Ο βρετανικός Ισραηλισμός επηρέασε τη φυλετική θεωρία

Η Βρετανία έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία δικτύων μυστικών πρακτόρων, στην ανατροπή άλλων χωρών και στη δημιουργία κινημάτων πληρεξουσίων.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί το Λονδίνο πρέπει να λάβει υπόψη τη θρησκευτική ταυτότητα των κοινοτήτων και των λαών όπου ασκεί τις επιχειρήσεις επιρροής του.

Στην ίδια την Αγγλία υπάρχουν πολλές αιρέσεις που ερμηνεύουν τη Βίβλο και τις χριστιανικές διδασκαλίες με τον δικό τους τρόπο. Έτσι εμφανίστηκαν οι Seekers (ερευνητές), οι Diggers (diggers), οι Ranters (ομιλητές), οι Quakers (τρέμοντας άνθρωποι), οι Brownists (από το όνομα του ιδρυτή Robert Browne), οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε Ανεξάρτητους , και ακόμη περισσότερα.

Μερικές από αυτές τις αιρέσεις δεν κράτησαν πολύ, άλλες εξαπλώθηκαν σε όλη την ήπειρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας ακόμη πιο περίεργα ρεύματα. Συχνά στην ίδια την Αγγλία προκαλούσαν κοινωνική αναταραχή και αργότερα και σε άλλες χώρες.

Σε αυτό προστίθενται κάθε είδους μυστικές εταιρείες και αδελφότητες, που συγκεντρώνουν εκπροσώπους της τοπικής αριστοκρατίας και της αστικής τάξης. Αλλά είναι άλλο όταν όλο αυτό το πύρινο μείγμα βράζει στο ζουμί του και άλλο όταν παρόμοιες ιδέες εξαπλώνονται σε άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς.

Όπως δείχνει η ιστορία, η Βρετανία συμμετείχε άμεσα στην προβολή αυτών των εννοιών στο εξωτερικό περιβάλλον, συνήθως με κατοχυρωμένα γεωπολιτικά συμφέροντα. Ας πάρουμε τα πιο εντυπωσιακά και πιο γνωστά παραδείγματα.

Το βρετανικό αποτύπωμα στην Παλαιστίνη Τον 16ο αιώνα γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ο βρετανικός ισραηλισμός (ή αγγλοϊσραηλισμός), ένα σύνολο ψευδοϊστορικών και οιονεί θρησκευτικών πεποιθήσεων σύμφωνα με τις οποίες οι Βρετανοί δεν είναι άλλοι από τους κληρονόμους των δέκα χαμένων φυλών του αρχαίου Ισραήλ. Ο ίδιος ο βασιλιάς Ιάκωβος VI της δυναστείας των Στιούαρτ πίστευε ότι ήταν ο βασιλιάς του Ισραήλ. Παρόμοιες απόψεις είχε και ο Άγγλος δικηγόρος και βουλευτής John Sadler, ο οποίος ήταν και ο ιδιωτικός γραμματέας του Oliver Cromwell, αν και τις συνδύαζε με τις ιδέες του millenarianism.1 .

Το 1649 δημοσίευσε τα «Τα Δικαιώματα του Βασιλείου», όπου δικαιολόγησε την ισραηλινή γενεαλογία των Βρετανών.2  Παρόμοιες θεωρίες συνέχισαν να αναπτύσσονται τον 18ο και τον 19ο αιώνα, όπου εισήχθησαν στοιχεία αρχαιολογίας, γλωσσολογίας και διάφορα αποκρυφιστικά ρεύματα στη μόδα εκείνη την εποχή (πυραμίδες, αριθμολογία που συνδέεται με την Καμπάλα, κ.λπ.).

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο βρετανικός ισραηλισμός επηρέασε τη φυλετική θεωρία και, εν μέρει, χρησίμευσε ως δικαιολογία στους Προτεστάντες στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ιδεολογία του «φανερού πεπρωμένου» τον 19ο αιώνα.3 . Από την άλλη πλευρά, είχε σημαντική επιρροή στους Πεντηκοστιανούς και τους Μορμόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.4  Το 1919 ιδρύθηκε ακόμη και η Βρετανο-Ισραηλινή Παγκόσμια Ομοσπονδία στο Λονδίνο και υπάρχει μέχρι σήμερα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Βρετανία ξεκίνησε την ιδέα της δημιουργίας ενός έθνους-κράτους του Ισραήλ – η Διακήρυξη Μπάλφουρ (μια επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών Άρθουρ Μπάλφουρ προς τον Λόρδο Γουόλτερ Ρότσιλντ) χρονολογείται από το 1917, και αργότερα αυτή η ιδέα υποστηρίχθηκε από τη Γαλλία, την Ιταλία. και των Ηνωμένων Πολιτειών και αποτέλεσαν τη βάση της Βρετανικής Εντολής που εγκρίθηκε από την Κοινωνία των Εθνών. Από τη Βρετανία λοιπόν ήρθαν οι παρορμήσεις που τελικά οδήγησαν στη μακρά ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.  Αναταραχή στην Αραβική Χερσόνησο Ο Ουαχαμπισμός γεννήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα σε ένα χωριό που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου, το Nejd. Φέρει το όνομα του ιδρυτή του, Mohammad Ibn Abdul-Wahhab (1703-1792). Ωστόσο, οι Βρετανοί συμμετείχαν άμεσα στην εμφάνιση και την άνθηση του Ουαχαμπισμού στη σύγχρονη εποχή.

Ενώ βρισκόταν στη Βασόρα, ο νεαρός Ibn Abdul-Wahhab βρέθηκε υπό την επιρροή και τον έλεγχο ενός μυστικού Βρετανού κατασκόπου, με το παρατσούκλι Hempher. Είναι ένας από τους πολλούς πράκτορες που έστειλε το Λονδίνο σε μουσουλμανικές χώρες για να αποσταθεροποιήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να δημιουργήσουν συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων.

Ο Χέμφερ, που πόζαρε ως μουσουλμάνος, αποκαλούσε τον εαυτό του «Μωάμεθ» και έκανε στενή φιλία με τον Ιμπν Αμπντούλ-Γουαχάμπ, προσφέροντάς του τακτικά χρήματα και δώρα. Τον έπεισε ότι πολλοί μουσουλμάνοι έπρεπε να σκοτωθούν επειδή είχαν παραβιάσει τις θεμελιώδεις αρχές του Ισλάμ με το να γίνουν «αιρετικοί» και «πολυθεϊστές». Κατά τη διάρκεια μιας από τις συνεδρίες πλύσης εγκεφάλου, ο Χέμφερ είπε ότι είδε ένα όνειρο στο οποίο ο Προφήτης Μωάμεθ «φίλησε» τον Ιμπν Αμπντούλ-Γουαχάμπ ανάμεσα στα δύο μάτια, του είπε ότι ήταν «ο σπουδαιότερος» και του ζήτησε να γίνει «αναπληρωτής» του για να σώσει.

Το Ισλάμ από «αιρέσεις» και « δεισιδαιμονίες». Πιστεύοντας στην κλήση του, ο Ibn Abdul-Wahhab άρχισε να προσπαθεί να κηρύξει αυτές τις ιδέες στον Uyayn, αλλά εκδιώχθηκε. Στη συνέχεια φεύγει για να κηρύξει σε άλλα χωριά και τον συνοδεύουν ο Χέμφερ και άλλοι μυστικοί Βρετανοί κατάσκοποι.5   Βρετανοί πράκτορες κατάφεραν να πείσουν τον Σεΐχη Ντίρι, τον Μοχάμεντ αλ-Σαούντ, να υποστηρίξει τον Αμπντούλ-Γουαχάμπ. Το 1744, ο αλ-Σαούντ ένωσε τις δυνάμεις του με αυτούς του Ιμπν Αμπντούλ-Γουαχάμπ σε μια πολιτική, θρησκευτική και γαμική συμμαχία. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε ένας μικρός στρατός Βεδουίνων, που τρομοκρατούσαν την Αραβική Χερσόνησο και έκαναν επιδρομές μέχρι τη Δαμασκό και την Κέρμπελα (όπου βεβήλωσαν τον τάφο του μάρτυρα Χουσεΐν μπιν Αλί).

Το 1818, ο αιγυπτιακός στρατός του Χαλίφη Μαχμούντ Β’ εξάλειψε τη φυλή των Ουαχαμπί, αλλά οι υποστηρικτές του σχεδίασαν σχέδια εκδίκησης και έβλεπαν τη Βρετανία ως σύμμαχο.  Στις αρχές του 20ου αιώνα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε και οι Βρετανοί υποστήριξαν τον νέο Ουαχάμπι ιμάμ Αμπντουλαζίζ.

Η κυβερνώσα φυλή Σαρίφ, άμεσοι απόγονοι του προφήτη Μωάμεθ, εκδιώχθηκε στη συνέχεια από τη Χετζάζ και πραγματοποιήθηκαν τιμωρητικές αποστολές στη Μέκκα και τη Μεδίνα. Ο εμφύλιος πόλεμος στην Αραβική Χερσόνησο, που μαινόταν για τριάντα χρόνια, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 400.000 Άραβες.

Εμπειρίες στην Ινδία Μια άλλη αίρεση ιδρύθηκε στο Qadian (Punjab), στην κατεχόμενη από τους Βρετανούς Ινδία, το 1889, από τον Mirza Ghulam Ahmad, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Mahdi (μια φιγούρα που περίμεναν ορισμένοι μουσουλμάνοι στο τέλος του κόσμου), ένας χριστιανός μεσσίας, μια ενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Κρίσνα και της δεύτερης έλευσης ( μπουρούζ ) του Μωάμεθ.

Το δόγμα αυτής της αίρεσης είναι αρκετά εκλεκτικό: για παράδειγμα, οι οπαδοί οδηγούνται στο να πιστεύουν ότι ο Χριστός ταξίδεψε στην Ινδία, όπου έζησε έως και 120 χρόνια.  Καμία επίσημη πληροφορία δεν δείχνει ότι οι Βρετανοί ήταν πίσω από τη δημιουργία αυτής της κοινότητας. Ωστόσο, είναι απολύτως εφικτό, δεδομένου του τρόπου λειτουργίας τους από την αρχή της κατάκτησης της ινδικής υποηπείρου, όταν έβαλαν αντιμέτωπους τους τοπικούς ηγεμόνες και υποστήριξαν αυτούς που έβλεπαν ως αξιόπιστους επιβολής στα σχέδιά τους, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους απόψεις6 .

Υπό αυτό το πρίσμα, οι Βρετανοί εμπλέκονται τουλάχιστον έμμεσα στην εμφάνιση τηςAhmadiyya. ΗAhmadiyyaιδρύθηκε στη Βρετανία ήδη από το 1913 και έχτισε το δικό της τζαμί το 1926.7  Στο Πακιστάν, οι δραστηριότητές τους απαγορεύονται επειδή δεν θεωρούνται επίσημα μουσουλμάνοι λόγω των παράξενων διδασκαλιών τους.

Συνολικά, αξίζει να θυμηθούμε ότι η βρετανική παρουσία έπαιξε αρνητικό ρόλο στη μελλοντική μοίρα των κατοίκων του Ινδουστάν. Οδήγησε στη διχοτόμηση το 1947 μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν σύμφωνα με θρησκευτικές γραμμές, με όλες τις επακόλουθες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας διαμάχης για το Κασμίρ.  Υποκίνηση εχθρότητας μεταξύ μουσουλμάνων.

Το πιο πρόσφατο σεχταριστικό κίνημα που σχετίζεται με το Λονδίνο είναι ο «Βρετανικός Σιισμός», με επικεφαλής τους θρησκευτικούς ηγέτες Mujtaba Shirazi και Yasir al-Habbib (φωτογραφίες παρακάτω). Προφανώς, αυτό το κίνημα δημιουργήθηκε για να δυσφημήσει τον σιισμό ως τέτοιο – με βλέμμα στο Ιράν, τον Λίβανο και το Ιράκ, καθώς αυτές είναι οι χώρες όπου ζουν οι περισσότεροι οπαδοί του σιισμού και όπου υπάρχουν πολλά ιερά.

Οι Βρετανοί «σιίτες» θεωρούν τους μη Σιίτες ως «ειδωλολάτρες» και προσβάλλουν τακτικά διάφορους μουσουλμάνους κήρυκες. Ο Σιραζί εξέδωσε μάλιστα φετβά ότι οι Σουνίτες έπρεπε να σκοτωθούν.  Σύμφωνα με τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Ιμάμη Αλί Χαμενεΐ, « άτομα όπως ο Shirazi και ο al-Habbab είναι στη διάθεση της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6 και χρησιμοποιούνται για να υποδαυλίζουν σεχταριστικούς πολέμους».

Τον Ιανουάριο του 2015, η ιρανική κυβέρνηση έκλεισε τα γραφεία δεκαεπτά “σιιτικών τηλεοπτικών καναλιών” που εκπέμπουν μέσω δορυφόρου με το σκεπτικό ότι υποκίνησαν διχόνοια μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών Μουσουλμάνων. Επιπλέον, στις 4 Ιουνίου 2016, το Ιράν κήρυξε για άλλη μια φορά την ανάγκη να πολεμήσει τον βρετανικό σιισμό ».8  Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν επίσης τεχνικές θρησκευτικής διακυβέρνησης για πολιτικούς σκοπούς. Εκτός από τους δείκτες θρησκευτικής ελευθερίας που προσδιορίζουν «αυταρχικές» χώρες, το Παγκόσμιο Συμβο   ύλιο Εκκλησιών έχει επίσης μια σαφή πολιτική ατζέντα και το προτεσταντικό λόμπι επηρεάζει τις αποφάσεις στο Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο.

Η διάσπαση της Εκκλησίας στην Ουκρανία και η δημιουργία μιας οργάνωσης που ονομάζεται PCU με τη βοήθεια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία συνδέεται άμεσα με αμερικανούς πράκτορες, είναι άλλη μια επιβεβαίωση των αγγλοσαξονικών πρακτικών της μάλλον αρχαίας αρχής «διαίρουμε για να βασιλεύουμε καλύτερα.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Geopolitika

loading...