Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο « έχει σχεδιαστεί για την Αφρική και όχι για τη Δύση »

 

Του Amar DJERRAD*

Ας μην το κρύβουμε! Είναι αναμφισβήτητο ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παίζει το ρόλο ενός άγρυπνου φύλακα στο δυτικό πολιτικό τοπίο. Λειτουργεί ως φύλακας στον «κήπο» της Δύσης, συνεχώς σε επιφυλακή για την αφρικανική κυριαρχία και άλλες «ζούγκλες»! Το ICC είναι πράγματι ένα εργαλείο της ληστρικής Δύσης στην υπηρεσία του Μεγάλου Κεφαλαίου. Λειτουργεί σαν δαμόκλειο ξίφος στο μη αναγώγιμο.

Το ΔΠΔ, που προκύπτει από το Καταστατικό της Ρώμηςτου 1998, εξακολουθεί να υπόκειται σε διαμάχες σχετικά με «επιφυλάξεις», «τροπολογίες» και «ερμηνείες» ή ακόμη και «εξαιρέσεις» (όπως εγκλήματα «επιθετικότητας»). Αυτό το Καταστατικό της Ρώμης δεν έχει υπογραφεί, ακόμη και από τους «Μεγάλους» (Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Κίνα, Ινδία). Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια, το ICC πρέπει να συντηρείται τακτικά από τους δημιουργούς του, αλλά και από δωρητές του, όπως το ίδρυμα Σόρος. Ο Khan και η κλίκα του είναι δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε θα ήταν περίεργο αν δεν έπαιζαν τα μέρη του μαέστρου! Συνεπώς, η οικονομική ανεξαρτησία δεν είναι εξασφαλισμένη. Ακόμη και το Αφρικανικό Δικαστήριο εξαρτάται από τη δυτική χρηματοδότηση.

Το ΔΠΔ πρέπει να δικαιολογήσει το έργο του και να αποδείξει την πίστη του. Προκειμένου να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους στοχευόμενους πληθυσμούς, επιλέξαμε τους Ocampo, Karim, Khan (και αύριο Mohamed), άτομα με μαύρο, καφέ ή κίτρινο δέρμα, αντί για τους «Ευρωπαίους» τύπους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μεροληπτικοί, αλλά που είναι που αναφέρονται ως «σύμβουλοι».

Ισχυρίζονται ότι δεν είναι μέλη, αλλά στην πραγματικότητα, είναι για να κρύψουν τις σχέσεις τους. Συμμετέχουν στη λειτουργία του Δικαστηρίου ασκώντας την επιρροή τους μέσω των ΜΚΟ και των λόμπι τους! Μια τακτική καμουφλάζ, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στον στρατό.

Σχετικά με το ΔΠΔ και την απόφασή του κατά της Χαμάς και του Ισραήλ
Ακούγοντας την ανακοίνωση του εισαγγελέα [1] του ΔΠΔ, σημειώσαμε ότι είναι η δίκη της Χαμάς που προωθείται, αφήνοντας έτσι τη δίκη του Νετανιάχου και του Γκάλαντ στο παρασκήνιο. Φαίνεται ότι κατάφερε να βρει έναν τρόπο να αναμειγνύει είδη για να θολώσει απόψεις και απόψεις.
Αυτός ο εισαγγελέας, ο Karim Khan, αποκάλυψε [2] , πιθανώς για να αποδείξει την αμεροληψία του Δικαστηρίου, ότι τον απείλησαν να μην κυνηγήσει το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο: «ένας ανώτερος εκλεγμένος Αμερικανός ηγέτης» θα του έλεγε, μια μέρα, σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν ότι το ΔΠΔ « είναι σχεδιασμένο για την Αφρική και για τραμπούκους όπως ο Πούτιν και όχι για τη Δύση και τους συμμάχους της. . » Το ξέραμε, αλλά όταν στόχευε Αφρικανούς, αυτός ο Καρίμ δεν είχε αποκαλύψει τίποτα. Αυτή τη στιγμή, αυτό το Δικαστήριο αφυπνίζεται γιατί αισθάνεται υποχρεωμένο να λάβει απόφαση λόγω της πίεσης, των πολλαπλών και δημοσίων αποδείξεων για τα ισραηλινά εγκλήματα , καθώς και των αντιδράσεων του ICJ. Ωστόσο, με πονηριά έκανε ελιγμούς χρησιμοποιώντας ένα κουτσό κόλπο κατηγορώντας και τα δύο μέρη, για τα καλά, βάζοντάς τα στο ίδιο αεροπλάνο! Κακή του τύχη, έκανε σοβαρό λάθος αφομοιώνοντας το αποικισμένο θύμα και τον αποικιστή δήμιο στην ίδια δίκη ενώ ευνοούσε τον δεύτερο! Ξεκίνησε κατηγορώντας τρεις ανώτερους Παλαιστίνιους αξιωματούχους ότι είναι « ποινικά υπεύθυνοι για τη δολοφονία αμάχων » (2.35, επικαλούμενος τα εγκλήματα), και μετά μόνο δύο ανώτερους σιωνιστές αξιωματούχους τους οποίους « κατηγόρησε…για αυτά τα «υποτιθέμενα» εγκλήματα » (9.31 παραπέμποντας παραθέτοντας τους)! 

«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου των Παλαιστινίων ηγετών κατά των Ισραηλινών»; Είναι σοβαρό? Θα νομίζατε ότι ήταν οι Παλαιστίνιοι που αποίκησαν τους Ισραηλινούς για 76 χρόνια! Ανέφερε ότι το Ισραήλ « έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του », αλλά παρέλειψε να διευκρινίσει το «καθήκον» των Παλαιστινίων να πολεμούν τους εποίκους που λεηλατούν τις περιουσίες τους. Αντιστρέφοντας έτσι την βασανισμένη ιστορία αυτού του λαού!

Καταιγισμένη, παραδόξως, από τους Παλαιστίνιους και τους Σιωνιστές από το Ισραήλ, αλλά υποστηριζόμενη και αλλού (κυρίως στη Γαλλία), αυτή η «έξοδος» φαίνεται σαν μια μυστικοπάθεια που αποσκοπεί στην απόδειξη της ψευδο «καλής συνείδησής» του και ίσως να δικαιολογήσει την εντολή καταδίκης εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν που όπως γνωρίζει ο κόσμος, εκδόθηκε με την παρότρυνση αυτών των ίδιων «ανώτερων ηγετών» των λόμπι της ΕΕ και της Αμερικής. Φαίνεται ότι όλοι παίζουν έναν ποταπό ρόλο σε ένα ανόητο παιχνίδι με τους μεγάλους δωρητές! Το ΔΠΔ δεν «στρέφεται» εναντίον των αφεντάδων του, αλλά στα βιολί. Εκτός κι αν πρόκειται για φασαρία του Χαν, μετά από αφόρητες απειλές, με στόχο την καταστροφή αυτού του Δικαστηρίου!

Οι δικαστές αυτού του ΔΠΔ είναι λακέδες! Το ICC είναι ένα δυτικό όργανο, ένα τέχνασμα για τους ανόητους, μια παγίδα των ανόητων! Πού είναι οι «έρευνες» εναντίον των Ομπάμα, Μπους, Κλίντον, Ολάντ και Σαρκοζί για τα εγκλήματά τους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Γιουγκοσλαβία και το Σουδάν;
Ποτέ μην πιστεύεις τις απάτες τους, ακόμα κι αν σου προσφέρουν τον παράδεισο στην παλάμη των χεριών τους! Το ΔΠΔ πρέπει να εξαφανιστεί και η Αφρικανική Ένωση έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόσυρσης του Καταστατικού της Ρώμης.

Ο Παγκόσμιος Νότος αναλαμβάνει και δοκιμάζει

Με τη Δύση να γίνεται κωφή, χαζή και τυφλή, θα είναι τώρα ο Παγκόσμιος Νότος που θα αναλάβει τις νομικές διαδικασίες, χρησιμοποιώντας το ΔΠΔ του, κατά των δραστών γενοκτονιών και εγκλημάτων πολέμου που συγκαλύπτονται/αρνούνται/πολιτικοποιούνται/επιλεκτικοί/μερικοί να συναντηθούν τα εγωιστικά γεωπολιτικά τους συμφέροντα! Όπως είπε ο άλλος, « συνοδέψτε τον ψεύτη μέχρι το κατώφλι του σπιτιού του », ένα έργο για το οποίο η Νότια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «θεραπεία» για τη δολοφονική τρέλα των ανθρώπων, αλλά ο χρόνος την αποκάλυψε ως «δηλητήριο» στα μάτια του κόσμου. Ακόμη και ένας τρελός μπορεί να διακρίνει τη διαφορά. Όταν μια λεγόμενη θεραπεία αποδειχθεί ότι είναι δηλητήριο, κανείς δεν θα τη θέλει. Αυτό το ΔΠΔ υποστηρίζει ότι «ειλικρινά» επιτελεί το έργο του, αλλά η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο – μια επιλεκτική και ρατσιστική δικαιοσύνη, που λειτουργεί περισσότερο «για τη δίωξη» παρά για την «απαλλαγή», σχεδόν ακυρώνοντας τα εθνικά δικαστήρια – ανεξάρτητα από το ποιος είναι μέλη, που συχνά συνδέονται με προηγούμενες φιλικές ή/και επαγγελματικές σχέσεις.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα άρθρο με τίτλο «Η σκιά του Σόρος κρέμεται πάνω από το ΔΠΔ»:

(Δεν μπορώ να βρω τον σύνδεσμο) 

«Εξετάζοντας τη γένεση του εντάλματος σύλληψης που εξαπέλυσε η CPI, εμφανίζεται η σκιά του δισεκατομμυριούχου Σόρος, που καταδικάστηκε στη Γαλλία για «εμπορία εκ των έσω», με την παρουσία στους διεθνείς οργανισμούς του πρώην γείτονα και στενού του φίλου, Υπουργού Εξωτερικών. Υποθέσεων και Κοινοπολιτείας… και πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Λόρδος Malloch Brown. Ο τελευταίος, αφού λειτούργησε στο hedge fund του Soros, στο Quantum Fund με έδρα τις Ολλανδικές Αντίλλες και στην Open Society, γνωστή για τις «έγχρωμες επαναστάσεις» του, μόλις διορίστηκε από τον Gordon Brown ως «ειδικός απεσταλμένος» του υπεύθυνος για την οργάνωση. τη σύνοδο κορυφής της G20 στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο.

Τον Ιανουάριο του 2005, ο SG Kofi Annan επέλεξε τον Malloch Brown, πρώην δημοσιογράφο του περιοδικού City of London, The Economist, και πρώην αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, ως «επιτελάρχη» του…Καθαρή σύμπτωση… Μόλις μια Λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2005, ο Ανάν παρέδωσε τα ονόματα 51 υπόπτων, υπόπτων για τις σφαγές στο Νταρφούρ, στον εισαγγελέα του ΔΠΔ, τον Αργεντινό Luis Moreno-Ocampo. Η υπόθεση Νταρφούρ ήταν η πρώτη υπόθεση που εμπιστεύτηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας στο ΔΠΔ…

Όπως ο Malloch Brown, ο Moreno-Ocampo εργάστηκε για την Παγκόσμια Τράπεζα, ως «σύμβουλος διαφθοράς». Πριν καταλάβει αυτή τη θέση, ήταν πρόεδρος για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική μιας ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε από τον Τζορτζ Σόρος, τη Διεθνή Διαφάνεια…

Το 2005, ο Moreno-Ocampa ισχυρίστηκε… «ότι μια μέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνονταν επίσης μέλη του ΔΠΔ». “Ποιος δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανάγκη να επικυρωθεί η γενοκτονία;” προβλέποντας ότι «μέσα σε είκοσι χρόνια όλοι θα είναι μέλη του Δικαστηρίου». «Ζούμε στη δεκαετία της Αφρικής. Η δεκαετία του 1980 ήταν η δεκαετία της Λατινικής Αμερικής, η δεκαετία του 1990 ήταν της Ανατολικής Ευρώπης και τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με την Αφρική», είπε. Η Αφρική είναι στην πραγματικότητα πρωταρχικός στόχος για το ΔΠΔ, το οποίο ξεκίνησε με τον εντοπισμό υπόπτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Μπουρούντι…»

Συμπερασματικά

Ο Νετανιάχου και ο Γκάλαντ δεν θα ανησυχήσουν ποτέ όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες τους υποστηρίζουν, ακόμα κι αν πάνε σε «δημοκρατικές» δυτικές χώρες, που έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης, επειδή το Ισραήλ θεωρείται «εκλεκτός» και «δημοκρατικός» λαός! Ο Νετανιάχου το ξέρει και το αποδεικνύει με την αντίδρασή του [3] « Είναι η πρώτη φορά που ένα δημοκρατικό κράτος που μάχεται για τη ζωή του κατηγορείται από τη διεθνή δικαιοσύνη για έγκλημα πολέμου …». Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ABC [4] , ο Νετανιάχου ήταν τόσο σίγουρος όσο και απειλητικός: ” Δεν ανησυχώ για τα ταξίδια, αλλά αυτός (ο Khan) θα πρέπει να ανησυχεί .” Απλή ερώτηση: θα είχε η Γαλλία, ως «δημοκρατική» χώρα που υποστηρίζει την απόφαση του ΔΠΔ, το θράσος να τους συλλάβει και να τους παραδώσει στο ΔΠΔ αν πήγαιναν στο έδαφός της;
Το Ισραήλ δεν θα υποταχθεί σε διεθνείς δικαιοδοσίες, είτε στο ΔΠΔ είτε στο ΔΔ. ακόμη και με τον κίνδυνο να αποκλειστούν από τον ΟΗΕ! Εάν η Γαλλία συμφωνεί με το ΔΠΔ και οι Γάλλοι Σιωνιστικοί κύκλοι παραμένουν επιφυλακτικά προσδοκίες, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει λόγος για υποψίες.

Το ΔΠΔ, ένας θεσμός των παγκοσμιοποιητών, θα παραμείνει μια χάρτινη τίγρη που προστατεύει τον δυτικό «κήπο». Αυτού του είδους η δήθεν «ανεξάρτητη» «διεθνής δικαιοσύνη» δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ! Το να ζητάμε από αυτό το Δικαστήριο, το οποίο χειραγωγείται για πολιτικούς σκοπούς από μια φιλοσιωνιστική Δύση, να κρίνει κάνοντας τη διαφορά μεταξύ μιας ζωντανής γενοκτονίας και του ένοπλου αγώνα κατά της κατοχής, είναι απλώς αδιανόητο. Ας μην αυταπατούμε! Είναι η πρώτη φορά που διεθνής δικαστικός φορέας καταφέρνει να αποξενώσει και το θύμα και τον ένοχο!

Το τηρούμε επίσης με όλες τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα «ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες».  χειραγωγούνται έναντι των οικονομικών. Εδώ είναι μερικά από αυτά: Διεθνής Αμνηστία (AI), Ένωση Διαδικτύου για την Προώθηση και Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Human Rights Watch, Reporters Without Borders, Freedom House, International Federation for Human Rights, TRIAL International, Committee to Protect Journalists, Lawyers Without Σύνορα, Αραβικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνής Ένωση Γυναικών για την Ειρήνη και την Ελευθερία, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Παγκόσμιος Οργανισμός κατά των Βασανιστηρίων, Ένωση για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων, Ένωση ή οργάνωση LGBT κλπ… Έχουν τον ίδιο ηγεμονικό στόχο με διαφορετικές αποστολές!

Σε αυτή τη σύγχυση, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Ισπανία αναγνωρίζουν σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης.

Θα θυμόμαστε, όμως, ότι δεν θα είναι πια όπως πριν: θα μείνει, όπως έχουμε ήδη αναφέρει αλλού, ένα αγκάθι στα μάτια τους, μια αφόρητη και διαρκής αμηχανία. Θα κυνηγηθούν με άλλο τρόπο, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Amar Djerrad

loading...