ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΙΩΣΙΜΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ
Οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν σαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Και αυτό το γνωρίζουν. Γι’ αυτό και κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν. Αλλά η αλαζονεία τους δεν τους το επιτρέπει. Άλλωστε εξαιτίας αυτής οδηγήθηκαν οι δυτικές Δημοκρατίες σε κρίση και «γεννήθηκε» το μέτωπο των BRICS.
Και με ένα χρέος που διαρκώς αυξάνεται σε «αστρονομικά» επίπεδα, ο κίνδυνος μιας στρατιωτικής σύγκρουσης σε παγκόσμια κλίμακα είναι ορατός. Άλλωστε, ο Fukuyama υποστήριξε το τέλος της ιστορίας. Ο Huntington μίλησε για σύγκρουση πολιτισμών.
Κεντρικός έλεγχος
Η μεγαλύτερη απειλή είναι ο κεντρικός έλεγχος. Αυτό είναι που καταδίκασε τον κομμουνισμό. Σύμφωνα με τον Huntington η σύγκρουση των πολιτισμών θα βασίζεται σε πολιτισμούς και θρησκεία κυρίως λόγω της συγκεντρωτικής προσπάθειας επιβολής μιας ενοποιημένης κουλτούρας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το γεωπολιτικό μοντέλο αναφοράς ήταν ο μονοπολικός κόσμος, βασισμένος στη δυτική πρωτοκαθεδρία. Αλλά οι πολιτιστικοί, στρατιωτικοί και οικονομικοί πυλώνες που βασίζεται η Συναίνεση της Ουάσιγκτον δεν είναι η αληθινή ελευθερία.
loading...