Χρησιμοποιώντας μια φανταστική κρίση αντισημιτισμού για την υποστήριξη της πραγματικής γενοκτονίας

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι πώς οι άνθρωποι της συνείδησης κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τις θηριωδίες του Ισραήλ στη Γάζα.

 

Για αυτό με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο τρόπος με τον οποίο οι υποστηρικτές του Ισραήλ αντιδρούν σε αυτό επισημαίνοντας μια επιδημία «Αντισημιτισμός» που δεν έχει καμία ύπαρξη έξω από τη δική τους φαντασία – αλλά όλοι υποτίθεται ότι είναι αληθινός και άξιος εξέτασης.

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο “Dr. Phil” McGraw πέταξε στην Ιερουσαλήμ για να δώσει στον εγκληματία πολέμου Μπέντζαμιν Νετανιάχου μια ωριαία εξέδρα για να δικαιολογήσει τη γενοκτονική βία του στη Γάζα μπροστά σε ένα αμερικανικό ακροατήριο, παρακολουθώντας ξεδιάντροπα τη συγγνώμη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το δίδυμο ξόδεψε πολύ χρόνο δυσφημώντας τους διαδηλωτές κατά της γενοκτονίας στα αμερικανικά πανεπιστήμια ως κακούς μισητές των Εβραίων. Κάποια στιγμή, ο Νετανιάχου έφθασε στο σημείο να κάνει τη γελοία πρόταση ότι αυτό το ξαφνικό κύμα υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε μια «τεράστια ποσότητα αντισημιτισμού». συμπίπτει ακριβώς με αυτές τις ενέργειες.

« Δεν κατευθύνεται σε αυτό που κάνουμε, απευθύνεται σε αυτό που είμαστε », είπε ο Νετανιάχου για τις διαδηλώσεις, προσθέτοντας: « Είναι μια έκρηξη αντισημιτισμού που απειλεί όλο τον πολιτισμό ».

Ο Νετανιάχου λέει στον Δρ Φιλ ότι οι διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, είναι απλώς μια τυχαία «αντισημιτική έκρηξη». Ο Δρ Φιλ συμφωνεί, επικαλούμενος εντελώς πλαστά στατιστικά στοιχεία της ADL σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση 360% στην «αντισημιτική δραστηριότητα» από τις 7 Οκτωβρίου pic.twitter.com/AS80oxU23O

— Michael Tracey (@mtracey) 10 Μαΐου 2024

Ο Νετανιάχου λέει στον Δρ Φιλ ότι οι διαμαρτυρίες στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ότι είναι απλώς ένα τυχαίο «αντισημιτικό ξέσπασμα». Ο Phil συμφωνεί, επικαλούμενος εντελώς ψευδή στατιστικά στοιχεία από το ADL σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση 360% στην «αντισημιτική δραστηριότητα» από τις 7 Οκτωβρίου.

« Η αντισημιτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί κατά 360% στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 7 Οκτωβρίου και ήταν ήδη υψηλή πριν από τις 7 Οκτωβρίου και έχει αυξηθεί κατά 360% », απάντησε ο ΜακΓκροου με έξαλλη συμφωνία.

Αυτό είναι μυθοπλασία. Ο τηλεοπτικός άνδρας επικαλείται ένα ψεύτικο στατιστικό στοιχείο του Συνδέσμου Anti-Defamation League, το οποίο, μετά τις 7 Οκτωβρίου, άρχισε να ταξινομεί τις φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις ως αντισημιτικά περιστατικά , συμπεριλαμβανομένων συγκεντρώσεων που οργανώθηκαν και στις οποίες συμμετείχαν εβραϊκές ομάδες . Αυτή η προπαγανδιστική χειραγώγηση επέτρεψε στα φιλοϊσραηλινά μέσα να αναφέρουν ψευδώς μια τεράστια άνοδο του αντισημιτισμού στον απόηχο της 7ης Οκτωβρίου, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία.

« Μία από τις πιο βασανιστικές παραμορφώσεις διπλής ομιλίας τους τελευταίους επτά μήνες είναι αυτός ο ισχυρισμός ότι υπήρξε μια τυχαία, αυθόρμητη έκρηξη μοχθηρού αντισημιτισμού που τυχαίνει να συσχετίζεται 100% τέλεια με την εκστρατεία ψεκασμού του Ισραήλ στη Γάζα που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. », έγραψε ο δημοσιογράφος Michael Tracey σχετικά με την ανταλλαγή.

Ο πραγματικός αντισημιτισμός –δηλαδή η προκατάληψη κατά των Εβραίων ως ομάδα– σίγουρα υπάρχει. Αλλά αυτή είναι μια οριακή θέση στην κοινωνία μας, και σχεδόν ποτέ δεν είναι αυτό που ακούμε όταν μιλούν οι υπερασπιστές του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σπάνιο να δούμε απολογητές για το Ισραήλ και θεσμούς όπως το ADL, που υποτίθεται ότι καταπολεμούν τον αντισημιτισμό, να επιτίθενται σε πραγματικούς αντισημίτες που τρέφουν κακή θέληση προς τους Εβραίους. Αυτό που βλέπουμε γενικά είναι ότι χρησιμοποιούν την ταμπέλα «αντισημιτισμός» για να συκοφαντούν λανθασμένα άτομα με συνείδηση που επικρίνουν τις ενέργειες του κράτους του Ισραήλ.

Συνήθως, όταν ακούτε έναν απολογητή του Ισραήλ να χρησιμοποιεί τη λέξη «αντισημιτισμός», στην πραγματικότητα μιλάνε για ανθρώπους όπως οι διαδηλωτές της πανεπιστημιούπολης ή δημόσια πρόσωπα όπως ο Τζέρεμι Κόρμπιν – ισόβιοι αντιρατσιστές που αντιτίθενται ένθερμα στην προκατάληψη και τη δίωξη οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων , ιδιαίτερα τους Εβραίους. Το έγκλημά τους δεν είναι ότι έχουν καταχρηστικό μίσος για τους Εβραίους, είναι ότι δεν συμμερίζονται το καταχρηστικό μίσος του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους.

Ακριβώς σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι κάνει σήμερα το Κογκρέσο, Rep. Ο Aaron Bean (R-FL) λέει ότι ο αντισημιτισμός έχει γίνει μια τέτοια «κυρίαρχη δύναμη» στα σχολεία K-12 που οι μαθητές της Δεύτερης τάξης σε όλη την Αμερική «εκτοξεύουν ναζιστική προπαγάνδα» pic.twitter.com/WiQA58fPGE

— Michael Tracey (@mtracey) 8 Μαΐου 2024

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι κάνει σήμερα το Κογκρέσο, ο βουλευτής Aaron Bean (R-FL) λέει ότι ο αντισημιτισμός έχει γίνει μια «κυρίαρχη δύναμη» στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε σημείο που οι μαθητές της δεύτερης δημοτικού στις Ηνωμένες Πολιτείες ” εκτοξεύοντας ναζιστική προπαγάνδα».

Σε πρόσφατη ακρόαση στο Κογκρέσο , διατυπώθηκαν μερικοί απίστευτα ανόητοι ισχυρισμοί από τον εκπρόσωπο της Φλόριντα Aaron Bean, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης.

« Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς ο αντισημιτισμός έχει γίνει τόσο κυρίαρχη δύναμη στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης », είπε ο Bean . « Κάποια παιδιά, ήδη από το δεύτερο έτος του δημοτικού, διαδίδουν ναζιστική προπαγάνδα, η οποία κάνει κάποιον να αναρωτηθεί ποιος ώθησε αυτά τα νεαρά μυαλά να επιτεθούν στον εβραϊκό λαό; »

Για να είμαστε σαφείς, κανείς στον πλανήτη Γη δεν πιστεύει αυτό που μόλις είπε ο Aaron Bean, συμπεριλαμβανομένου του Aaron Bean. Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο πουθενά σε αυτό το σύμπαν που να πιστεύει ειλικρινά ότι υπάρχει μια επιδημία μαθητών της δεύτερης τάξης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που τους υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου για να εκτοξεύσουν ναζιστική προπαγάνδα. Δεν είναι, και όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι. Αλλά άνθρωποι όπως ο Aaron Bean προσποιούνται ότι πιστεύουν ότι αυτό το έργο μυθοπλασίας είναι γεγονός για να υπερασπιστούν τις πολύ πραγματικές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το αγαπημένο τους κράτος απαρτχάιντ.

Αυτή η παράξενη αφηγηματική ώθηση δεν συμβαίνει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ στην Αυστραλία υπάρχει ένα συνεχές μπαράζ μελοδραματικών τρολ για μια εντελώς πλασματική επιδημία εβραϊκού μίσους, ένα πρόσφατο παράδειγμα της οποίας εμφανίστηκε σε ένα άρθρο στο The Age με τίτλο « Όταν οι φοιτητές εγκρίνουν την τρομοκρατία, είναι ώρα για πολιτική παρέμβαση ».

Το αυστραλιανό κουρέλι προπαγάνδας The Age δικαιολογεί το κλείσιμο της πολιτικής διαφωνίας αποκαλώντας το «υποστηρίζοντας την τρομοκρατία». Ο @CroweDM προτρέπει την κυβέρνηση “να κινηθεί γρήγορα για την απαγόρευση της ρητορικής μίσους” – με τη “ρητορική μίσους” να ορίζεται ως η έκφραση λέξεων όπως “ιντιφάντα” και “από το ποτάμι στη θάλασσα” – λέγοντας… pic.twitter.com/SDo99bkYi6

— Caitlin Johnstone (@caitoz) 10 Μαΐου 2024

Το αυστραλιανό κουρέλι προπαγάνδας The Age δικαιολογεί την καταστολή της πολιτικής διαφωνίας ως «υποστηρίξη της τρομοκρατίας».
Ο @CroweDM προτρέπει την κυβέρνηση να «δράσει γρήγορα για να απαγορεύσει τη ρητορική μίσους» – με τη «ρητολογία μίσους» να ορίζεται ως λέξεις όπως «ιντιφάντα» και «από το ποτάμι στη θάλασσα» – λέγοντας ότι «τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι περιοχές ανοιχτές στην ελευθερία της έκφρασης, και όχι πλατφόρμες αντισημιτισμού.

Ο “επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής” του Age , Ντέιβιντ Κρόου, λέει ότι η Καμπέρα πρέπει να δράσει γρήγορα για να βάλει τέλος στις αυξανόμενες διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη σε αυτή τη χώρα, με τη νομική δικαιολογία της διακοπής της “ρητορικής μίσους” και της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας”. Τα μόνα παραδείγματα «ρητορικής μίσους» που αναφέρει ο Κρόου είναι οι διαδηλωτές που χρησιμοποιούν τη λέξη «ιντιφάντα» και το σύνθημα «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», και τα δύο μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ρητορική μίσους ελικοειδής από ψυχικές στρεβλώσεις.

Το μόνο παράδειγμα «υποστήριξης για την τρομοκρατία» που ανέφερε ο Κρόου ήταν μια φοιτήτρια διαδηλώτρια από την Καμπέρα που είπε στο ABC : « Στην πραγματικότητα λέω ότι η Χαμάς αξίζει την άνευ όρων υποστήριξή μας », μετά το οποίο διευκρίνισε γρήγορα: « όχι επειδή συμφωνώ με τη στρατηγική τους… (Εγώ) διαφωνώ εντελώς με αυτό .”

Αφού κατέστησε σαφές ότι καλεί την κυβέρνηση να κλείσει βίαια και να απαγορεύσει την φανερή πολιτική ομιλία, ο Κρόου γράφει ότι ” τα πανεπιστήμια πρέπει να αποτελούν έδαφος για την ελευθερία του λόγου, όχι πλατφόρμες για αντισημιτισμό και βία .

Οι ηγέτες της δυτικής αυτοκρατορίας και οι προπαγανδιστές τους είναι τόσο φοβισμένοι από αυτό το νέο κίνημα διαμαρτυρίας που αναγκάζονται να συμμετάσχουν σε έναν ξεκαρδιστικό χορό στον οποίο προχωρούν και λένε: «Φυσικά υποστηρίζω την ελευθερία της έκφρασης και η διαφωνία εξακολουθεί να είναι νόμιμη σε η χώρα μας, ΑΛΛΑ», προτού υποχωρήσει και υποστηρίξει ρητά την κυβερνητική καταπίεση του απροκάλυπτου πολιτικού λόγου. Το κάνουν αυτό επικαλούμενοι μια κρίση «αντισημιτισμού» που έχουν εφεύρει μέσα στα δικά τους κρανία.

Καθαρή κατεδάφιση εδώ από τον @ggreenwald , ο οποίος επισημαίνει την απάτη του εγκλήματος μίσους του κοριτσιού στο Γέιλ που προσποιήθηκε ότι “μαχαιρώθηκε στα μάτια”. Η φάρσα ενισχύθηκε πυρετωδώς από τον @aaronsibarium , ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακαλέσει ή ξεκαθαρίσει τον ρόλο του σε αυτήν την απάτη της κατηγορίας Jussie Smollett pic.twitter.com/MzPOPiht8X

— Michael Tracey (@mtracey) 10 Μαΐου 2024

Καθαρή κατεδάφιση εδώ από τον @ggreenwald, που θυμίζει την φάρσα για το έγκλημα μίσους του κοριτσιού του Γέιλ που προσποιήθηκε ότι είχε “μαχαιρώσει στα μάτια” άγρια. Η φάρσα ενισχύθηκε πυρετωδώς από τον @aaronsibarium, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποκηρύξει ή δεν έχει ξεκαθαρίσει τον ρόλο του σε αυτήν την απάτη που άξιζε τον Jussie Smollett

Είναι απλά απερίγραπτο ότι άνθρωποι που νοιάζονται για την ανθρωπότητα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη μιλούν για αληθινά παιδιά που σκοτώνονται κατά χιλιάδες, και το Ισραήλ και οι απολογητές του απαντούν σε αυτό μιλώντας για μια εντελώς πλασματική κρίση «αντισημιτισμού» που δεν υπάρχει πουθενά έξω από το φαντασία.

Είναι σαν να απαντάς σε προειδοποιήσεις για ένα νέο ολοκαύτωμα με φασαρία για τον Σάουρον.

Είναι σαν να λέμε, «Θεέ μου, άμαχοι σφαγιάζονται καθημερινά από ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ!». Και έλεγαν, «Ω, ναι, ξέρετε τι πρέπει πραγματικά να ανησυχούμε; Σάουρον, ο Σκοτεινός Άρχοντας.

Και μετά λέμε στον εαυτό μας: «Τι;; Μιλάω για ένα πραγματικό πράγμα που συμβαίνει σε ανθρώπους με σάρκα και οστά! Μιλάτε για ένα έργο μυθοπλασίας του JRR Tolkien.

«Ω, λοιπόν, απλώς θα απορρίψετε το σχέδιο του Σάουρον να εισβάλει στη Μέση Γη με ορδές από ορκ μόλις πάρει το Ένα Δαχτυλίδι;», έλεγαν. «Τι είσαι εσύ, κάποιο είδος συμπαθούς του Μόρντορ;»

«Τι λες;», θα διαμαρτυρηθεί ο κόσμος. «Μιλάμε για πραγματικούς, φυσικούς ανθρώπους που σχίζονται από αληθινά, φυσικά στρατιωτικά εκρηκτικά, και εσείς μιλάτε για μια χώρα φαντασίας σαν να ήταν αληθινό πράγμα! Πώς πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το πραγματικό πρόβλημα όταν προσπαθείτε να σύρετε τη συζήτηση σε μια συζήτηση για κάτι που δεν υπάρχει έξω από τη σφαίρα της φαντασίας;

Είπαν: «Υποθέτω ότι μισείς τα χόμπιτ».

Δηλαδή, πώς μπορείς να μαλώσεις με κάποιον τέτοιο; Πώς μπορείς να συζητήσεις με κάποιον ένα πραγματικό πρόβλημα απαράμιλλου επείγοντος, όταν το μόνο που θέλει να μιλήσει είναι μια εντελώς επινοημένη κρίση που δεν υπάρχει σε αυτό το υλικό επίπεδο;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό στον κόσμο.

Σημειώσεις στα περιθώρια του αφηγηματικού πίνακα

Το να πιστεύουμε ότι ο Μπάιντεν, ένας ένθερμος σιωνιστής και επιθετικός πολιτικός σε όλη την υπερβολικά μεγάλη πολιτική του σταδιοδρομία, θα είχε βαθιά ηθικούς ενδοιασμούς για τη γενοκτονία που υποστηρίζει ολόψυχα στη Γάζα, είναι η χειρότερη βλακεία που μπορούμε να φανταστούμε.

Κάθε φορά που ακούω  το τραγούδι  Hind’s Hall , αηδιάζομαι όλο και περισσότερο από όλους αυτούς τους ανόητους και ανήθικους καλλιτέχνες που αρνούνται να δεσμευτούν και να κάνουν οτιδήποτε συγκεκριμένο για μια φορά στην αξιολύπητη μικρή τους ύπαρξη.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινολάτρες ψυχοπαθείς φωνάζουν και κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν για τη δήλωσή του –καθαρά συμβολική και με σκοπό να σώσει πρόσωπο και σημεία στις δημοσκοπήσεις– σύμφωνα με την οποία δεν θα παράσχει στο Ισραήλ τα απαραίτητα όπλα για την εξόντωση της Ράφα , όταν έχει  ήδη  παραδώσει στο Ισραήλ όλα όσα χρειάζεται ο στρατός του για να μηδενίσει τη Ράφα.

Η  Washington Post  ανέφερε τις προάλλες ότι « ο ισραηλινός στρατός έχει περισσότερα από αρκετά όπλα σε απόθεμα, που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους, για να πυροδοτήσει την επιχείρηση Ράφα, εάν επιλέξει να παραμερίσει τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ », επικαλούμενη ανώνυμη ανώτερη κυβέρνηση Μπάιντεν. επίσημος. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν έκτοτε από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος  ισχυρίζεται  ότι έχει αρκετά όπλα για να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη εισβολή στη Ράφα και ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί.

Μια νέα δημοσκόπηση των  Data for Progress  και Zeteo  διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών πιστεύει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και ότι η αστυνομική καταστολή των διαδηλωτών κατά της γενοκτονίας είναι απαράδεκτη. Αναρωτιόμαστε γιατί μπορούν ακόμα να δηλώνουν δημοκράτες. Εάν οι υποστηρικτές του Μπάιντεν πιστεύουν ότι είναι ένοχος γενοκτονίας, τι πρέπει να τους κάνουμε;

Οι  New York Times  κέρδισαν ένα βραβείο Πούλιτζερ  για τη  σκανδαλώδη, διαβόητη μεροληπτική και εκτενώς χλευαστική κάλυψη  της Γάζας. Η τελετή Πούλιτζερ περιορίζεται σε ένα σωρό προπαγανδιστές που απονέμουν στον εαυτό τους ένα τρόπαιο για τις προπαγανδιστικές τους ικανότητες. Το να λάβεις ένα θα ήταν προσβολή – για οποιονδήποτε έχει λίγη κοινή λογική.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής έσπευσαν  να βοηθήσουν  τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον μετά την πρωτοβουλία της Ρεπουμπλικανής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν να τον κατηγορήσει για την υποστήριξή του στο τεράστιο φορολογικό νομοσχέδιο που σχετίζεται με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που μια μειοψηφία ενός από τα δύο κόμματα παρενέβη για να εμποδίσει το κόμμα της πλειοψηφίας να παραπέμψει τον πρόεδρό του. Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τους πολέμους, αυτό είναι όλο.

Και οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν ακόμη περισσότερα προβλήματα, με τους νομοθέτες του GOP να προωθούν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή για  απέλαση φοιτητών διαδηλωτών στη Γάζα  και ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο στη Γερουσία για τη μαύρη λίστα  για απαγόρευση ταξιδιού με αεροπλάνο , επειδή είναι « τρομοκράτες ».

Αυτό το νέο κίνημα διαμαρτυρίας κάνει τους ηγέτες της αυτοκρατορίας να χάσουν τα μάρμαρά τους, άρα αποδίδει καρπούς και πρέπει να συνεχιστεί. Αν η αντίθεση στη γενοκτονία σημαίνει να είσαι ριζοσπαστικός, το να είσαι ριζοσπαστικοποιημένος γίνεται ηθική επιταγή.

Επιπροσθέτως, δεν έχουμε ακόμη βγει από το πυρηνικό αδιέξοδο με την Ουκρανία, όπου ο κίνδυνος μεγαλώνει.

Μετά από  απερίσκεπτα σχόλια  από το Λονδίνο που ενέκρινε τη χρήση βρετανικών όπλων για επίθεση σε ρωσικό έδαφος, η Μόσχα  προειδοποίησε επίσημα  ότι εάν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί μετωπικά σε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Η Ρωσία  ανακοίνωσε επίσης  ελιγμούς που προσομοιώνουν τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε πολλαπλές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να πολεμήσει επί τόπου κατά της Ρωσίας είναι ακόμα μια επιλογή. Η Λευκορωσία, όπου αναπτύχθηκε πρόσφατα πυρηνικά όπλα από τη Μόσχα, δήλωσε επίσης ότι οργανώνει ελιγμούς για να δοκιμάσει τις ικανότητές της απόκρισης πυρηνικού πολέμου.

Ένας μετωπικός πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία για χάρη όλων σε αυτή τη γη. Είμαστε αρκετά κοντά όπως είναι.

Πρέπει να ανατρέψουμε την παλίρροια και να σταματήσουμε αυτή την αυτοκρατορία των μανιακών πριν μας εξαφανίσει όλους.

 

πηγή: Caitlin Johnstone

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Caitlin Johnstone

loading...