Μ.Παγώνη για τον θάνατο του πατέρα Καλλιάνου:

Μ.Παγώνη για τον θάνατο του πατέρα Καλλιάνου: «Όταν κάποιος μπαίνει στο νοσοκομείο όλα είναι στο πρόγραμμα» – Η απάντηση Καλλιάνου, ξεγύμνωσε την επιστημονική «αυθεντία» του επίσημου αφηγήματος επί Covid…(Video’s)

O Βουλευτής της Ν.Δ, Δημήτρης Καλλιάνος, άθελα του, ξεγύμνωσε την επιστημονική «αυθεντία» του επίσημου αφηγήματος επί Covid. -«Με 60% κορεσμό οξυγόνου ο πατέρας μου κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ, όταν επι Covid με 90% κορεσμό έμπαιναν στην εντατική άνθρωποι…»

 

Η κ. Παγώνη προέβη σε μια κυνική, αν μη τι άλλο, δήλωση η οποία όμως απηχεί το αίσθημα των περισσότερων πολιτών σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων. «Όταν έχουμε ένα επιβαρυμένο περιστατικό και είναι κάποιας ηλικίας, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα! Τίποτα δεν είναι σίγουρο ούτε για έναν άνθρωπο 25 χρονών όταν μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και κάνει κάποιες επεμβάσεις»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τοποθετήθηκε για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιάννη Καλλιάνου και των γιατρών στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Ως γιατρός, όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι, όταν δεν έχω εξετάσει τον ασθενή και δεν ξέρω τον φάκελό του, δεν μπορώ να πω περισσότερα από αυτά που έχουν δημοσιευτεί», είπε η Ματίνα Παγώνη στο Live News.

Στη συνέχεια ανέφερε πως υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια που όλοι οι γιατροί πρέπει να ακολουθούν, εκφράζοντας επι της ουσίας αντίθετη άποψη σε σχέση με τον συνάδελφο της κ. Καπράβελο, ο οποίος στην ίδια εκπομπή μια ημέρα πριν είχε δηλώσει ότι πολλές φορές λόγω έλειψης ΜΑΦ (Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας) και ο ίδιος παραμερίζει τα πρωτόκολλα και κάνει εισαγωγή στη ΜΕΘ ασθενείς προκειμένου να έχουν καλύτερη φροντίδα.

«Η απώλεια ενός ανθρώπου σε μία οικογένεια δημιουργεί καταστάσεις. Βρίσκονται σε μία δύσκολη κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία».

«Το 50% των ασθενών που βρίσκονται στα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα στις κλινικές, είναι ασθενείς αυτής της ηλικίας με πολλά νοσήματα, που μπορεί να μπήκαν για μία μικρή επέμβαση, αλλά δεν ξέρουν τι επιπλοκές μπορεί να έχουν».

«Για να μπεις σε μία ομάδα ΜΕΘ θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που αυτά τα διαχειρίζεται η ομάδα των γιατρών. Επιπλέον, δεν υπάρχει γιατρός που να θέλει να χάσει ασθενή».

Μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν συνθήκες που επιτρέπουν τον ακρωτηριασμό σε απλό δωμάτιο νοσοκομείου, το οποίο βέβαια εξαρτάται από την απόφαση της ομάδας της χειρουργικής.

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον κ. Ευαγγελάτο η κ. Παγώνη προέβη σε μια κυνική, αν μη τι άλλο, δήλωση η οποία όμως απηχεί το αίσθημα των περισσότερων σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων. Συγκεκριμένα είπε: «Όταν έχουμε ένα επιβαρυμένο περιστατικό και είναι κάποιας ηλικίας, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα! Τίποτα δεν είναι σίγουρο ούτε για έναν άνθρωπο 25 χρονών όταν μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και κάνει κάποιες επεμβάσεις»…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και αναδημοσιεύστε το, σεβόμενοι τον κόπο μας, ΠΑΝΤΑ με ενεργό link αναφοράς στη πηγή: https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2024/04/Pagwni-gia-to-thanato-tou-patera-Kallianou-Otan-kapoios-mpainei-sto-nosokomeio-ola-einai-sto-programma-H-apantisi-Kallianou-xegymnwse-thn-epistimoniki-aythentia-tou-episimou-afigimatos-epi-koronoiou-Videos.html

loading...