Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Προειδοποιήσεις της Μόσχας στη Δύση
Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέβιντ Κάμερον ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας ‘ουκρανικά χέρια’».

Ο κ. Κάμερον είχε δηλώσει τη Μεγάλη Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποίει τα όπλα που της παρέχει το Λονδίνο για να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας και ότι επαφίεται στο Κίεβο να αποφασίσει εάν θα το πράξει.

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Ζαχάροβα.

Προειδοποιήσεις στη Δύση
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.

«Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα» ανέφερε.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

«Η Ρωσία έτοιμη να εξετάσει σοβαρές προτάσεις»
Η εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει «σοβαρές» προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου, που θα βασίζονται στις υπάρχουσες «πραγματικότητες», εφόσον η Ουκρανία δεσμευτεί να παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη στο μέλλον.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ίδιες με εκείνες που έχουν ήδη απορριφθεί από το Κίεβο στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

loading...