Οι Δηλώσεις της Σκοπιανής Προέδρου ακυρώνουν την Συμφωνία Πρεσπών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις εκλογές της 8ης Μαΐου 2024 στην γειτονική χώρα, και τις επίσημες δηλώσεις της νέας προέδρου της και του νέου πρωθυπουργού της, δυστυχώς δικαιώνεται πλήρως η πάγια θέση μας ότι η ύπαρξη  του ονόματος  «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε συνθέτη ονομασία του γειτονικού κράτους τελικά θα οδηγούσε στο σκέτο «Μακεδονία».

Δικαιώνονται,  επίσης, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» αντιλαμβανόμενοι πόσο ανιστόρητη και επικίνδυνη είναι.

Λυπούμαστε που κάποιοι, ακόμα και τώρα, θεωρούν «πατριωτική πράξη» την στήριξη και την πιστή εφαρμογή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ έχουν παραδεχθεί ότι είναι  «επιζήμια» και χρειάζεται βελτιώσεις.

Η  λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι μία απλή διμερής συμφωνία υπογεγραμμένη από δύο υπουργούς εξωτερικών και άκυρη εξ’ αρχής, που μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Οι κάτοικοι του γειτονικού κράτους την μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτο ψηφίζοντας πρόεδρο και κόμματα που δεν την αποδέχονται δίνοντας ένα παράδειγμα συμπεριφοράς στους Έλληνες, για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τώρα, που βλέπουμε όλοι τις δυσμενείς συνέπειες της «Συμφωνίας των Πρεσπών», και την ουσιαστική ακύρωσή της από τους γείτονες, καλούμε την  κυβέρνηση να διακηρύξει την ακυρότητα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» για να κάνει μία πραγματική πατριωτική  πράξη, και να δώσει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια στους Έλληνες.

Ο  Πρόεδρος

Κοσμίδης Γεώργιος

Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας Πρ. Κοσμίδης Γ.
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ Πρ. Πολιτίδης Παναγιώτης
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά Πρ. Καράτζιος Χρήστος
Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας Πρ. Γκέγκας Ιωάννης
Μακεδονικός Σύλλογος Ιρλανδίας Πρ. Κακούλη Θωμαΐς
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων – «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος

Δημάρχου Κ.Στάμκου 1, Γιαννιτσά 58100,  Δήμος Πέλλας, Π.Ε.Πέλλα

Π.Κεντρικής Μακεδονίας

Κιν:  0061414999286   [email protected], Τηλ. Ελλάδος 6977254045

loading...