Τι έγινε με την 17ΧΡΟΝΗ Νικολέτα και ετάφη αδιάβαστη! Τι λένε απο τη Σύνοδο!

ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οργή και αγανάκτηση έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία του Μοχού στην Κρήτη, καθώς η σορός της 17χρονης Νικολέτας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο την περασμένη εβδομάδα πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ, με απόφαση της τοπικής Μητρόπολης δεν μπήκε καν στην εκκλησία του χωριού, προκειμένου να διαβαστεί το Ευαγγέλιο την ώρα της κηδείας της άτυχης κοπέλας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Συνοδική Απόφαση δεν προβλέπεται η τέλεση Εξοδίου Ακολουθία σε αυτόχειρα. Αλλά τι μπορούσε να κάνει ο μητροπολίτης, σύμφωνα με πηγές της Συνόδου που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με το NeaKriti, επρόκειτο για απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη, ο οποίος έστειλε έναν απεσταλμένο, για να διαπιστώσει ότι η εντολή που έδωσε θα εκτελεστεί κατά γράμμα. Ο λόγος είναι γιατί οι Αρχές θεωρούν πως η κοπέλα αυτοκτόνησε. Κάτι που αμφισβητούν οι γονείς της ενώ δεν υπάρχει και επίσημο πόρισμα που να το πιστοποιεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, ένας αντιδήμαρχος και δύο-τρία άτομα από το χωριό προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, που ωστόσο ήταν ανένδοτοι στο να “διαβαστεί” το άτυχο κορίτσι. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ δημάρχου Χερσονήσου και του ίδιου του Μητροπολίτη που δεν τελεσφόρησαν. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού, σεβόμενοι τη δύσκολη ώρα, δεν προχώρησαν σε εντονότερες διαμαρτυρίες όπως για παράδειγμα να σηκώσουν πανό κατά του Μητροπολίτη την ώρα της κηδείας, όπως είχαν σχεδιάσει.

loading...