Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω ποτέ την δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να προστατεύσει τους χρήστες κρυπτονομισμάτων και είπε ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.

Ο Τραμπ μιλούσε στο Libertarian National Convention στην Ουάσιγκτον το βράδυ του Σαββάτου όταν έδωσε τις υποσχέσεις να προστατεύσει την αναπτυσσόμενη σκηνή των κρυπτονομισμάτων της Αμερικής από την ρύθμιση.

«Θα διασφαλίσω ότι το μέλλον της κρυπτογράφησηςθα γίνει στις ΗΠΑ και δεν θα οδηγηθεί στο εξωτερικό. Θα υποστηρίξω το δικαίωμα στην αυτοεπιμέλεια», είπε.

Ο Τραμπ είχε επίσης σταθερά στο στόχαστρό του την γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Η Warren έχει προτείνει η βιομηχανία κρυπτογράφησης να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ και τόνισε την χρήση κρυπτονομισμάτων για την πληρωμή υλικού για κακοποίηση παιδιών. Ορισμένοι την έχουν κατηγορήσει ότι ηγήθηκε μιας «σταυροφορίας κατά των κρυπτονομισμάτων».

«Στους 50 εκατομμύρια κατόχους κρυπτογράφησης του έθνους λέω το εξής: με την ψήφο σας, θα κρατήσω την Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τους λάτρεις της μακριά από το Bitcoin σας. Και δεν θα επιτρέψω ποτέ την δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...