώσοι, οι Σέρβοι και οι Σύριοι από το καθεστώς των ΗΠΑ !!!  Η βασικότερη αιτία παρακμής των Αμερικάνων είναι ο Διονυσιακός πολιτισμός.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθε η πτώση της σύγχρονης αυτοκρατορίας. Μία κοινωνικά-οικονομικά παρακμάζουσα δύναμη, δεν είναι σε θέση να ελέγχει έναν κόσμο που αυξάνεται και εξελίσσεται. Εδώ και χρόνια η υπεροπλία των Αμερικανών δοκιμάζεται, μόνο σε αδύναμους αντιπάλους. Αυτό δείχνει την πτώση και την αδυναμία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι πραγματικά ισχυρές χώρες να μην την υπολογίζουν.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ : ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ;

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ηγείται μιας νέας τάξης πραγμάτων και από το έτος 2008 ξεκίνησε να εφαρμόζει το δικό του δόγμα σχετικά με την παγκοσμιοποίηση. Το Κρεμλίνο έγινε ρυθμιστής των παγκόσμιων εξελίξεων. Όπως έγραφα από το 2014 το μέλλον της ανθρωπότητας κρίνεται στην μαρτυρική Συρία. Ο Πούτιν επέτυχε να κερδίσει τον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο και να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία. Οι κυρίαρχοι ομάδα που μέχρι πρόσφατα εξουσίαζε τον πλανήτη αποτελείται από διεθνείς τράπεζες, μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια. επενδύσεις, πολυεθνικές, εταιρίες πετρελαίου κλπ.

Εδώ και χρόνια σε άρθρα τους αρκετοί αναφέρουν ότι την ανθρωπότητα διοικούσε το ΔΝΤ, η BIS, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Fed, η BlackRock και η Vanguard μέσα από τις Αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου, πολυεθνικές, φαρμακευτικές, ΜΜΕ-ΜΚΔ, ΜΚΟ. με στρατιωτική βία και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.  Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η CIA και το ΝΑΤΟ χρηματίζονται-ελέγχονται από τους παράγοντες της Διονυσιακής Κουλτούρας.

Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, την Τριμερή Επιτροπή.  Μπούς, Ομπάμα, Τράμπ, Μπάιντεν, Μακρόν, Τριντό, Ζελένσκι, και Σολτς είναι απλοί πιόνια στην παγκόσμια Γεωπολιτική. Οι ξένοι ειδήμονες εκτιμούν ότι η σημερινή διαμάχη ζωής και θανάτου μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής είναι προτίστως οικονομική και μετά εθνοτική. Παγκοσμιοποίηση εναντίον Εθνικισμού. Οι παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού ελέγχουν την ανθρωπότητα από το 1944. Οι πολιτικοί-πιόνια των νεοταξιτών, χρησιμοποιούν την δύναμη στην οποία έχουν επενδύσει.

Οι ειδικοί λανθασμένα εκτιμούν ότι η νέα τάξη χρονολογείται από το 1944 και συμπίπτει με την διάσκεψη του Μπρέτον-Γουντς που επέβαλε το δολάριο των ΗΠΑ ως το διεθνές νόμισμα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κόσμος πέρασε από την Βρετανική στην Αμερικανική Αυτοκρατορία. Όμως όπως έχω αποδείξει με ακλόνητα στοιχεία και πρότυπες επιστημονικές μου εργασίες επί 18 συναπτά έτη στα πλαίσια της σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών (Αριστόκλειος-Διονυσιακός) από το 1519 π.Χ. μέχρι και σήμερα η Αμερική εκπροσωπεί τον Διονυσιακό πολιτισμό και είναι μια Διονυσιακή αυτοκρατορία συνέχεια της Περσικής-Ρωμαϊκής και της ¨αγίας Γερμανικής αυτοκρατορίας και των ναζιστών του Χίτλερ. (1)

Για να γίνουν κατανοητές οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί την εποχή του covid-19, πρέπει να υπάρχει μια πλήρης επίγνωση των συσχετισμών δύο δεκαετίες πριν. Μεταξύ 1999 και 2008 ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να ενσωματώσει την Ρωσία στην διεθνή κοινότητα με στόχο να συνυπάρξει με την νέα τάξη πραγμάτων. Στις 10 Μαρτίου 2007 μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τ. Μπους Τζούνιορ ότι Ουκρανία και  Γεωργία γίνονται υποψήφιες για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν πραγματοποιεί μια πρώτη προειδοποίηση προς την Βορειοατλαντική Συμμαχία. Το έτος 1990 είχε γίνει μια δέσμευση προς την ΕΣΣΕΔ- Γκορμπατσόφ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά. Όμως οι δυτικοί δεν ήταν συνεπείς.

Με τον πόλεμο στην Γεωργία το 2008 η Μόσχα αντιλαμβάνεται  ότι οι εκπρόσωποι των Διονυσιακών αξιωμάτων δεν θα αφήσουν ποτέ την Ρωσία να εξελιχθεί και να επιβιώσει. Εκείνη την χρονική περίοδο ο πρώην πράκτορας Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είχε μόνο δύο επιλογές. Η πρώτη να παραδώσει το Ρωσικό έθνος στις τράπεζες και η δεύτερη να αλλάξει τα δεδομένα στην παγκόσμια Γεωστρατηγική-Γεωπολιτική. Ο δαιμόνιος Πούτιν αντιλήφθηκε αρκετά νωρίς ότι η μεγάλη αδυναμία της Διονυσιακής αυτοκρατορίας ήταν ο πετρελαϊκός τομέας. Η Δύση φοβόταν εδώ και καιρό ότι θα χάσει τον έλεγχο της αγοράς μαύρου χρυσού από άλλους ισχυρούς ανταγωνιστές.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 Λιβύη, Συρία και Ιράν ξέφυγαν από τον έλεγχο των πιστών του Διονύσου. με συνέπεια το δολάριο χωρίς πετρέλαιο να είναι νόμισμα ένα εντελώς αδύναμο νόμισμα. Καναδάς και ΗΠΑ είναι στην κορυφή της λίστας των παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου. Με βάση τα νέα δεδομένα οι φορείς των Διονυσιακών αξιωμάτων δεν είναι σε θέση να καθορίζουν τις τιμές προς ίδιον όφελος. Είναι δεδομένο ότι  όποιος ελέγχει το πετρέλαιο εξουσιάζει τον κόσμο. Ο Πούτιν αποδείχτηκε άριστος γνώστης του παγκόσμιου γεωπολιτικού παιχνιδιού. Για αυτό στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε μια πλήρη αναμόρφωση του ρωσικού στρατιωτικού μηχανισμού τον οποίο κατέστησε ανίκητο.

Η Ρωσία επανήλθε πιο δυναμικά από οποιοδήποτε άλλο κράτος στον τεχνολογικό τομέα και ειδικά στον κλάδο των εξοπλιστικών. Οι Ρώσοι δημιούργησαν τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο με τους  (S-400 και Pantsir). Τα κορυφαίου επιπέδου για ηλεκτρονικές παρεμβολές Murmansk-BN. καθώς και μια σειρά από ασταμάτητους υπερηχητικούς επιθετικούς πυραύλους, Kinjals και Zircons. Επίσης το Κρεμλίνο διαθέτει τα καλύτερα αεροπλάνα και βομβαρδιστικά της σειράς Sukhoi.

Παράλληλα τα πυρηνικά της Ρωσίας (Sarmat, Avangard και Poseidon) εκθέτουν την Γεωστρατηγική-Γεωπολιτική και Θρησκευτική συμμαχία 666 σε τεράστιους κινδύνους καθώς δεν είναι σε θέση να αντιτάξουν οτιδήποτε το αξιόλογο απέναντι στην Ρωσική πολεμική μηχανή.  Όπως έχω αποδείξει σε παλαιότερες εργασίες γεωστρατηγικής δεν είναι υπερβολή οι εκτιμήσεις μου ότι η Ρωσία προηγείται τεχνολογικά σχεδόν έναν αιώνα η και περισσότερο από τους ανταγωνιστές της.

Οι Δυτικοί τις επόμενες δεκαετίες δεν έχουν καμία τύχη σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Ρωσική υπερδύναμη. Εν τούτοις ένα τεράστιο ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν στην εξουσία δεν θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα υπάρξει άξιος συνεχιστής του σύγχρονου Τσάρου ; Θα τεθεί υπό την προστασία του Δράκου και της Γεωστρατηγικής-Γεωπολιτικής Συμμαχίας 888 ; Η θα έχουμε μια νέα κατάρρευση του Ρωσικού έθνους όπως την δεκαετία του 1990 ; Οι δύο πρώτες περιπτώσεις είναι οι επικρατέστερες ενώ η τρίτη δεν έχει ελάχιστες πιθανότητες.

Η ισχυροποίηση στο έπακρο του Ρωσικού στρατού, η  παραγωγή όπλων από το κράτος για να αντιμετωπιστεί το απαγορευτικό κόστος που συνεπάγεται ο ιδιωτικός τομέας, η δημιουργία της Wagner, δημιούργησε μια ανίκητη  στρατιωτική μηχανή η οποία άλλαξε τα παγκόσμια δεδομένα. Με βάση το νέο καθεστώς οι διεθνείς τράπεζες επιχείρησαν να νικήσουν τον Πούτιν δημιουργώντας την Αραβική Άνοιξη. Το 2011 σε 9 κράτη υψίστης Γεωστρατηγικής σημασίας με κορωνίδα την Μαρτυτρική Συρία. η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια για το Μεγάλο Ισραήλ με βασικό στόχο τον έλεγχο του πετρελαίου στην Αραβική Χερσόνησο.

Το 2011 η Ρωσία ήταν δυστακτική να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία. Η Ρωσία και το 2014 παρακολούθησε την Αμερικανική-CIA να οδηγεί σε επανάσταση και την Ουκρανία. Εκεί έλαβαν χώρα  νέες φρικαλεότητες, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στην Οδησσό, του βομβαρδισμού του λαού του Ντονμπάς !!!

Αμέσως τότε ο Πούτιν κατάλαβε ότι έπρεπε πάση θυσία να αποτρέψει την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία και στις 29  Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα ορόσημο για το Ρωσικό έθνος και την παγκόσμια ιστορία, επιτίθεται στους παράγοντες της Διονυσιακής Κουλτούρας.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ;

Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ απέρριψε το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη” το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής. Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και κατ επέκτασιν την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν.

Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-Διονυσιακού σχεδίου προϋποθέτει τον διαμελισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής στην Μέση Ανατολή. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, εκτοπισμός-εξαθλίωση και η εκμετάλλευση προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των εθνών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Επίσης οι Αμερικανοί και το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση εδαφών του Λιβάνου από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν μια σημαντική νίκη εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα.

Οι Σύριοι του Ασσάντ, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία και οι Αμερική με το Ισραήλ το μεγαλύτερο μέρος των Συριακών εδαφών, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα υποτελείς της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. Εάν όμως κερδίσουν οι Ρώσοι-Σύριοι  και οι Ιρανοί τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους.

Η Συρία στηρίζει την Παλαιστίνη και αυτό αποτελεί μια ακόμη αιτία για την ανατροπή της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης. Βασική επιδίωξη των νεοταξιτών παραμένει ο διαμελισμός της Συρίας, η αρπαγή του ορυκτού πλούτου, η αλλαγή των συνόρων, ο εμφύλιος μεταξύ Χριστιανών-Μουσουλμάνων και πιθανόν η δημιουργία ενός φιλοισραηλινού Κουρδικού κράτους ως προπύργιο στον Τουρκικό επεκτατισμό. Οι ναζιστικές κυβερνήσεις του Ισραήλ χωρίς να δέχονται επίθεση από την Συρία, συνεχίζουν τους τακτικούς βομβαρδισμούς σε Συριακά εδάφη. Δεν σταμάτησαν ούτε κατά την διάρκεια των φονικών σεισμών !!!

Οι βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα με την προκλητική αδιαφορία του ΟΗΕ και των δυτικών διεθνών οργανισμών-κρατών που μονίμως καταδιώκουν την κυβέρνηση της Δαμασκού. Το πρόβλημα των δυτικών είναι ότι ο “κακός δικτάτορας” Assad αντιστάθηκε στους στους γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ και υποστηρίζει Λίβανο-Παλαιστίνη και Ιράν. Η γεωστρατηγική-γεωπολιτική συμμαχία 666 (ΗΠΑ-Ισραήλ και Ευρώπη), βρίσκεται υπό κατάρρευση μετά την ήττα στην Συρία το 2018.

Τα έθνη άρχισαν να αφυπνίζονται και να επιζητούν την συμμαχία-συνεργασία του γεωπολιτικού-γεωστρατηγικού άξονα 888 (Ρωσία-Κίνα). Ρωσία-Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και πρόσφατα η Νότια Αφρική συνασπίζονται και απορρίπτουν-υπονομεύουν την παγκόσμια ηγεμονία του Ισραήλ-Αμερικής. Οι παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων δέχονται συνεχόμενα χτυπήματα καθώς ξεκίνησε και η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Συρίας με τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο. Ο Μωαμεθανικός κόσμος ενώνεται και τα σχέδια των Ισραηλινών ανατρέπονται. Οι Αραβικές πρεσβείες ανοίγουν ξανά στην Δαμασκό !!!

Ο τρόμος και η αγωνία του Ισραήλ επανήλθε. Όλα αυτά τα καλά νέα για την Συρία είναι καταστρεπτικά για το Ισραήλ και τους Ευρωπαίους δουλοπάροικους που συνεχίζουν τις κυρώσεις ενάντια στον Συριακό λαό. Δυστυχώς όμως και ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ δεν εμποδίζει το Ισραήλ από τις δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος της Συρίας. Η μαχητικότητα του Συριακού έθνους η πίστη σε αξίες και ιδανικά που απορρίπτουν οι δυτικές κοινωνίες δίνουν το μεγάλο πλεονέκτημα στους Σύριους.

Το σχεδιασμένο ναζιστικό έγκλημα στην Συρία επιβεβαιώθηκε και από τα αρχεία Wikileaks, με την επικοινωνία των στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Συρία και του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής. Η συνομωσία Ισραήλ-ΗΠΑ επικυρώθηκε δημόσια με δηλώσεις του Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ το 2022.  Αυτή η πλεκτάνη επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων και από τους πιο γνωστούς γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς Mearsheimer και Walt όταν έγραψαν το άρθρο “Τhe pro-Israel lobby and American Foreign Policy”.  Αυτή η συμπαιγνία είναι εμφανής και ότι κορυφαία στελέχη των ΗΠΑ παρουσιάζονται στην παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους Ισραηλινούς της Jerusalem Post (Blinken, Sherman, Janet Yellen, Zelensky)

Δυστυχώς η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς  την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια.

Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Δυστυχώς μετά από την ενσωμάτωση της Βόρειας Συρίας έρχεται σταδιακά και η ενσωμάτωση της Ελληνικής επικράτειας.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ενός αθέμιτου- ανελέητου ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία είτε αν θα επεκταθεί με άμεση συμμετοχή του Ιράν και του Ισραήλ. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων στην Μέση Ανατολή.

Η δυναμική στρατιωτική συνδρομή προς την νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού ήταν το πρώτο συντριπτικό-καθοριστικό χτύπημα από τον Ρώσο ηγεμόνα ενάντια στην Διονυσιακή τυραννία. Εμποδίζοντας τους παγκοσμιοποιητές να κατακτήσουν την Συρία άλλαξε άρδην τους παγκόσμιους συσχετισμούς. Ο Πούτιν τους εμπόδισε από τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου. Με την απώλεια μέρους του πετρελαίου και του πλούτου στην μέση ανατολή  η Δύση  μέσα από τον covid-19 oδηγήσε στην καταστροφή τις οικονομίες των Ευρωπαϊκών κρατών και παράλληλα κατέλυσε όλες τις ψευδεπίγραφες δημοκρατίες επιβάλλοντας ναζιστικά καθεστώτα με στόχο την γενική επίθεση προς την Ρωσία.

Στα πλαίσια των ίδιων σκοπών έχουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη με την σκόπιμη καταστροφή της φύσης από τους πιστούς του Διονύσου. Οι Δυτικοί απώλεσαν τον παγκόσμιο έλεγχο του μαύρου χρυσού και σε συνδυασμό με τα εναλλακτικά μέσα μαζικής ενημερώσεως χάνουν την ολοκληρωτική εξουσία επάνω στους λαούς-εθνότητες του Γεωστρατηγικού-Γεωπολιτικού άξονα 666. Έντρομοι για να αποφύγουν την διάλυση και τις ποινικές συνέπειες επιχειρούν να επιβάλουν τις νέες-ψηφιακές ταυτότητες για να αποκτήσουν εκ νέου τον απόλυτο έλεγχο. επάνω στα έθνη. Βασικό πειραματόζωο και αυτή την φορά η κατοχική Ελλάδα. Κάποιοι εκτιμούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ο νέος Βλάντ Τέπες. Είναι τυχαία η συμμαχία του με τον αρχαίο Δράκο 888 που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή ;

Η Δύση είναι απομονωμένη και ο στρατός αδύναμος να αντιδράσει ουσιαστικά. Οι πύραυλοί των δυτικών είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας. η οικονομία σε άσχημη κατάσταση και οι πληθυσμοί ασφυκτιούν κάτω από την ναζιστική εξουσία. Είναι γεγονός ότι οι Ρώσοι πριν ανακάμψουν τεχνολογικά οι δυτικοί (ΝΑΤΟ) θα ξεκινήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο  ΜΕ την ισχυρή συμμαχία του αρχαίου δράκου-όφι 888 (Κίνα) που προφητεύουν και τα ιερά κείμενα της Ορθοδοξίας. Εν τούτοις επί Βλαντιμίρ Πούτιν οι πιθανότητες ενός παγκοσμίου πολέμου φαίνονται να είναι σχεδόν μηδενικές.

Ο πόλεμος στην Συρία ενδέχεται να προκαλέσει εδαφικές αλλαγές στα σύνορα των κρατών της περιοχής. Η γεωστρατηγική θέση της Συρίας έδωσε κίνητρο στις ξένες δυνάμεις να επέμβουν καθώς αποτελεί το κέντρο τριών ηπείρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως βάση του Αραβικού κόσμου και δικτυακό κέντρο μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η αντινεοταξική Συρία με την δυναμική παρουσία του Ασσάντ, αποδυναμώνει, τον ρόλο άλλων ανταγωνιστικών κρατών. Το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης δημιούργησε ισχυρό ανταγωνισμό, μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Ισραήλ-Αμερική, με σκοπό τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής και ειδικά της Συρίας, η οποία αποτελεί το κέντρο όλων των γεωστρατηγικών εξελίξεων. Η πτώση της νόμιμης Συριακής κυβερνήσεως, θα προκαλούσε τρομερές αλλαγές, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ρωσία θα περιοριζόταν σε περιεφερειακή δύναμη. Το Ιράν θα έχανε τον κυρίαρχο ρόλο που έχει  στην Συρία, ενώ θα περιοριζότταν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Το Ισραήλ δεν έχει καλές σχέσεις με την Συρία λόγω του φιλέλληνα Ασσάντ, και της κατοχής των υψωμάτων του Γκολάν. Η συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων και η απώλεια της παγκόσμιας ηγεμονίας από την Αμερική, κατόπιν της γενναίας αντιστάσεως στον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία, είναι οι δύο πιο βασικές αιτίες που επιθυμούν οι παράγοντες της Διονυσιακής Κουλτούρας τον αφανισμό του Ασάντ.

Ο Σύριος πρόεδρος νίκησε τους νεοταξίτες αντιπάλους του και ανέκτησε εδάφη με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Μόσχα και την Τεχεράνη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ελέγχει πλέον ονομαστικά σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας, ενώ τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους είναι πολύ αποδυναμωμένα. Μετά από 11ετή αναστολή η Συρία επιστρέφει στον Αραβικό Σύνδεσμο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην περιφερειακή της επανένταξη μετά από μια μακρά περίοδο εξορίας. Μια ιστορική επιστροφή.

Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου.

Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. Οι πόλεμοι αποδοκιμαζόταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομι­μότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο. “Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε   τους δε ελευθέρους.”

 

 

Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182).  (1) Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

 

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του. Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ρωσίας-Αμερικής Ουκρανίας την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης.

Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου. Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου.  Η ειρήνη και η αγάπη υποστηρίζονται και προωθούνται σχεδόν  από όλες τις θρησκείες. Εν τούτοις στις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της ανθρωπότητας σε πολέμους, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν τα ιερατεία των θρησκειών.

Εμπόλεμες συρράξεις και αδελφοκτόνοι εμφύλιοι. Διαχρονικά οι θρησκευτικές-πολεμικές συρράξεις υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας και στο όνομα των θεών σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν και μετανάστευσαν εκατομμύρια  άνθρωποι. Από τα αρχαία χρόνια τα έθνη όρισαν κανόνες ηθικής και νομικής δεοντολογίας, όμως ανέκαθεν τα ιερατεία είχαν έναν  ισχυρό ρόλο, επιβάλλοντας την αδίστακτη εξουσία τους  στους λαούς με καταστροφικές συνέπειες. (Εμφύλιοι πόλεμοι στην αρχαία Ελλάδα και οι τέσσερις Σταυροφορίες).

Οι πολεμικές αντιπαραθέσεις στο όνομα των θεών γινόταν στην πραγματικότητα για να αποκτούν οι αχριερείς των θρησκειών εξουσία-δύναμη και πλούτο. Η κινητήριος δύναμη της θρησκείας κινητοποιούσε τις μάζες οι οποίες πολεμούσαν για την πίστη, την πατρίδα, την ελευθερία, την περιουσία, και την ζωή. Το περί δικαίου αίσθημα το οποίο επικαλούνταν τα ιερατεία έκανε λιγότερο ειδεχθής και αποκρουστικές τις πολεμικές διαμάχες.

Παγκοσμίως επικρατεί ένα θέατρο του παραλόγου. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις παραμένει στην Ανατολική Συρία και αποσπά παράνομα τον ενεργειακό πλούτο του Συριακού λαού που λιμοκτονεί.

Ας μην ξεχνάμε πως οι πολεμικές αντιπαραθέσεις αποτελούν την τέχνη της εξαπάτησης σύμφωνα με τον στρατηγό Smedley Butler. Παρά το εμπάργκο και τις κυρώσεις στην Ρωσία έχουμε εισαγωγές λιπασμάτων έγιναν από την Αμερική κατόπιν προτροπων του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις. Η Ρωσία επέτυχε να διατηρήσει την οικονομική δύναμη της, εξάγοντας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα (τιτάνιο-αντιντομόνιο) σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Αμερική.

Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε  μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας.

Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία. Ενδεικτικό είναι ότι και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με το Κρεμλίνο. Η Τουρκία που είναι και  μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς, στους Ιουδαίους και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει. Ο Ρώσος πρόσεδρος χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ.

Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.

Η Τουρκία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική έγκριση. Επίσης η Κίνα κρατά το χρέος της Αμερικής. Όμως δεν έχει καμία πρόθεση να κηρύξει σε πτώχευση το Αμερικανικό κράτος. Κλείνοντας ένα ακόμη παράδειγμα. Στην Ελλάδα διώκονται οι νεοναζί ακόμη και όσοι δεν είναι ναζιστές. Στον αντίποδα υποστηρίζονται εμπράκτως και θερμώς η νεοναζί της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS  

loading...