«Ο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟ;

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΤΕΙΡΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ…
Γράφει ο Michael Snyder
Τα ποσοστά γονιμότητας έχουν πέσει πολύ κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης σε ολόκληρο τον βιομηχανικό κόσμο και αυτό αρχίζει να προκαλεί σημαντικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο.
Οι γηράσκοντες πληθυσμοί βασίζονται στις νεότερες γενιές για να τους φροντίσουν καθώς γερνούν, αλλά οι νεότερες γενιές δεν είναι αρκετά μεγάλες για να ολοκληρώσουν αυτό το έργο.
 Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικευμένοι νέοι εργαζόμενοι σε πολλούς τομείς για να αντικαταστήσουν την εμπειρογνωμοσύνη των ηλικιωμένων εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται τώρα. Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή.
 Όπως συζητώ στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Χάος», εάν τα ποσοστά γονιμότητας συνεχίσουν να μειώνονται, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια κατάρρευση του πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες.
Αυτό έχει γίνει τόσο εμφανές που ακόμη και τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρχίζουν να κάνουν ιστορίες γι ‘αυτό. Στην πραγματικότητα, ένας οικονομολόγος που μόλις έδωσε συνέντευξη στη Wall Street Journal προειδοποιεί ότι «έρχεται δημογραφικός χειμώνας»…
Η γονιμότητα μειώνεται σχεδόν παντού, για τις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος, εκπαίδευσης και συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό. Η πτώση των γεννήσεων έχει τεράστιες επιπτώσεις στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, στον τρόπο ανάπτυξης των οικονομιών και στην κατάσταση των υπερδυνάμεων του κόσμου.
loading...