Σιωνισμός ή τρέλα ταυτότητας του καθηγητή Djamel Labid

Έχω συγκεντρώσει σε αυτό το κείμενο σημειώσεις που έχω κρατήσει, από τον Φεβρουάριο του 2024, κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου της Γάζας, με θέμα το παραλήρημα της σιωνιστικής ταυτότητας.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι αυτό το παραλήρημα οξύνθηκε καθώς τα βάσανα του λαού της Γάζας έγιναν αφόρητα, στα μάτια όλου του κόσμου. Ήταν σαν να είχε εξαπολυθεί, για να κρύψει από τη δυτική γνώμη, και κυρίως από τους ίδιους τους Εβραίους, το τερατούργημα των εγκλημάτων που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα. Δημοσιεύω λοιπόν αυτές τις σημειώσεις, όπως γεννήθηκαν και διαδέχονταν η μία την άλλη, στην ακριβή χρονολογία τους μέχρι σήμερα.

Σημείωμα από τις 12 Φεβρουαρίου 2024 – Αντιμέτωπο με την τραγωδία της Γάζας, ένα μέρος της Γαλλικής Εβραϊκής διανόησης έχει βυθιστεί στο παραλήρημα της ταυτότητας, εγκαταλείποντας κάθε ορθολογισμό. Αυτό ισχύει ακόμη και για τους Εβραίους διανοούμενους, γνωστούς στο παρελθόν για την προνοητικότητα και την ανεκτικότητά τους. Συχνά εντάχθηκαν στα αγαπημένα θέματα του Σιωνισμού: συνωμοσία κατά των Εβραίων, αντισημιτισμός, ακόμη και βιβλικές αναφορές.

Αλλά στην πραγματικότητα, ποιος είναι ο ορισμός του αντισημιτισμού; Το λεξικό λέει « εχθρότητα κατά των Εβραίων, ρατσισμός κατά των Εβραίων ». Επομένως, δεν μιλάμε για σιωνισμό εκεί. Ο Σιωνισμός ήθελε να κατασκευάσει τον μεγαλύτερο σοφισμό, τη μεγαλύτερη «απάτη» της εποχής μας: Συγχώνευσε τον αντισημιτισμό και τον αντισιωνισμό.

Ως αποτέλεσμα, στη Δύση, δεν υπάρχει πλέον χώρος για αντισιωνισμό. Έχει γίνει ακόμη και αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο. Μια αβάσταχτη κατάσταση αφού έχει και το αρνητικό της καθιστώντας κάθε Εβραίο υπεύθυνο για σιωνιστικές πράξεις. Αυτό δεν θέλουν οι Εβραίοι φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρη τη Δύση: «Όχι στο όνομά μας» , είναι η απέραντη κραυγή αγανάκτησής τους.

Το παραλήρημα ταυτότητας εξαπολύεται

Η φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα θέλει να ξεχάσει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν πάνω από όλα μια στρατιωτική επιχείρηση και ότι επικεντρώθηκε στις εγκαταστάσεις του ισραηλινού στρατού γύρω από τη Γάζα, σε έναν στρατό κατοχής. Τα ίδια τα ισραηλινά στοιχεία το λένε αφού ανέφεραν περισσότερους από 300 Ισραηλινούς στρατιώτες και αξιωματικούς που σκοτώθηκαν και πολλοί από τους ομήρους είναι στρατιώτες. Είναι σίγουρα αυτή η πτυχή που εξηγεί περισσότερο την οργή των Ισραηλινών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει ότι ο στόχος ήταν πολίτες και δόθηκαν οι πιο φρικτές λεπτομέρειες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εικόνα ή ελάχιστες για αυτό το θέμα. Αυτή η ιστορία, ή οι υπερβολές της, εγείρουν επομένως μεγάλο σκεπτικισμό και φαίνεται πιθανό να έχουν την τύχη των «όπλων μαζικής καταστροφής» ή των «μωρών σε θερμοκοιτίδες» στο Κουβέιτ, αφού αυτές οι ιστορίες είχαν προηγηθεί και δικαιολόγησαν δολοφονικές επιθέσεις.

Όμως, με την ευκαιρία αυτή, όλες οι πηγές της οδυνηρής εβραϊκής μνήμης ενεργοποιήθηκαν ξανά: «Ένα πογκρόμ», «η μεγαλύτερη σφαγή Εβραίων από τη Σόα» κ.λπ. Στη συνέχεια εξαπολύθηκε το παραλήρημα ταυτότητας. Τι θα συμβεί αν καταλάβουμε ότι όλα αυτά ήταν ψευδή; Πώς θα αντιδράσει τότε η εβραϊκή κοινότητα; Ακόμα κι αν ανακαλυφθούν πολύ αργότερα, και η ζημιά έχει γίνει, το κράτος καταστρέφει βαθιά και διαρκώς, αργά ή γρήγορα, την εικόνα των κυβερνώντων που τα διέπραξαν, ακόμη και στα μάτια του κοινού.

Ο Νετανιάχου λέει ξανά και ξανά ότι στόχος είναι η καταστροφή της Χαμάς. Αυτό του επιτρέπει να παρατείνει τη σφαγή επ’ αόριστον αφού αυτός ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί. Στην πραγματικότητα, ο Νετανιάχου αποκαλύπτει καθημερινά ότι ο πραγματικός του στόχος είναι ο παλαιστινιακός λαός, η εθνοκάθαρση της Γάζας και μετά η Δυτική Όχθη.

Αν ήταν αλλιώς, δεν θα έκανε πόλεμο εξόντωσης και οι στρατιωτικές και πολιτικές του μέθοδοι θα ήταν τελείως διαφορετικές. Η σύγκριση με το τι συμβαίνει στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι σημαντική: Ο αριθμός των αμάχων θυμάτων, τα « παράπλευρα θύματα», είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν των στρατιωτικών απωλειών που υπέστη κάθε πλευρά.

Οι Αμερικανοί, στην υπόθεση, παίζουν το ρόλο του εμπρηστή που έρχεται να σβήσει τη φωτιά. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εμφανίζεται με ένα έρημο πρόσωπο, που τονίζεται από την ηλικία. Η πραγματικότητα είναι ότι έστειλε αερομεταφορά 230 φορτηγών αεροπλάνων με βόμβες στο Ισραήλ. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι είναι πιο υπεύθυνος για αυτή τη γενοκτονία από τους Ισραηλινούς, γιατί απλώς θα αρκούσε να σταματήσει να τους οπλίζει για να σταματήσουν τα πάντα;

Όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι ο Νετανιάχου έχει συμφέρον να συνεχίσει τον πόλεμο για να ξεφύγει από την καταδίκη του από την ισραηλινή δικαιοσύνη για διαφθορά. Συνεχίζεται λοιπόν η σφαγή των Παλαιστινίων για να μην κριθεί ο Νετανιάχου όσο παραμένει στην εξουσία! Ανατριχιάζουμε από θυμό όταν ακούμε ένα τέτοιο επιχείρημα.

Τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί φτάνουν στο σημείο να το χρησιμοποιούν χωρίς ντροπή, χωρίς να σκέφτονται το τεράστιο μέγεθος τέτοιων παρατηρήσεων και να αποδέχονται ότι ένας πόλεμος έχει τέτοια κίνητρα. Ένα σύστημα που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο δεν αυτοκαταδικάζεται;

Χιροσίμα, Ναγκασάκι και Γάζα

11 Φεβρουαρίου 2024 – Ακούω, στο LCI , μια συνέντευξη με έναν γνωστό Γάλλο ψυχίατρο και συγγραφέα, τον Boris Cirulnyk , από τον Darius Rochebin, παρουσιαστή της εκπομπής. Ο συνεντευκτής τον παρουσιάζει ως επιστήμονα, έναν εξαιρετικό νευροψυχίατρο.

Ο Boris Cirulnyk αφηγείται, με ήρεμο τόνο, που εμπνέει εμπιστοσύνη, ότι « η ιστορία είναι γεμάτη σφαγές τόσο σοβαρές ή πιο σοβαρές από ό,τι στη Γάζα ». Που πάει με αυτό; Είναι σαν να επιτέθηκε αυτό το επιχείρημα του « Γιατί μόνο το Ισραήλ κατηγορείται για τέτοιες σφαγές;» “.

Η Δύση δεν έχει κάνει το ίδιο; “. Και προσθέτει, επιπλέον, με μια ομαλή, διαμορφωμένη και ακόμη πιο τρομερή φωνή, ότι θυμόταν, ως παιδί, να είχε δει « ανθρώπους να χορεύουν από χαρά στο δρόμο με την είδηση της έκρηξης των δύο ατομικών βομβών της Χιροσίμα και Ναγκασάκι » και διευκρινίζει, λαμβάνοντας το επιχείρημα της επίσημης ιστορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, « γιατί αυτό κατέστησε δυνατή τη συντόμευση ενός πολέμου που θα είχε προκαλέσει 4 εκατομμύρια θανάτους αν ήταν δύσκολο ». Είπε επίσης ότι λυπάται που ο Χίτλερ δεν είχε συμφωνήσει να συνθηκολογήσει « που θα είχε αποφύγει εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ».

Εδώ είμαστε. Μπορούμε να μαντέψουμε πού ήθελε τελικά να καταλήξει όταν είπε: « Δεν καταλαβαίνω γιατί η Χαμάς δεν συνθηκολογεί. «Έτσι θα αποφευχθούν πολλά θύματα ». Ας έχουμε υπόψη μας αυτά τα επιχειρήματα. Θα τα δούμε τώρα να επαναλαμβάνονται πολλές φορές στα μέσα ενημέρωσης από Εβραίους διανοούμενους και διασημότητες. Ο κύκλος έχει κλείσει έτσι, είναι η Χαμάς που ευθύνεται για τα δεινά των Παλαιστινίων. Θα μπορούσε εξίσου εύκολα να πει, αφού κολυμπάμε στο παραλήρημα και τον παραλογισμό, ότι οι Εβραίοι είναι αυτοί που ευθύνονται για το Shoah.

Το άτομο που μιλά έτσι παρουσιάζεται « σαν να έχει δραπετεύσει, ως παιδί, το Shoah », το οποίο από την άλλη του πήρε τον πατέρα και τη μητέρα του. Μπορούμε τότε να υποθέσουμε ότι είναι πολύ πιο συνειδητός από τους κοινούς θνητούς. Δικαιούμαστε, λοιπόν, να τον θεωρούμε ακόμη πιο ένοχο απανθρωπιάς.

Μου φαινόταν ασυμβίβαστο ότι ένας επιστήμονας, προφανώς αυτής της φήμης, θα έκανε τέτοια σχόλια. Και είχα δίκιο. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google αποκαλύπτει πολυάριθμες καλά τεκμηριωμένες έρευνες που θέτουν αμφιβολίες για την ποιότητά του ως επιστήμονα και ιδιαίτερα ως νευροψυχίατρο. Κάποιοι τον κατηγορούν ακόμη και για πνευματική απάτη Είναι καθησυχαστικό.

Πολλοί Γάλλοι διανοούμενοι, όπως θα δούμε ξανά, μιλούν και σκέφτονται όπως ο Boris Cyrulnyk. Έτσι ο Robert Badinter, ένας σπουδαίος ουμανιστής, διανοούμενος με φήμη ορθολογισμού, μορφωμένος από τη «Γαλλία του Διαφωτισμού», αρχιτέκτονας της κατάργησης της θανατικής ποινής, έκανε παρόμοια σχόλια λίγο πριν τον θάνατό του. Πήρε ακόμη και τη φανταστική βιβλική ιστορία μιας μυθικής γης του Ισραήλ και τη διασπορά των Εβραίων μετά την κατάκτηση της Παλαιστίνης από τους Ρωμαίους. Μπορεί να μας ανησυχεί να δούμε πώς ένα μέρος της Γαλλικής Εβραϊκής διανόησης μπόρεσε να αφήσει τον εαυτό της να παρασυρθεί σε ένα παραλήρημα ταυτότητας, εντάσσοντας τα κεντρικά θέματα του Σιωνισμού.

Είναι αυτό το συγκεκριμένο για τη Γαλλία; Μια ερώτηση που πρέπει να θέσουμε γιατί, είναι αξιοσημείωτο, ότι σε αντίθεση με τη Γαλλία, έχουμε δει την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ της εβραϊκής πνευματικής νεολαίας και των προσκείμενων στο Δημοκρατικό Κόμμα, ένα ολόκληρο κίνημα που καταγγέλλει τις πράξεις του Ισραήλ καθώς και ενός Εβραϊκού αντισιωνιστικό κίνημα. Γιατί αυτή η διαφορά; Ίσως επειδή η Γαλλία ήταν μια αποικιακή χώρα.

Το σύνδρομο του «μικρού λευκού».

Η σημερινή πλειοψηφία των Γάλλων Εβραίων προέρχεται από τις πρώην αποικίες της Βόρειας Αφρικής όπου αποτελούσαν σημαντικό μέρος των υποστηρικτών της Γαλλικής Αλγερίας. Συχνά ήταν μέρος των εδαφικών πολιτοφυλακών που βοηθούσαν τον γαλλικό αποικιακό στρατό. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι ο Enrico Macias. Πολλοί στη συνέχεια βρέθηκαν στο Ισραήλ με διπλή ιθαγένεια Γαλλο-Ισραήλ. Το στυλ τους, οι στάσεις τους, οι θέσεις τους, οι διαδικασίες τους μοιάζουν πολύ με τους Εβραίους υποστηρικτές της γαλλικής Αλγερίας: ενεργοί έποικοι των παλαιστινιακών εδαφών, αντιπαλαιστινιακός ρατσισμός («οι Άραβες είναι ζώα» διακηρύσσει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας), τιμωρητικά μέτρα και «Αραβικό κυνήγι».

Αυτό συνυπάρχει, ταυτόχρονα, παράδοξα, όπως και στην πρώην αποικιακή Αλγερία, με τον ίδιο λόγο, τις ίδιες πεποιθήσεις, παρά την πραγματικότητα, για μια ουμανιστική, δημοκρατική ισραηλινή κοινωνία, χωρίς φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις. Αυτό συνοδεύεται ακόμη και από έναν κοινωνικό λόγο από ορισμένα κόμματα, για ένα Ισραήλ που διασφαλίζει την πρόοδο και την προώθηση όλων, με λίγα λόγια ολόκληρου του ιδεολογικού οπλοστασίου του αποικιστή.

Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί μια κοινωνιολογική μελέτη για τους Ισραηλινούς Εβραίους και την πολιτική τους κατανομή ανάλογα με τη γεωγραφική τους καταγωγή. Εκτιμάται ότι Ισραηλινοί από αραβικές χώρες και πιο συγκεκριμένα από το Μαγκρέμπ, αυτοί που αποκαλούνται «Σεφαρδίτες Εβραίοι», έχουν πέσει θύματα διακρίσεων στο Ισραήλ από την πλευρά των Εβραίων από τις δυτικές χώρες, «τους Ασκεναζίμ».

Οι τελευταίοι έχουν καθιερωθεί ως κυρίαρχες ελίτ. Αυτό εξόργισε, ιδιαίτερα στους Σεφαραδίτες, ένα πολύ γνωστό και ευρέως μελετημένο σύνδρομο, αυτό του «μικρού λευκού ανθρώπου». Η αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν μια κοινωνία που είναι, τελικά, αποικιοκρατική και επικυριαρχική, είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς έχουν συχνά μέτριες συνθήκες και αντλούν το προνόμιό τους από το ότι ανήκουν σε αυτήν την κοινωνία και όχι από την οικονομική και κοινωνική τους θέση.

Αυτό συνέβαινε και στις αποικιακές χώρες, εξακολουθεί να συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στις δυτικές χώρες και σε άλλες χώρες, σε σχέση με τους μετανάστες και τις περιθωριοποιημένες μειονότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο όρος «λευκό» έχει γίνει μια πραγματική, γενική κοινωνική έννοια, ακόμα κι αν συχνά δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα του δέρματος. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το «μικρό λευκό» πνεύμα επηρεάζει τους Ισραηλινούς Εβραίους στο Ισραήλ, οι οποίοι θα ήταν δύσκολο να διακριθούν σωματικά από τον παλαιστινιακό ή τον αραβικό πληθυσμό. Εξ ου και η χρήση του φορώντας το yarmulke, περισσότερο ως εξωτερικό σημάδι ταυτότητας και αναγνώρισης παρά ως θρησκευτική πίστη.

Η ισραηλινή σιωνιστική κοινωνία είναι μια κοινωνία που κατοικείται από ψέματα, ανείπωτα πράγματα, απατηλές εμφανίσεις, και όλοι το ξέρουν και όλοι σιωπούν. Είναι μια κοινωνία βαθιά ανισόρροπη, άρρωστη, κοινωνικά παθολογική. Οι σφαγές που διαπράττει στη Γάζα δεν είναι σύμπτωμα αυτού, δεν είναι σημάδι αυτής της ανισορροπίας; Η απελευθέρωση των Εβραίων από τον Σιωνισμό σημαίνει την απελευθέρωσή τους από την υπεροχή, από τη δικτατορία μιας ιδεολογίας που τους ενοχλεί βαθιά. Είναι να τους ελευθερώσουν οι ίδιοι. Υπό αυτή την έννοια, η απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι και η απελευθέρωση των Εβραίων.

Μια τοξική σχέση

8 Μαΐου – Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοινώνει ότι σταμάτησε την παράδοση στρατιωτικών όπλων στο Ισραήλ μετά την άρνησή του να σταματήσει την επιχείρηση Ράφα. Πρόκειται για ένα φορτίο 3.500 βομβών: 1.800 βόμβες σχεδόν ενός τόνου η καθεμία και 1.700 βόμβες των 225 κιλών. Μερικές από αυτές είναι οι βόμβες διασποράς Mark 24. Αυτές οι βόμβες είναι γνωστό ότι προορίζονται να προκαλέσουν τη μέγιστη βλάβη στους ανθρώπους. Ποιος είναι πιο ένοχος για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα: Μπάιντεν ή Νετανιάχου; Εναπόκειται σε όλους να κρίνουν αυτές τις καθυστερημένες ανθρωπιστικές επιθυμίες του Προέδρου Μπάιντεν.

Αλλά αυτό το επεισόδιο είναι επίσης σημαντικό από έναν άλλο τρόπο. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια αλαζονική άρνηση από τους ισραηλινούς ηγέτες να σταματήσουν την επιχείρησή τους στη Γάζα. « Θα πολεμήσουμε μόνοι μας αν χρειαστεί », απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με το καθαρό ύφος της σιωνιστικής στάσης, θυματοποιώντας και με αυτοπεποίθηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ βρίσκονται σε τοξική σχέση. Σε ορισμένες στιγμές, δεν ξέρουμε πλέον ποιος εξουσιάζει τον άλλον. Μερικές φορές το πλάσμα ξεφεύγει από τον δημιουργό του.

Ο Σιωνισμός, στη δίψα του για εξουσία, ήθελε να οικειοποιηθεί αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως το πλάσμα δεν μπορεί να ξεφύγει οριστικά από τον δημιουργό του. Αυτό που συμβαίνει τώρα στις κινήσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι ένδειξη αυτού. Αυτό υπόσχεται να είναι πολύ σοβαρό για τον Σιωνισμό και την επιρροή του. Δεν είναι μόνο ένα κίνημα αλληλεγγύης με το μαρτύριο του λαού της Γάζας, είναι επίσης ένα κίνημα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, που πολύ συχνά περιφρονείται και υποβιβάζεται στη δεύτερη θέση από το Ισραήλ και τους ρελέδες του στο σύστημα εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Eurovision

12 Μαΐου – Τελικός διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Ένα απλό γεγονός σαν αυτό δείχνει την έκταση της σχιζοφρένειας στην οποία βυθίζεται η «φιλοϊσραηλινή Ευρώπη». Με τη Eurovision, αυτή η Ευρώπη μας λέει, σε μια ανησυχητική άρνηση της γεωγραφίας, ότι το Ισραήλ είναι μια ευρωπαϊκή χώρα την ίδια στιγμή που το Ισραήλ διακηρύσσει, επιπλέον, το δικαίωμά του στη «γη της επαγγελίας», που το ίδιο βρίσκεται… στην Παλαιστίνη.

Οι διαδηλωτές στη Σουηδία απαιτούν να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό για το έγκλημα της γενοκτονίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τα μεγάφωνα μέσα διακηρύσσουν ως ένας άνθρωπος «ότι δεν πρέπει να φέρουμε την πολιτική στη Eurovision». Α καλα..? Και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα παγκόσμια πρωταθλήματα; Σε πολλές ευρωπαϊκές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις; Δηλαδή αυτό δεν ήταν πολιτική; Δεν έχει παραβιάσει το Ισραήλ δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου, στις 25 Μαρτίου 2024, σχετικά με την κατάπαυση του πυρός;

Αυτό δίνει μια ιδέα για τις ασυνέπειες με τις οποίες αγωνίζεται η Δύση. Αυτό το ζήτημα των δυτικών ασυνεπειών, που συνεχίζουν να αναπαράγονται και να αναπτύσσονται, γίνεται μείζον πρόβλημα. Γιατί δεν μπορεί να τεθεί θέμα τέτοιων ασυνεπειών στον μη δυτικό κόσμο, και γιατί, εκεί, εμφανίζεται η σαφής καταδίκη των ισραηλινών εγκλημάτων στη Γάζα; Όλα αυτά αποκαλύπτουν μια κατάσταση μεγάλης βαρύτητας, ακραίων κινδύνων για το ανθρώπινο μέλλον, το ακριβές μέτρο του οποίου ίσως δεν έχουμε λάβει ακόμη.                                    

Λίγη μουσική, κυνική, τρομερή, κυκλοφορεί όλο και περισσότερο στα κυρίαρχα δυτικά ΜΜΕ. Είναι προφανώς συντονισμένο και μεταφέρεται από μικρούς κύκλους της εβραϊκής διανόησης, οι οποίοι έτσι καταδεικνύουν σε ποιο βαθμό συμβουλεύονται μαζί σε έναν ιδεολογικό αγώνα τον οποίο, επιπλέον, τείνουν όλο και περισσότερο να συμπεριφέρονται απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, στα μέσα ενημέρωσης. που δίνει το μέτρο της απομόνωσής τους. Αυτό είναι το επιχείρημα, που ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ότι τα θύματα των σφαγών της Γάζας πρέπει να συγκριθούν με εκείνα άλλων σφαγών που διαπράχθηκαν από τη Δύση και την Ευρώπη: Χιροσίμα και Ναγκασάκι, Δρέσδη, στην Γερμανία, τον Φεβρουάριο του 1945, Μοσούλη στο Ιράκ από το 2016 έως το 2017 Προσθέτουν, κάτι που θα ήταν απλώς παράλογο αν δεν ήταν τόσο τερατώδες, ότι είναι ένα είδος διάκρισης κατά του Ισραήλ, το οποίο, λαμβανομένων υπόψη όλων των πραγμάτων, δεν έχει σκοτώσει τόσους Άραβες όσο οι δυτικοί στρατοί έχουν σκοτώσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι μάλιστα τολμούν να περιγράψουν αυτή τη «διάκριση» ως μια μορφή αντισημιτισμού!

Καυγάς εγκληματιών για το «ποιος σκότωσε τους περισσότερους». Εδώ είναι ο «Πολιτισμός». Αυτή η σύγκριση, που γίνεται από τον ίδιο τον σιωνιστικό λόγο, μεταξύ των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων πολέμου της Δύσης στην πρόσφατη ιστορία, είναι σημαντική: ο σιωνισμός στρέφεται τώρα εναντίον του προστάτη του, του ευεργέτη του, επειδή ο τελευταίος τολμά να τον επικρίνει και τον διατάζει να σωπάσει. .

Αυτό είναι το σημάδι της απεριόριστης, παραληρηματικής αλαζονείας. Ο Σιωνισμός, στο τελευταίο στάδιο του παραλήρημά του, καταλήγει να θεωρεί ολόκληρο τον κόσμο ως αντισημιτικό.

10 Μαΐου 2024. Αυτή η ημερομηνία πρέπει να θυμόμαστε

 

 

Η αναπαράσταση αυτού του παραληρήματος του Σιωνισμού, στην κορύφωσή του, γίνεται στις 10 Μαΐου 2024. Πρέπει να θυμόμαστε αυτή την ημερομηνία. Εκείνη την ημέρα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μπροστά στην έκπληκτη Παγκόσμια Συνέλευση, ο Ισραηλινός πρεσβευτής κατέστρεψε τον Χάρτη του ΟΗΕ, το μοναδικό έγγραφο που ενώνει την Ανθρωπότητα. Είχε ήδη σκίσει, μπροστά στα μάτια όλων, στις 30 Οκτωβρίου 2021, μια έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που καταδίκαζε τα εγκλήματα του Ισραήλ. Το είχε κάνει με ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Δεν είχαν επιβληθεί κυρώσεις, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε οργάνωση ή μικρή ένωση στην οποία ένα μέλος συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό δείχνει την ταπείνωση του κόσμου.

Αυτή τη φορά, απόδειξη προσχεδίου, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ έφερε ένα μηχάνημα τεμαχισμού χαρτιού, αυτό που χρησιμοποιήθηκε για να μην αφήσει ευανάγνωστο ίχνος εγγράφου. Παρουσιάζει σιγά σιγά, φύλλο προς φύλλο, το κείμενο του Καταστατικού του ΟΗΕ και το μειώνει σε λεπτές λωρίδες χαρτιού, σε κομμάτια, δήθεν, για να το δουν όλοι. Ποιο κράτος στον κόσμο θα τολμούσε να το κάνει αυτό; Αυτό αντιμετωπίζει ο λαός της Γάζας. Αυτή η αλαζονεία που φτάνει στο αποκορύφωμά της είναι αρκετά σύμβολο.

Ο Ισραηλινός πρέσβης θέλει να δείξει τη συντριπτική δύναμη του Ισραήλ, την παντοδυναμία του. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σιωνισμός σε όλο τον κόσμο. Τον πληροφορεί ότι είναι υπεράνω του νόμου, πάνω από τους κοινούς θνητούς, πάνω από την απλή ανθρωπότητα, μόνος αν χρειαστεί ενάντια σε όλη την Ανθρωπότητα, κάτοχος της αλήθειας, εν ολίγοις, ότι έχει θεϊκό δικαίωμα. Ο Σιωνισμός εμφανίζεται σήμερα, σε όλη του την αλήθεια, στην τρέλα του.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των  αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...