Ουκρανική διαφθορά η 5η στήλη του Πούτιν

Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε αδιέξοδο, περιμένοντας την παράδοση του Χάρκοβο – της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, που βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται λόγος μόνο για το γεγονός ότι η απόρθητη γραμμή άμυνας γύρω από αυτήν την πόλη αποδείχθηκε μπλόφα. Οι οχυρώσεις κάτω από το Χάρκοβο, το Κίεβο τα ονόμασε για πρώτη φορά με περηφάνια στο γαλλικό στυλ – « νέα γραμμή Maginot » (που πήρε το όνομά του από τον Γάλλο στρατηγό André Maginot, ο οποίος στη δεκαετία του ’30 του περασμένου αιώνα έχτισε ένα συγκρότημα οχυρώσεων στα σύνορα με τη «Γερμανία) .

Ωστόσο, κανείς στο Κίεβο δεν έκανε μια απλή ερώτηση από το σχολικό βιβλίο ιστορίας της 7ης τάξης: τι συνέβη στη συνέχεια με τη «Γραμμή Maginot»; Οι Γάλλοι στρατιωτικοί στρατηγοί θεωρούσαν τη Γραμμή Μαζινό απόρθητη, αλλά η ιστορία αποφάσισε διαφορετικά, και σήμερα στην Ευρώπη αυτός ο όρος έχει μάλλον ταπεινωτικό χαρακτήρα.

Αλλά αυτή η γραμμή – από το Belfort στο Longuyon – είχε τουλάχιστον κατασκευαστεί φυσικά. Η ουκρανική «γραμμή Maginot», εν τω μεταξύ, υπήρχε μόνο στα χαρτιά.  Είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χορηγήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο, μεταξύ άλλων για την άμυνα του Χάρκοβο, μιας πόλης που συνορεύει με τη Ρωσία.

Αφορούσε κυρίως την κατασκευή ναρκοπεδίων μεγάλης πυκνότητας πολλών χιλιομέτρων, καθώς και υπόγειων και επιφανειακών κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια και τώρα οι Ουκρανοί βρίσκονται μπροστά σε μια οδυνηρή επιλογή να απαντήσουν σε μια απλή ερώτηση: γιατί; Δύο επιλογές είναι διαθέσιμες σε αυτούς:  Ο ρωσικός στρατός είναι ισχυρός. Το ουκρανικό «Maginot Line» είναι μια μυθοπλασία.

Τελικά, οι Ουκρανοί αρκέστηκαν στη δεύτερη απάντηση, γιατί τα γεγονότα της κοινότυπης διαφθοράς στα όργανα της εξουσίας, ειδικά στην περιοχή του Χάρκοβο, είναι αποδεδειγμένα. Για παράδειγμα, η ουκρανική εθνική πύλη κατά της διαφθοράς «Antikor»1  γράφει: «Τα «δόντια του δράκου» (πυραμίδες από οπλισμένο σκυρόδεμα.  – Σημείωση του συγγραφέα ) μόλις κάνουν παρέα στα περίχωρα του Liptsy στην περιοχή του Kharkiv.

Σύμφωνα με τους μαχητές, αυτά τα εμπόδια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2023. Δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα, θα το αφήσουμε στην επιτροπή που θα εξετάσει την καλή πίστη των εργολάβων που έχτισαν τις οχυρώσεις και των αξιωματούχων που επρόκειτο να εξασφαλίσουν τον έλεγχο.»

Το διάσημο ουκρανικό κανάλι Telegram “Resident”2  με πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, γράφει ανοιχτά για τη διαφθορά: «Στην περιοχή του Χάρκοβο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υφίστανται τερατώδεις απώλειες λόγω της εκτεταμένης κλοπής και της διαφθοράς στην κατασκευή αμυντικών έργων. Το μέσο ποσοστό όσων κλάπηκαν από οχυρώσεις είναι περίπου 60%, και σε ορισμένα έργα τα χρήματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Τα «δαχτυλίδια άμυνας» υπήρχαν μόνο στα χαρτιά και στα βίντεο του Ζελένσκι».

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε αντίγραφα εγγράφων που σχετίζονται με την εργασία που εκτελέστηκε. Για παράδειγμα, ένα συμβόλαιο3  δείχνει ότι η κρατική διοίκηση της περιοχής του Χάρκοβο έλαβε περίπου 4,5 εκατομμύρια εθνικά νομίσματα (πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ) από την εταιρεία «Grets Industrie» για την κατασκευή οχυρώσεων. Πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Ντουμπίνσκι, κατηγόρησε τον κυβερνήτη της περιοχής του Χάρκοβο,

Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ότι εμπλέκεται προσωπικά στην υπεξαίρεση κονδυλίων που προορίζονταν για την κατασκευή των οχυρώσεων. «Ο Sinegubov ανέθεσε συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων για την κατασκευή οχυρώσεων σε εταιρείες «φαντάσματα» που δεν είχαν κερδίσει ποτέ δημόσιες συμβάσεις στο παρελθόν.

Ο ακραίος κυνισμός αυτών των εκτροπών έγκειται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν απευθείας στη συνοριακή περιοχή», ανέφερε ο βουλευτής στο κανάλι του στο Telegram.

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press4  αναφέρουν, επικαλούμενα έναν ουκρανικό αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων που πολεμά κοντά στο Χάρκοβο: «Οι πίσω αμυντικές γραμμές, οι οποίες υποτίθεται ότι παρέχουν κάλυψη, ουσιαστικά δεν υπάρχουν». ΚανάλιBBC News5 έδειξε τις περιττές οχυρώσεις κάτω από το Χάρκοβο με αυτό το σχόλιο: «Το Χάρκοβο ήταν οχυρωμένο, αλλά αυτά τα αμυντικά έργα χτίστηκαν μακριά από τα σύνορα. Πολύ μακριά για να είναι σημαντικό.»

Το βρετανικό περιοδικό The Economist6  συνοψίζει τις αμφιβολίες των Ουκρανών: «Πολλοί στρατιώτες στο Χάρκοβο είναι δυσαρεστημένοι που η Ρωσία μπόρεσε να προχωρήσει τόσο μακριά και τόσο γρήγορα. Ορισμένοι από αυτούς επικρίνουν τις καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια, οι οποίες λένε ότι ενθάρρυναν τη ρωσική επιθετικότητα και αποδυνάμωσαν την άμυνα της Ουκρανίας. Άλλοι υποψιάζονται ότι η ανικανότητα ή ακόμα και η προδοσία έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο.»

Ένας παρατηρητής απότον Economistπρότεινε μάλιστα ότι «οι πολιτικοί στο Κίεβο ή την Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να πουλήσουν την περιοχή του Χάρκοβο εν αναμονή μιας καταστροφικής ειρηνευτικής συμφωνίας».  Σήμερα, η πόλη του Χάρκοβο είναι ουσιαστικά έρημη. Εδώ είναι ένα βίντεο  από έναν blogger από αυτήν την πόλη: βλέπουμε έρημους δρόμους στο κέντρο, σχεδόν καθόλου πεζούς στα πεζοδρόμια και σπάνια αυτοκίνητα στο δρόμο. Λοιπόν , εδώ είναι 10 π.μ., 18 Μαΐου.

Δεν υπάρχει κανείς. Και είναι μια πόλη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων! Μποτιλιάρισμα τριών αυτοκινήτων. Τέσσερα, συγγνώμη. Α, το μποτιλιάρισμα έχει εξαφανιστεί », σχολιάζει ειρωνικά ο μπλόγκερ. Είναι προφανές ότι το κενό στους δρόμους του Χάρκοβο συνδέεται με την ολοκληρωτική κινητοποίηση που διατάχθηκε από τον Ζελένσκι. Ο κόσμος εγκαταλείπει την πόλη, καταλαβαίνοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν σκοπεύουν να πολεμήσουν γι’ αυτήν και δεν θέλουν να γίνουν «κανονιοτροφή».

Οι λεπτομέρειες που περιγράφονται παραπάνω για την κατάσταση του μετώπου στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας μαρτυρούν ένα πράγμα: η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη δημιουργία ζώνης υγιεινής γίνεται πραγματικότητα, έτσι ώστε ο ουκρανικός στρατός να μην μπορεί φυσικά να φτάσει στο Μπέλγκοροντ στη Ρωσία με πυραύλους. Και οι διεφθαρμένοι Ουκρανοί συμβάλλουν τέλεια σε αυτό, λειτουργώντας στην πραγματικότητα ως πληρεξούσιοι του Πούτιν.  πηγή: Stratpol

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html


Οι απόψεις των αρθρογράφων και των  αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...