Ο Πούτιν θέτει την πυξίδα για το υπόλοιπο ταξίδι

Σε αυτή την ιστορική περίσταση, στην αίθουσα του Αγίου Ανδρέα του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου στη Μόσχα, καθώς η Ρωσία βρίσκεται σε μια ταραχώδη στιγμή στην οποία χαράζει και διαμορφώνει το πεπρωμένο της, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε  μια εξαιρετικά σύντομη ομιλία κατά την τελετή των εγκαινίων στις 7 Μαΐου.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Υπήρχαν τόσα πολλά να πούμε, δεδομένης της σημασίας του τέλους των δύο δεκαετιών στην εξουσία του Πούτιν και της έναρξης μιας νέας εξαετούς θητείας στο Κρεμλίνο, που θα διαρκέσει έως το 2030. Η πολιτική καριέρα ενός ανθρώπου που γράφει ιστορία, που χορογράφησε την αναγέννηση του η χώρα του και η επιστροφή της Ρωσίας στο προσκήνιο της παγκόσμιας πολιτικής, ήταν αρκετά ασυνήθιστη. Στην πραγματικότητα, η εξαετής θητεία του Πούτιν στην εξουσία αναμένεται να συμπέσει με την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας τάξης του 21ου αιώνα.

Ο Πούτιν είχε μόνο ένα βαθύ μήνυμα να μεταφέρει στον ρωσικό λαό, δηλαδή την κρίσιμη σημασία της εθνικής ενότητας για το πρόσφατο παρελθόν και τους επόμενους καιρούς – χωρίς ενότητα όλα χάνονται, ενώ με ενότητα όλα είναι δυνατά.

Το γεγονός ότι ο Πούτιν αποκαλεί την παρούσα στιγμή μια « δύσκολη κομβική περίοδο » στη ρωσική ιστορία προσελκύει την προσοχή. Προφανώς, δεν τρέφει μη ρεαλιστικές ελπίδες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει σύντομα. Στην πραγματικότητα, η Δύση δεν είναι καθόλου έτοιμη για ειρήνη. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland το παραδέχτηκε δημόσια και ευθαρσώς σε  συνέντευξή  της στο  Politico  το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Πούτιν έκανε δύο βασικούς διορισμούς στη νέα κυβέρνησή του: τον διορισμό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενός λαμπρού τεχνοκράτη υπεύθυνου για την ηγεσία της ρωσικής οικονομίας σε ένα πλαίσιο κυρώσεων και πολέμου, ως πρωθυπουργού και την αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου από τον Πρώτο Αναπληρωτή. Πρωθυπουργός Αντρέι Μπελούσοφ. Κάθε μία από αυτές τις αλλαγές καταδεικνύει τις αναμενόμενες επαγγελματικές απαιτήσεις, δεδομένης της κρίσιμης σημασίας της διαχείρισης της οικονομίας που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει ένας παρατεταμένος πόλεμος.

Ο Πούτιν έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα κατά την επόμενη θητεία του, η επιτυχία του οποίου απαιτεί δημόσιες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Έθεσε επίσης στόχο να ανεβάσει τη Ρωσία στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία, κάτι που θα ήταν ένα τρομερό επίτευγμα.

Από την άλλη πλευρά, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια των δύο ετών του πολέμου στην Ουκρανία φτάνοντας στο 6,7% του ΑΕΠ, πλησιάζοντας τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής. Εδώ έρχεται ο Μπελούσοφ. Έμπειρος οικονομολόγος, ήταν ο έμπιστος οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο Μπελούσοφ είναι ένας κεϋνσιανός κρατικιστής και σπάνιος υπέρμαχος του κρατικού ελέγχου στη «μετασοβιετική» οικονομία, ο οποίος έχει άψογο ιστορικό στη δημόσια ζωή και σήμερα είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ρωσίας.

Η αλλαγή στο τιμόνι της άμυνας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από πλευράς προγραμματισμού. Τους τελευταίους μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει στην ανατολική Ουκρανία, αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο δυτικός λόγος λέει ότι η Μόσχα είναι στα πρόθυρα να διατάξει μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία με στόχο τη συντριβή του ουκρανικού στρατού. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Πούτιν αισθάνεται την ανάγκη να προσαρμοστεί και να επεκταθεί καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο έδαφος πριν από την κυκλοφορία του νέου πακέτου βοήθειας των ΗΠΑ 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο διορισμός ενός υπουργού Άμυνας ανταποκρίνεται στην ανάγκη για « καινοτομία ». Σύμφωνα με το TASS , ο Πεσκόφ φέρεται να είπε: ” Στο τρέχον πεδίο μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία… Γι’ αυτό, σε αυτό το στάδιο, ο πρόεδρος πήρε την απόφαση να διορίσει έναν πολιτικό στη θέση επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας .

Η παρατήρηση του Πεσκόφ δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν προετοιμάζεται για μεγάλη απόσταση. Έξι χρόνια είναι πολύς χρόνος και είναι πολύ πιθανό ο πόλεμος αντιπροσώπων με τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκταθεί πολύ πέρα από την Ουκρανία ή την Ευρώπη.

Έτσι, η περίπλοκη κατάσταση της ρωσικής παρουσίας στην αμερικανική αεροπορική βάση στο Niamey του Νίγηρα, αντανακλά τα γεωπολιτικά ζητήματα  που αναπτύσσονται στην Αφρική . Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία είχε εντατικές επαφές υψηλού επιπέδου με χώρες της Δυτικής Αφρικής που βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού.

Η ιδέα φαίνεται να είναι ότι η πραγματική στρατιωτική στρατηγική πιθανότατα θα αναπτυχθεί από τον στρατηγό Valery Gerasimov, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, υπό τον αυστηρό έλεγχο του ίδιου του Πούτιν. Η Alexandra Prokopenko, πρώην σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, έγραψε στο X: « Η προτεραιότητα του Πούτιν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος της φθοράς κερδίζεται μέσω της οικονομίας ». Με απλά λόγια, ο Πούτιν σκοπεύει να κερδίσει τον πόλεμο συντρίβοντας την Ουκρανία σε μια παρατεταμένη κούρσα εξοπλισμών σε βιομηχανική κλίμακα.

Ταυτόχρονα,  η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ  Antony Blinken την Τρίτη είναι άκρως συμβολική, διότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, του οποίου η προεδρική θητεία λήγει στις 20 Μαΐου, γεγονός που προφανώς θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα. του καθεστώτος του. Η επίσκεψη του Blinken είναι μια άμεση απάντηση στη νέα επίθεση που πραγματοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην ευαίσθητη περιοχή του Kharkov από την περασμένη Παρασκευή, όπου οι ουκρανικές αμυντικές γραμμές ραγίζουν.

Το Bloomberg  ανέφερε χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να παράσχει στην Ουκρανία μια επιπλέον μπαταρία αεράμυνας Patriot καθώς και ραντάρ για να βοηθήσει τη χώρα να αποκρούσει ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις. Ο Blinken είπε ότι το υπό προετοιμασία πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα « κάνει πραγματική διαφορά » στο πεδίο της μάχης. Τόνισε ότι « η Ουκρανία μπορεί να βασιστεί στους εταίρους της για βιώσιμη και μακροπρόθεσμη υποστήριξη ».

Η πρόθεση πίσω από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπλίνκεν στο Κίεβο είναι να δείξει στη Μόσχα ότι οποιαδήποτε εικασία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία αργά ή γρήγορα, ειδικά εάν οι φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ φέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ στη Βουλή – Μπλανς, είναι βαθιά λάθος.

Το αντιμαχόμενο επιχείρημα  που προσπαθεί να προκύψει εντός του DC είναι το εξής: « Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν βασιστεί στο τελευταίο πρόγραμμα βοήθειας με λόγια και πράξεις, θα βλάψει την ηγεσία και την αξιοπιστία των ΗΠΑ στον κόσμο, ενθαρρυντικά τους εχθρούς μας », λέει η Λιάνα Φιξ, εμπειρογνώμονας για τη ρωσική και ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Νέας Υόρκης.

Στο παραπάνω σενάριο, η Ρωσία θα επιδιώξει μόνο να εδραιώσει τους δεσμούς της με την Κίνα, το Ιράν κ.λπ. Η Ρωσία θεωρεί ότι ο συσχετισμός δυνάμεων λειτουργεί υπέρ της. Η ρωσική κοσμοθεωρία είναι σε αρμονία με αυτή του Νότου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας S. Jaishankar δήλωσε χθες σε δημόσιο φόρουμ στο Νέο Δελχί: ” Καμία χώρα σήμερα δεν είναι επαρκώς κυρίαρχη… Αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος όπου η πρώην τάξη πραγμάτων εξαντλείται, αλλά η νέα τάξη πραγμάτων δεν έχει ακόμη έφτασε . Ο Jaishankar επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευλογημένη με φυσικούς πόρους όπως πετρέλαιο, άνθρακας και μέταλλα διαφόρων ειδών που μπορεί να προμηθευτεί η Ινδία.

Η τροχιά της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής όχι μόνο επέζησε των δύο ετών της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά η βασική της λογική είναι στην πραγματικότητα δικαιολογημένη. Η απόλυτη εμπιστοσύνη του Πούτιν στον Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην κεφαλή του υπουργείου του εδώ και 20 χρόνια, καθιστώντας τον τον μακροβιότερο διπλωμάτη στην πλατεία Smolenskaya μετά τον Αντρέι Γκρομίκο, είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού. .

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των  αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή:  Indian Punchline

loading...