Σερρών Θεολόγος: «Προκλητική και ακατανόητη η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί»

Δυστυχώς, φαίνεται ότι, με αυτόν τον προκλητικό και βαθειά προσβλητικό τρόπο, η Τουρκία εννοεί την περιλάλητη προσπάθεια οικοδόμησης μέτρων για την ελληνοτουρκική φιλία. Κρίμα!
Στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα, ιερούργησε, σήμερα δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, «τον αριστέα της πίστεως, το πανένδοξο παλληκάρι του Χριστού, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως λαοφιλής στην πανορθοδοξία, αλλά και στην Πατρίδα μας, ιδιαιτέρως, όπου, προς τιμήν του είναι αφιερωμένοι πολλοί ιεροί Ναοί».

Ο Μητροπολίτης Σερρών, με αφορμή τον εορτασμό του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει και την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

¨Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, δεύτερη ημέρα του αγίου Πάσχα, στρέφουμε με βαθειά συγκίνηση και αγάπη τον νουν και την προσευχή μας στην ευσεβή πηγή του Γένους, το ολόφωτο και αειφεγγές Φανάριον, όπου εορτάζει ο επ’ ονόματι του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, πάνσεπτος, Πατριαρχικός Ναός. Και μαζί με την ιερά συγκίνηση, νιώθουμε για μία ακόμη φορά θλίψη και αποτροπιασμό για την όλως ακατανόητη και προκλητική απόφαση της Τουρκικής Κυβερνήσεως, να μετατρέψει, οσονούπω, μετά την Αγία Σοφία και την περίφημη Μονή της Χώρας (11ος μ.Χ. αιώνας) στην Κωνσταντινούπολη, από μουσείο σε μουσουλμανικό τέμενος! Δυστυχώς, φαίνεται ότι, με αυτόν τον προκλητικό και βαθειά προσβλητικό τρόπο, η Τουρκία εννοεί την περιλάλητη προσπάθεια οικοδόμησης μέτρων για την ελληνοτουρκική φιλία. Κρίμα!».

Αγιασμός του κτιρίου της κλειστής αγοράς Νιγρίτης
Λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης Σερρών τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της εκ βάθρων αναστηλώσεως, συντηρήσεως και αναδείξεως του εμβληματικού κτιρίου της κλειστής αγοράς, ιδιοκτησίας του ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης.

Το ιστορικό κτίριο της κλειστής αγοράς της Νιγρίτας, προβλέπεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο, έως τα μέσα του έτους 2025 στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, με σκοπό την αξιοποίησή του ως πολυδυνάμου πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου, που η πόλη της Νιγρίτας, δυστυχώς, στερείται εδώ και πολλά χρόνια.

loading...