Συνθήκη Πανδημίας: Αποτυχία για την ώρα! Ετοιμάζουν όμως το ARIA

Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Μια παγκόσμια συνθήκη για την καταπολέμηση πανδημιών όπως το COVID θα πρέπει να περιμένει: Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, οι πλούσιες και οι φτωχές χώρες απέτυχαν —προς το παρόν— να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για το πώς ο κόσμος θα μπορούσε να αντιδράσει στην επόμενη πανδημία.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Roland Driece, συμπρόεδρος του διαπραγματευτικού συμβουλίου του ΠΟΥ για τη συμφωνία, αναγνώρισε ότι οι χώρες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ένα προσχέδιο. Ο ΠΟΥ ήλπιζε ότι ένα τελικό σχέδιο συνθήκης θα μπορούσε να συμφωνηθεί στην ετήσια σύνοδο των υπουργών υγείας που ξεκινά σήμερα στην Γενεύη.

«Δεν είμαστε εκεί που ελπίζαμε ότι θα ήμασταν όταν ξεκινούσαμε αυτή τη διαδικασία», είπε, προσθέτοντας ότι η οριστικοποίηση μιας διεθνούς συμφωνίας για το πώς να ανταποκριθούμε σε μια πανδημία ήταν κρίσιμη «για χάρη της ανθρωπότητας».

Τώρα ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι!

Ο Driece είπε ότι η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας την επόμενη εβδομάδα θα λάβει μαθήματα από το έργο της και θα σχεδιάσει τον δρόμο προς τα εμπρός, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να λάβουν «τις σωστές αποφάσεις για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία» για να καταλήξουν μια μέρα σε μια συμφωνία πανδημίας «επειδή την χρειαζόμαστε».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επιμένει: «Αυτό δεν είναι αποτυχία».

«Θα προσπαθήσουμε τα πάντα – πιστεύοντας ότι όλα είναι δυνατά – και θα το κάνουμε αυτό γιατί ο κόσμος χρειάζεται ακόμα μια συνθήκη πανδημίας», είπε. «Επειδή πολλές από τις προκλήσεις που προκάλεσαν σοβαρό αντίκτυπο κατά την διάρκεια του COVID-19 εξακολουθούν να υπάρχουν».

 

 

Ετοιμάζουν το ARIA! Γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ:

 

Το  σώμα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  (ΠΟΥ) πρόκειται να συγκληθεί στην Γενεύη της Ελβετίας στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024. Στην συνέλευση, τα κράτη μέλη του ΠΟΥ θα ψήφιζαν για την τελική έκδοση του η «συμφωνία πανδημίας» του οργανισμού.

Αυτή η συμφωνία επιδιώκει να δώσει στον πολιορκημένο οργανισμό  περισσότερη εξουσία πάνω σε κυρίαρχα έθνη , συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να διατάξει στοχευμένα lockdown και μέτρα περιορισμού. Η συμφωνία θα επιτρέψει σε ένα παγκόσμιο σώμα εμπειρογνωμόνων να χρησιμοποιήσει εργαλεία επιτήρησης και να εφαρμόσει ευρύτερες εντολές για δοκιμές PCR, μάσκες, τα λεγόμενα εμβόλια και άλλα αντίμετρα.

 

 

Ετοιμάζουν το εργαλείο ARIA (Αερομεταφερόμενος κίνδυνος σε εσωτερικούς χώρους)

 

Ο ΠΟΥ συνεργάζεται επί του παρόντος με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN)  για την ανάπτυξη ενός διαδικτυακού εργαλείου  που θα αξιολογεί και θα προβλέπει κινδύνους που σχετίζονται με μελλοντικές διαδόσεις ιών μέσω του αέρα σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά περιβάλλοντα. Αυτό  το εργαλείο επιτήρησης, που ονομάζεται ARIA , θα μοντελοποιήσει την υποθετική εξάπλωση των αερομεταφερόμενων παθογόνων σε εσωτερικούς χώρους, ώστε ο ΠΟΥ να μπορεί να δημιουργήσει ακριβείς οδηγίες για μέτρα ελέγχου σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, νοικοκυριά, κέντρα υγείας και άλλους εσωτερικούς χώρους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ: «Το ARIA είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες και τους διαχειριστές κτιρίων να αξιολογούν τον κίνδυνο μετάδοσης SARS-COV-2 (COVID-19) από τον αέρα σε κατοικίες, δημόσιους χώρους και χώρους υγειονομικής περίθαλψης. Στόχος είναι η ενημέρωση των αποφάσεων που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το ARIA αναπτύχθηκε από «μια παγκόσμια ομάδα εμπειρογνωμόνων» που διεξήγαγε μια «περιεκτική ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας».

(…)

Πίσω από όλους τους τύπους και την «επιστήμη» βρίσκεται μια παγκόσμια τεχνοκρατία που επιδιώκει να ελέγξει τους ανθρώπους, να αφαιρέσει την αυτονομία των ατόμων και να απειλήσει την ζωή τους σε κάθε βήμα.

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA el.gr
loading...