Ρωσία -Κίνα δύο εναντίον ενός

Η υποδοχή του Πούτιν από τον Σι Τζινπίνγκ χθες στο Πεκίνο σηματοδοτεί μια ολοένα στενότερη στρατηγική συνεργασία, που ουσιαστικά παρεξηγήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εξαιρετικά θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ χθες στο Πεκίνο αντανακλούσε την τεράστια εξέλιξη στη στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Είναι μια τεκτονική αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο.

Η συνεννόηση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας κρούει επίσης τον θάνατο για οποιαδήποτε προσπάθεια από αυτούς που είναι νέοι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική να διχάσουν τις δύο χώρες. Η τριγωνική σχέση έχει γίνει μια σχέση δύο προς έναν, με σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εάν οι μικρές ιδιοφυΐες της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραμένουν σε άρνηση, η κλιμάκωση είναι σχεδόν βέβαιο.

Σε συνέντευξή του στο Xinhua πριν από την επίσκεψή του, ο Πούτιν τόνισε το « άνευ προηγουμένου επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας». Αυτός και ο Σι έχουν συναντηθεί πάνω από 40 φορές προσωπικά ή εικονικά. Τον Ιούνιο του 2018, ο Σι περιέγραψε τον Πούτιν ως « έναν μακροχρόνιο φίλο του κινεζικού λαού » και, προσωπικά, ως τον « καλύτερο φίλο του » .

Από την πλευρά του, ο Πούτιν σημείωσε την Πέμπτη ότι ο ίδιος και ο Σι βρίσκονται « σε συνεχή επαφή για όλα τα επείγοντα ζητήματα που σχετίζονται με τη ρωσο-κινεζική και διεθνή ατζέντα ». Ο Πούτιν συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, καθώς και ανώτερα στελέχη όπως ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και σημαντικοί επιχειρηματικοί ηγέτες.

Δηλώσεις που έχουν σημασία

Πούτιν και Σι στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου 2022. (Kremlin.ru, CC BY 4.0, Wikimedia Commons)

Ο Σι και ο Πούτιν συνυπέγραψαν μια ισχυρή δήλωση την Πέμπτη, συγκρίσιμη με την ειδική δήλωση που εξέδωσαν οι δύο άνδρες στις 4 Φεβρουαρίου 2022 στο Πεκίνο. Σε αυτό, περιγράφουν τη σχέση τους ως « πέρα από τις πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου ».  Η φιλία μεταξύ των δύο κρατών δεν έχει όρια, κανένας τομέας συνεργασίας δεν μας απαγορεύεται ».

Η σημασία αυτής της δήλωσης έγινε πλήρως αντιληπτή μόνο όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς τρεις εβδομάδες αργότερα. Η σιωπηλή απάντηση της Κίνας εξόργισε τους περισσότερους ειδικούς, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την πιθανότητα ο Σι να δώσει στον « καλύτερο φίλο » του Πούτιν μια πρακτική παραίτηση από τη βασική πολιτική της Κίνας για μη παρέμβαση στο εξωτερικό.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, επίσημες κινεζικές δηλώσεις κατέστησαν σαφές ότι οι αρχές των Βεστφαλικών Συνθηκών είχαν τεθεί στο παρασκήνιο, υπέρ της « ανάγκης κάθε χώρα να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη συμφέροντά της » και να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση τους δικούς του όρους.” τη βάση των δικών του αξιών .

πυρηνικός πόλεμος

Η δήλωση της Πέμπτης εξέφρασε ανησυχίες για ” αυξημένους στρατηγικούς κινδύνους μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων “, αναφερόμενος στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Καταδικάζει ” την επέκταση των στρατιωτικών συμμαχιών και τη δημιουργία στρατιωτικών παραλιών κοντά στα σύνορα άλλων πυρηνικών δυνάμεων, ιδίως με την προηγμένη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και των συστημάτων παράδοσης τους, καθώς και άλλου υλικού .”

Ο Πούτιν αναμφίβολα ενημέρωσε τον Σι για την παρουσία αμερικανικών βάσεων πυραύλων στη Ρουμανία και την Πολωνία, οι οποίες μπορούν να εκτοξεύσουν αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν « επιθετικούς πυραύλους κρούσης » με χρόνο πτήσης λιγότερο από 10 λεπτά προς τη Μόσχα. Ο Πούτιν σίγουρα μίλησε στον Σι για τις ασυνέπειες στις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τους πυρηνικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.

Για παράδειγμα, ο Σι γνωρίζει –όσο και οι καταναλωτές των δυτικών μέσων ενημέρωσης– ότι κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας στις 30 Δεκεμβρίου 2021 , ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι « η Ουάσιγκτον δεν σκόπευε να αναπτύξει επιθετικά όπλα στην Ουκρανία» .

Το Κρεμλίνο χάρηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επειδή η υπόσχεση του Μπάιντεν ήταν το πρώτο σημάδι ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αναγνωρίσει τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια. Πράγματι, ο Μπάιντεν αντιμετώπισε αυτό το βασικό ζήτημα σε τουλάχιστον πέντε από τα οκτώ άρθρα του  ρωσικού σχεδίου συνθήκης  που παραδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17 Δεκεμβρίου 2021. Ωστόσο, η ρωσική χαρά ήταν βραχύβια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ αποκάλυψε  τον περασμένο  μήνα ότι όταν συνάντησε τον Άντονι Μπλίνκεν στη Γενεύη τον Ιανουάριο του 2022, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ακούσει για τη δέσμευση του Μπάιντεν στον Πούτιν στις 30 Δεκεμβρίου 2021. Αντίθετα, ο Μπλίνκεν επέμεινε ότι η αμερικανική μεσαίας εμβέλειας Πύραυλοι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Ουκρανία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι πρόθυμες να περιορίσουν τον αριθμό τους, είπε ο Λαβρόφ.

Ο χειρότερος λάθος υπολογισμός

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν συναντιούνται στη Villa La Grange στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου 2021,
περιτριγυρισμένοι από τον Blinken στα αριστερά και τον Lavrov στα δεξιά.

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2021, οι σύμβουλοί του τον διαβεβαίωσαν ότι θα μπορούσε να παίξει με τον φόβο της Ρωσίας για την Κίνα και να σπείρει διχόνοια μεταξύ των δύο χωρών. Η αμηχανία έγινε εμφανής όταν ο Μπάιντεν μοιράστηκε όσα είχε πει στον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης στις 16 Ιουνίου 2021.

Αυτή η συνάντηση επιβεβαίωσε στον Πούτιν ότι ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμβουλοί του είχαν κολλήσει σε μια θλιβερά ξεπερασμένη αξιολόγηση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Ιδού ο περίεργος τρόπος με τον οποίο ο Μπάιντεν περιέγραψε την προσέγγισή του στην Κίνα με τον Πούτιν: « Δεν θα αναφέρω [τον Πούτιν] — κάτι που δεν μου φαίνεται κατάλληλο — αλλά επιτρέψτε μου να κάνω μια ρητορική ερώτηση: Έχετε σύνορα πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων με την Κίνα . Και η Κίνα επιδιώκει να γίνει η πιο ισχυρή οικονομία και ο μεγαλύτερος και πιο τρομερός στρατός στον κόσμο ».

Η «απεργία πίεσης»

Ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με τον Σι στις 15 Δεκεμβρίου 2021. (Κρεμλίνο)

Στο αεροδρόμιο μετά τη σύνοδο κορυφής, οι βοηθοί του Τζο Μπάιντεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σπρώξουν στο αεροπλάνο, αλλά απέτυχαν να τον εμποδίσουν να μοιραστεί τη σοφία του για την Κίνα: « Η Ρωσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι υπό πίεση με την Κίνα ».

Μετά από αυτές τις παρατηρήσεις, ο Πούτιν και ο Σι πέρασαν το υπόλοιπο του 2021 προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τον Μπάιντεν για την « κινεζική πίεση » που υποτίθεται ότι άσκησε στη Ρωσία: δεν ήταν πίεση, αλλά μάλλον αδελφικές σχέσεις. Αυτή η αμοιβαία προσέγγιση κορυφώθηκε σε μια εικονική σύνοδο κορυφής Xi-Putin στις 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Το βίντεο του πρώτου λεπτού της συνομιλίας τους ελήφθη  από τους  New York Times και άλλους. Ωστόσο, οι περισσότεροι σχολιαστές φάνηκε να μην κατανοούν τη σημασία του:

Πούτιν: «Αγαπητέ φίλε, αγαπητέ Πρόεδρε Xi Jinping.

Τον επόμενο Φεβρουάριο, ελπίζω να μπορέσουμε επιτέλους να συναντηθούμε προσωπικά στο Πεκίνο, όπως συμφωνήθηκε. Θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και να συμμετάσχουμε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ευχαριστώ που με προσκάλεσες να παρευρεθώ σε αυτό το ιστορικό γεγονός .”

Xi: « Αγαπητέ Πρόεδρε Πούτιν, φίλε μου ζωής. Έχω τη χαρά να σας γνωρίσω στο τέλος του τρέχοντος έτους μέσω τηλεδιάσκεψης, για δεύτερη φορά φέτος, την 37η συνάντησή μας από το 2013. Επαινούσατε (…) τις σινο-ρωσικές σχέσεις ως πρότυπο διεθνούς συνεργασίας στον 21ο αιώνα. υποστηρίζοντας σθεναρά τη θέση της Κίνας για τη διασφάλιση των βασικών συμφερόντων της, αντικρούοντας σθεναρά τις προσπάθειες διχασμού των δύο χωρών μας. Το εκτιμώ πολύ .”

Ο Μπάιντεν δεν το γνωρίζει ακόμα; Του είπαν οι σύμβουλοί του ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν ήταν ποτέ πιο κοντά, κάτι που ισοδυναμεί με μια σχεδόν συνολική στρατιωτική συμμαχία;

Οι εκλογές

Ο Πούτιν είπε ότι γνώριζε καλά ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον έναντι της Ρωσίας « επηρεάζεται κυρίως από την εσωτερική πολιτική » .  Η Ρωσία και η Κίνα κατανοούν πολύ καλά ότι η πολιτική του Μπάιντεν έναντι της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την πολιτική επιταγή να θεωρηθεί αντίπαλος της Ρωσίας.

Εάν οι θερμοκέφαλοι από τις χώρες του ΝΑΤΟ στείλουν « εκπαιδευτές » στην Ουκρανία, η προοπτική μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης παραμένει σχετική. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο Μπάιντεν είναι ότι σε περίπτωση ανοιχτών εχθροπραξιών μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κάτι περισσότερο από ένα κροτάλισμα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας – μάλλον το φάντασμα ενός «πολέμου σε δύο μέτωπα».

Οι Κινέζοι γνωρίζουν ότι θα είναι οι επόμενοι που θα επωφεληθούν από την καλή φροντίδα του ΝΑΤΟ/Ανατολής. Δεν είναι μυστικό ότι το Πεντάγωνο θεωρεί την Κίνα ως εχθρό νούμερο 1.  Σύμφωνα με τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας  του Υπουργείου Άμυνας, « οι αμυντικές προτεραιότητες συνίστανται πρώτα στην υπεράσπιση της πατρίδας, ενόψει της αυξανόμενης διεπιστημονικής απειλής που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας .

Το Πεντάγωνο θα είναι το τελευταίο που θα τραγουδήσει ένα ρέκβιεμ για τον πολύτιμο μονοπολικό κόσμο που έχει εξαφανιστεί. Ας επικρατήσει η λογική.

* Οι σινο-σοβιετικές σχέσεις ήταν  το πρώτο πεδίο δράσης του Ray McGovern  ως αναλυτής της CIA. Το 1963 το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανερχόταν σε 220 εκατομμύρια δολάρια. Το 2023 ανήλθαν σε 227 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάντε τα μαθηματικά.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Consortium News

loading...