Να περιμένουμε πρώτα:την εισβολή στη Ράφα ή την απομάκρυνση του Νετανιάχου;

Αντιμέτωπη με εσωτερική και διεθνή πίεση στο Ισραήλ για την επίθεση στη Γάζα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται έτοιμη να ρίξει τον Νετανιάχου κάτω από το παροιμιώδες λεωφορείο.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

Στη Γάζα, έχει προκύψει ένα μεταφορικό σενάριο «ομηρίας», με επίκεντρο τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, του οποίου το πολιτικό μέλλον διαπραγματεύεται με πολύ υψηλό πολιτικό κόστος.

Αν και δεν κρατείται σωματικά, ο Νετανιάχου έχει πιαστεί σε μια περίπλοκη κατάσταση από την επιχείρηση «Πλημμύρα Al-Aqsa» της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία οι παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες πήραν ομήρους εκατοντάδες στρατιώτες και στρατιώτες ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Αυτή η επιχείρηση και η βίαιη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα έχουν παγιδεύσει τον Νετανιάχου σε ένα πολιτικό και στρατηγικό τέλμα, επιδεινώνοντας τη στάση του καθημερινά και υπονομεύοντας τους πολεμικούς του στόχους.

Διεθνώς, η προσεκτικά κατασκευασμένη εικόνα του Ισραήλ έχει μετατραπεί σε καθεστώς παρίας, καθώς οι κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και απαρτχάιντ πέφτουν μαζικά στις παγκόσμιες πρωτεύουσες και στις διαδηλώσεις στους δρόμους. Είναι σημάδι στρατηγικής ήττας για το Τελ Αβίβ – αντί της «στρατιωτικής νίκης» που είχε υποσχεθεί ο Νετανιάχου στους ψηφοφόρους και τους συμμάχους του.

Μετά από επτά μήνες κατάφωρα δυσανάλογης επιθετικότητας εναντίον της κατά κύριο λόγο αμάχων και πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας, οι προοπτικές του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αποκομίσει στρατηγικά οφέλη από μια νέα στρατιωτική επιχείρηση θα μειωθούν.

Ακόμη και οι προσπάθειές του να στραφεί σε νέες πολιτικές επιλογές – όπως οι συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός – εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους για τον παραπαίους κυβερνητικό συνασπισμό του.

Τώρα, η απειλή του Νετανιάχου να εισβάλει στη Ράφα, τη νοτιότερη περιοχή της Γάζας όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να επιβιώσουν, θα μπορούσε είτε να τον ωθήσει βαθύτερα στην κρίση είτε να επιταχύνει την πολιτική του πτώση.

Τα άσχημα νέα απλά έρχονται. Η παραίτηση της περασμένης εβδομάδας του αρχηγού των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών Aharon Haleva λόγω αποτυχιών που σχετίζονται με την 7η Οκτωβρίου είναι σημάδι μιας βαθύτερης εθνικής κρίσης που πρόκειται να ξεσπάσει. Σύμφωνα με το Yedioth Ahronoth , αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι ανώτεροι στρατιωτικοί και αξιωματούχοι ασφαλείας .

« Το φαινόμενο ντόμινο της παραίτησης του αρχηγού των στρατιωτικών πληροφοριών θα μπορούσε σύντομα να συμβεί, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του επιτελείου », ανέφερε η εβραϊκή εφημερίδα.

Παρά τον ενθουσιασμό της για το παλαιστινιακό λουτρό αίματος, η ισραηλινή κοινή γνώμη, όπως αποδεικνύεται από τις διάφορες δημοσκοπήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, θεωρεί συντριπτικά τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του υπεύθυνους για τις προφανείς πλέον αποτυχίες του πολέμου. Αυτό το συναίσθημα επιδεινώνεται από την αδυναμία του άλλοτε περίφημου «αήττητου στρατού» να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα από την Παλαιστινιακή αντίσταση.

Ο Ισραηλινός συγγραφέας και ιστορικός Yuval Harari δηλώνει σε πρόσφατο άρθρο της Haaretz ότι:

« Οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Νετανιάχου μετά τις 7 Οκτωβρίου βύθισαν το Ισραήλ σε υπαρξιακό κίνδυνο ».

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να υιοθετήσει τη στάση του «ειρηνοποιού» χάρη στον οποίο θα είχε αποφευχθεί μια ακόμη χειρότερη καταστροφή στη Γάζα, προσπαθώντας να λυτρωθεί από την άνευ όρων στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη της Ουάσιγκτον στη γενοκτονία επιβάλλοντας μια εύθραυστη εκεχειρία στη Ράφα.

Ο πόλεμος στη Γάζα υπό την ηγεσία του Τελ Αβίβ άφησε το στίγμα του στην κυβέρνηση Μπάιντεν και στους δυτικούς συμμάχους της. Τώρα πιστεύουν ότι μια εισβολή στη Ράφα δεν θα έχει πιο πειστικά αποτελέσματα από αυτά των ισραηλινών επιθέσεων στη βόρεια και κεντρική Γάζα.

Καθώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ήδη χαμηλή βαθμολογία δημοτικότητας του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις διαβρώνεται περαιτέρω από τις εικόνες μαζικών φοιτητικών διαδηλώσεων σε διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα – κινητοποιώντας σχεδόν 80 πανεπιστημιουπόλεις τη στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Όπως τα ευρεία αντιπολιτευτικά κινήματα των Αμερικανών φοιτητών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ, αυτά τα πανεπιστήμια έχουν μακρά παράδοση αμφισβήτησης των πολιτικών του βαθέος κράτους.

Ουσιαστικά, οι επιλογές του Μπάιντεν συνοψίζονται σε δύο πιθανότητες: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διεθνή διπλωματία για να επηρεάσει την ισραηλινή πολιτική ενώ αμβλύνει τις εσωτερικές πιέσεις ή μπορεί να επικεντρωθεί στη διατήρηση της εκλογικής του βιωσιμότητας σε ένα πλαίσιο κλιμακούμενης διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της χώρας.

Η πρώτη προσέγγιση απαιτεί τη λήψη ισχυρής στάσης ενάντια στην επικείμενη ισραηλινή εισβολή στη Ράφα, ασκώντας σημαντική πίεση στον Νετανιάχου, με κίνδυνο να τεθούν οι συμμαχίες του τελευταίου εντός του ισραηλινού ακροδεξιού συνασπισμού.

Οι ηγέτες της ακροδεξιάς Bezalel Smotrich, υπουργός Οικονομικών, και Itamar Ben-Gvir, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να υπονομεύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση διαφωνίας. Αυτή η στάση θα μπορούσε να αναζωπυρώσει συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων φατριών εντός του Λικούντ, ιδιαίτερα με εξτρεμιστικές φατρίες όπως η Εβραϊκή Δύναμη και το Κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού .

Οι εντάσεις έχουν τις ρίζες τους στις συμφωνίες συνασπισμού που κατέληξε ο Νετανιάχου για να σχηματίσει την κυβέρνησή του τον Δεκέμβριο του 2022, οι οποίες περιελάμβαναν αμφιλεγόμενες δικαστικές μεταρρυθμίσεις και επιθετικές πολιτικές διευθέτησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σήμερα, ο δισταγμός του Νετανιάχου να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Ράφα και η ανησυχία του να προωθήσει μια εκεχειρία και πολιτικές διαπραγματεύσεις – που ενθαρρύνονται από την Ουάσιγκτον και υποστηρίζονται από πολλές δυτικές χώρες και ορισμένα αραβικά κράτη – θα μπορούσαν να τον αποξενώσουν από τους σκληροπυρηνικούς στην κυβέρνησή του. Αλλά μπορεί επίσης να είναι η μόνη του επιλογή για να αποφύγει ένα «πραξικόπημα» που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, το οποίο θα τον έβλεπε να αντικατασταθεί από έναν πρωθυπουργό πιο συμπαθή προς το όραμα της Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπαινίσσεται μια πιθανή αλλαγή στην προσέγγισή της όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ, ιδιαίτερα όσον αφορά πιθανές επεμβάσεις στη Ράφα. Ο αρθρογράφος των New York Times Τόμας Φρίντμαν παρατηρεί ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις παραδόσεις όπλων της στο Τελ Αβίβ εάν η επιχείρηση στη Ράφα γινόταν χωρίς συντονισμό των ΗΠΑ.

Ο Friedman προτείνει ότι το Ισραήλ μπορεί να επιδεινώσει την αποτυχία στη Γάζα μόνο εάν εισβάλει στη Ράφα, επικαλούμενος έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ που επισημαίνει ότι το Τελ Αβίβ έχει ήδη βομβαρδίσει τον Χαν Γιουνίς για να κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς, αλλά απέτυχε να τους εντοπίσει.

Από την αρχή της επίθεσης στη Γάζα, η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποίησε το Ισραήλ να αποφύγει τα ίδια λάθη που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Όπως το τέλμα στην Ουάσιγκτον στο Ιράκ, είναι σαφές στους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι Το Τελ Αβίβ δεν έχει μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα. Ωστόσο, οι εκκλήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, ειδικών και στρατιωτικού προσωπικού προς τους Ισραηλινούς ομολόγους τους αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η ιστορία δείχνει ότι το Τελ Αβίβ σπάνια επιδίωξε να βρει πολιτικές λύσεις στο παλαιστινιακό ζήτημα χωρίς να υποβληθεί σε ισχυρές πιέσεις από την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy , ο υπουργός Εξωτερικών του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Η. Β. Μπους, Τζέιμς Μπέικερ, χρειάστηκε να απειλήσει να μην εγγυηθεί πλέον δάνεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Σαμίρ για να σταματήσει τους εποικισμούς ειδήσεων στη Δυτική Όχθη.

Αυτή η θέση αντιμετωπίστηκε με σφοδρή αντίθεση από φιλοϊσραηλινές ομάδες λόμπι όπως η AIPAC το 1992, και κατηγορήθηκαν για αντισημιτισμό στον Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος στάθηκε στη θέση του και διαβεβαίωσε ότι δεν θα έδινε « ούτε μια ίντσα ».

Εκείνη την εποχή, ο Μπέικερ βίωσε μια εκπληκτική αντιπαράθεση με τον Νετανιάχου, τότε υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, ο οποίος χλεύασε ανοιχτά τη θέση του Λευκού Οίκου: ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απαγόρευσε την πρόσβαση του κράτους στο κτίριο για τους ισραηλινούς αρχάριους.

Αυτή η εξαιρετική αμερικανική πίεση είχε ως αποτέλεσμα την εκδίωξη του κόμματος Likud του Yitzhak Shamir στις ισραηλινές εκλογές – άμεσο αποτέλεσμα της άρνησης του Baker να χορηγήσει την εγγύηση δανείου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων – και την έλευση στην εξουσία του Yitzhak Rabin των Εργατικών, πιο ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για μια «γη για φόρμουλα ειρήνης».

Σήμερα, η διακυβέρνηση του Νετανιάχου βρίσκεται σε εξίσου επισφαλή κατάσταση. Υπό την επίθεση από όλες τις πλευρές – εντός και εκτός – ο Πρωθυπουργός θα επιδίωκε να συνεχίσει τη σύγκρουση στη Γάζα για να αποφύγει τις πολυάριθμες πολιτικές και νομικές συνέπειες που τον περιμένουν στο τέλος της θητείας του.

Η έκβαση ενός τέτοιου σεναρίου πιθανότατα θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις στρατιωτικές στρατηγικές και τους πολιτικούς ελιγμούς εντός του Ισραήλ, αλλά και από τη διεθνή διπλωματική πίεση από συμμάχους όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το όλο ερώτημα σήμερα είναι αν θα πραγματοποιηθεί εισβολή στη Ράφα πριν απομακρυνθεί ο Νετανιάχου από την εξουσία.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: The Cradle via Spirit of Free Speech

loading...