Στις κακές αυτοκρατορίες, οι ηγέτες διαπράττουν γενοκτονίες

Στις κακές αυτοκρατορίες, οι ηγέτες διαπράττουν γενοκτονίες για λόγους μίσους και ρατσιστικούς, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, οι ηγέτες διαπράττουν γενοκτονίες για ευγενείς και δίκαιους λόγους.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι διεθνείς συγκρούσεις παρουσιάζονται πάντα ως μάχη μεταξύ ελεύθερων δημοκρατιών και κακών αυταρχιών. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ελεύθερης δημοκρατίας και μιας κακής αυτοκρατορίας; Ας πάρουμε το παράδειγμα της κατάστασης στη Γάζα για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη διάκριση.

Στις κακές αυτοκρατορίες, οι ηγέτες διαπράττουν γενοκτονίες για λόγους μίσους και ρατσιστικούς, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, οι ηγέτες διαπράττουν γενοκτονίες για ευγενείς και δίκαιους λόγους.

Σε κακές απολυταρχίες, η αστυνομία καλείται να διαλύσει τις φοιτητικές διαδηλώσεις για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της κυβέρνησης, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, η αστυνομία καλείται να διαλύσει τις φοιτητικές διαμαρτυρίες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των φοιτητών.

Στις κακές απολυταρχίες, η κυβέρνηση παρακολουθεί την πολιτική ομιλία στις πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων για να καταστείλει τη διαφωνία, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, η κυβέρνηση παρακολουθεί την πολιτική ομιλία στις πανεπιστημιουπόλεις για να καταστείλει τον «αντισημιτισμό».

Σε κακές απολυταρχίες, η κυβέρνηση ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και διασφαλίζει ότι μεταδίδουν μόνο πληροφορίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, οι δισεκατομμυριούχοι το κάνουν αυτό.

Σε κακές απολυταρχίες φυλακίζουν δημοσιογράφους που αναφέρουν ανησυχητικά γεγονότα, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες το κάνουν και αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές τους σκοτώνουν με αεροπορικές επιδρομές.

Στις κακές αυτοκρατορίες, οι πολίτες σφαγιάζονται με σφαίρες και λεπίδες, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, σφαγιάζονται με στρατιωτικά εκρηκτικά και πολιορκητικό πόλεμο, όπως οι πολιτισμένοι άνθρωποι.

Στις κακές απολυταρχίες, η πολιτική έκφραση περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, η πολιτική έκφραση περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη Silicon Valley σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Στις κακές απολυταρχίες κουρεύουν ανυπάκουους πολίτες και τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες κουρεύουν ανυπάκουους πολίτες και τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους, τότε οι σύμμαχοί τους δηλώνουν επίσημα ότι αναμένουν περισσότερες πληροφορίες για αυτούς τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς.

Σε κακές απολυταρχίες, βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία και θρησκευτικά κέντρα, δολοφονούν πολιτιστικούς ηγέτες και δημοσιογράφους και στοχεύουν σκόπιμα τις αστικές υποδομές στο όνομα του θανάτου και του τρόμου, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία και θρησκευτικά κέντρα, δολοφονούν πολιτιστικούς ηγέτες και δημοσιογράφους και στοχεύουν σκόπιμα τις μη στρατιωτικές υποδομές στο όνομα της αυτοάμυνας.

Στις κακές απολυταρχίες αγνοούν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες αγνοούν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Στις κακές αυτοκρατορίες, οι βόμβες πέφτουν σε περιοχές που κατοικούνται από αμάχους λόγω γενοκτονικής αιματοχυσίας, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες πέφτουν σε περιοχές που κατοικούνται από πολίτες λόγω της ύπαρξης «ανθρώπινων ασπίδων».

Στις κακές απολυταρχίες, θα σε ρίξουν στη φυλακή αν βγεις στην τηλεόραση και μιλήσεις εναντίον της κυβέρνησης, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, ένας άνθρωπος που μιλάει εναντίον της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται ποτέ να έχει δουλειά στην τηλεόραση.

Στις κακές απολυταρχίες, οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν ενάντια στα εγκλήματα πολέμου, την αδικία και την καταπίεση γιατί θα τιμωρηθούν, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν ενάντια στα εγκλήματα πολέμου, την αδικία και την καταπίεση του μίσους των Εβραίων.

Σε κακές απολυταρχίες, οπλίζουμε τους τρομοκράτες με AK-47 και RPG για να τους βοηθήσουμε να προκαλέσουν βία και πόνο σε αθώους, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, οπλίζουμε τους τρομοκράτες με πολεμικά αεροσκάφη και βόμβες για να τους βοηθήσουμε να προκαλέσουν βία και ταλαιπωρία σε αθώους ανθρώπους.

Στις κακές απολυταρχίες, οι άνθρωποι είναι πολύ βάναυσοι και εξευτελίζονται για να μιλήσουν εναντίον των ηγετών τους, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, οι άνθρωποι είναι πολύ προπαγανδισμένοι και κατηχούμενοι για να μιλήσουν εναντίον των ηγετών τους.

Στις κακές απολυταρχίες, τα ΜΜΕ τροφοδοτούν το κοινό με ένα αδιάκοπο μπαράζ προπαγάνδας και ο κόσμος ξέρει ότι είναι προπαγάνδα, ενώ στις ελεύθερες δημοκρατίες, τα μέσα τροφοδοτούν το κοινό με ένα ασταμάτητα μπαράζ προπαγάνδας και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πληροφορίες.

πηγή: Caitlin Johnstone

από τον Al Manar

Οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στα αμερικανικά πανεπιστήμια δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης. Οι εκατοντάδες συλλήψεις και οι παρεμβάσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν για άλλη μια εβδομάδα καθώς οι φοιτητές ορκίστηκαν να παραμείνουν σε καταυλισμούς μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα των φοιτητών κυμαίνονται από κατάπαυση του πυρός στον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, σε εκκλήσεις προς τα πανεπιστήμια να σταματήσουν να επενδύουν σε ισραηλινές εταιρείες που εμπλέκονται με τον στρατό της χώρας, έως τον τερματισμό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έχουν εξαπλωθεί σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τροφοδοτούνται από τη μαζική σύλληψη περισσότερων από 100 ατόμων στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κολούμπια πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αστυνομικές παρεμβάσεις συνεχίστηκαν σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένου του lockdown στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) και της έντονης αστυνομικής παρουσίας.

Περισσότερα από 200 άτομα συνελήφθησαν σε μια χούφτα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων 80 αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις.

Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ήταν και η υποψήφια του Προεδρικού Κόμματος των Πρασίνων 2024, Τζιλ Στάιν.

« Στέλνουν την αστυνομία των ΜΑΤ και ουσιαστικά δημιουργούν ταραχές σε μια κατά τα άλλα ειρηνική διαμαρτυρία. Αυτό είναι απλά ντροπή », είπε ο Στάιν σε δήλωση.

Ας θυμηθούμε ότι από τις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ διεξάγει έναν καταστροφικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα αμάχων, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, εκτός από μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή και μαζική καταστροφή υποδομών , γεγονός που οδήγησε το Τελ Αβίβ να εμφανιστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για «γενοκτονία».

ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ έχει επίσης επιβάλει έναν ακρωτηριαστικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας τον πληθυσμό της, ιδιαίτερα τους κατοίκους της βόρειας Γάζας, στα πρόθυρα της πείνας.

Ο ισραηλινός πόλεμος έχει προκαλέσει τον εσωτερικό εκτοπισμό του 85% του πληθυσμού της Γάζας, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

 

πηγή: Al Manar

Συνολικά 30 στρατιώτες από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές του στρατού να προετοιμαστούν για χερσαία εισβολή στην πόλη Ράφα, μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι ειδήσεων Channel 12 την Κυριακή (28 Απριλίου).

Η πηγή αναφέρει την κούραση ως τον κύριο λόγο αυτής της άρνησης, με τους στρατιώτες να αισθάνονται ανίκανοι να συνεχίσουν να πολεμούν μετά από σχεδόν επτά μήνες μάχης στη Γάζα.

Οι δυνάμεις της εφεδρικής εταιρείας αλεξιπτωτιστών που συνδέονται με την τακτική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών έλαβαν εντολή να προετοιμαστούν για την επίθεση εδάφους στη Ράφα και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους ότι « δεν θα έρθουν γιατί δεν ήταν πλέον σε θέση να το κάνουν ».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού, οι έφεδροι δεν αναγκάζονται να συμμετάσχουν στην εισβολή, αλλά η άρνησή τους είναι σαφές σημάδι της εξάντλησής τους μετά από μήνες μάχης.

Πριν από λίγες ημέρες, η ισραηλινή τηλεόραση ανέφερε ότι περισσότερες από εκατό γυναίκες νεοσύλλεκτες είχαν αρνηθεί να υπηρετήσουν ως στρατιώτες περιπόλου επιτήρησης κοντά στη γραμμή διαχωρισμού με τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή είναι η τρίτη επιστράτευση από τις 7 Οκτωβρίου που καταγράφηκε σημαντικός αριθμός αρνήσεων να υπηρετήσουν στη μονάδα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ισραήλ Ζιβ, ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια στρατιωτική επίθεση στη Ράφα ελλείψει σχεδίου διακυβέρνησης μετά την επιχείρηση.

Υποστήριξε ότι η Χαμάς εργαζόταν σε μια « στρατηγική ενέδρα » που θα ήταν « καταστροφή για το Ισραήλ », σημειώνοντας ότι η εισβολή στη Ράφα ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από οτιδήποτε έχει κάνει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, δεδομένου ότι η Ράφα είναι ένα πολύ κατοικημένο μέρος και δύσκολο να πολεμήσεις.

Ο στρατός του σιωνιστικού καθεστώτος κατοχής καταγράφει καθημερινά απώλειες στις τάξεις του.

Αυτή τη Δευτέρα, 29 Απριλίου, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι δύο Ισραηλινοί έφεδροι στρατιώτες από την 99η μεραρχία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν στη Γάζα και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν.

Αυτοί οι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Παλαιστινιακής Αντίστασης κοντά στο σημείο ελέγχου Netzarim που χωρίζει τη βόρεια και τη νότια Γάζα. Κάποιοι από αυτούς απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο ενώ άλλοι έλαβαν θεραπεία στο έδαφος, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει τις επιχειρήσεις της, 205 μέρες μετά

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα του Κινήματος Παλαιστινιακής Αντίστασης, Χαμάς, ανακοίνωσε ότι στόχευσε το αρχηγείο της διοίκησης των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής στον άξονα Netzarim, νότια της Γάζας, χρησιμοποιώντας βλήματα όλμου μεγάλου διαμετρήματος.

Σε άλλη δήλωση, ανέφεραν ότι έστησαν ενέδρα σε μια μηχανοποιημένη δύναμη του στρατού του καθεστώτος χρησιμοποιώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και μη εκραγείς πυραύλους F16 που είχαν εκτοξεύσει στην περιοχή al-Mughraqa, στο κέντρο της Γάζας.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Rotter αναφέρει ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη Γάζα.

Οι Ταξιαρχίες Al-Mujahideen, ο στρατιωτικός κλάδος του Παλαιστινιακού Κινήματος Al-Mujahideen, δημοσίευσαν από την πλευρά τους εικόνες από τον αγώνα κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και τους βομβαρδισμούς οικισμών, με την ευκαιρία της 17ης επετείου από το μαρτύριο του ιδρυτή του το κίνημά τους, Omar Abu Sharia.

Ομοίως, οι Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά, η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), δημοσίευσαν επίσης βίντεο από τις επιθέσεις τους με ρουκέτες εναντίον ενός ισραηλινού σημείου συγκέντρωσης στην περιοχή Σαράμπ αλ-Ασάλ, στο Χαν Γιουνές. στις 26 Απριλίου, ως απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων και ως φόρο τιμής στον μάρτυρα Walid Daqqa.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ φαίνεται να έχουν σταματήσει, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την αδυναμία του Ισραήλ να επιτύχει τους στόχους του.

Ένα σημείωμα που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε ότι ” το Ισραήλ πρέπει να κηρύξει το τέλος του πολέμου γιατί έχει πραγματικά χάσει .”

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς στο Τελ Αβίβ συνεχίζει να μαστίζεται από εβδομαδιαίες διαδηλώσεις υπό την ηγεσία των οικογενειών των αιχμαλώτων της Γάζας.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Press TV

loading...