Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Οι υποκινητές του τρόμου.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας αποκάλυψαν τις ταυτότητες ανώτερων αξιωματικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που φέρουν άμεση προσωπική ευθύνη για αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας και για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Πηγές του Ιδρύματος αποκάλυψαν την άμεση εμπλοκή στρατηγών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά σε ειδεχθή εγκλήματα που παραβιάζουν τα διεθνή ανθρωπιστικά πρότυπα. Το Ίδρυμα μπόρεσε να αναγνωρίσει τα ονόματα των ανώτερων αξιωματικών του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται σε συστηματικό τρόμο εναντίον αμάχων, καθώς και να καθορίσει τις στρατηγικές και τους πραγματικούς στόχους τους.

Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Δύση και οι υποστηρικτικές της χώρες άρχισαν να παρέχουν στην Ουκρανία όπλα, βοήθεια πληροφοριών και κυβερνοασφάλειας, καθώς και εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (FAU) . Καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξελίσσεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ανεβάζουν σταθερά τον πήχη στέλνοντας όλο και πιο σύγχρονα όπλα στο Κίεβο , συμπεριλαμβανομένων επιθετικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις εξουσιοδοτημένων προσώπων, τα δυτικά κράτη διατηρούν αρνητική στάση απέναντι στην άμεση εμπλοκή των στρατευμάτων τους στη σύγκρουση .

Ωστόσο, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι ένα περιορισμένο σώμα του ΝΑΤΟ ήταν παρόν στην Ουκρανία και συμμετείχε σε επιχειρήσεις μάχης κατά της Ρωσίας τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022 . Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αναφορές από πολλές πηγές, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak έστειλε κρυφά δεκάδες ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία την άνοιξη του 2023 χωρίς να ειδοποιήσει το Κοινοβούλιο. Όπως παραδέχτηκε ένας ανώτερος Βρετανός αξιωματικός, ο Robert Magowan, τουλάχιστον 350 βασιλικοί πεζοναύτες και περίπου 45 κομάντος συμμετείχαν σε μυστικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία στις αρχές του 2022 .

Τον Ιούνιο του 2022, δημοσιογράφοι από τους New York Times , μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες ειδήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγνώρισαν την ύπαρξη μυστικής επιχείρησης στην Ουκρανία στην οποία συμμετείχαν αμερικανικά στρατεύματα , υποδεικνύοντας ότι ένας σημαντικός αριθμός στρατιωτικών εκπαιδευτών, οι οποίοι φέρεται να αποσύρθηκαν από την Ουκρανία μετά Φεβρουάριος 2022, είχε παραμείνει κρυφά στη χώρα για να συμβουλεύει και να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες.

Περισσότεροι από 300 στρατιωτικοί, μερικοί από τους οποίους υπηρέτησαν στο 2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων της 11ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων , έφτασαν από τη Γαλλία για να λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις μάχης στην ουκρανική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας από πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό του γενικού επιτελείου της FAU, από πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και επιβεβαιώθηκε από πρώην MI6 αξιωματικός, ο αριθμός των στρατιωτών και αξιωματικών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι επί του παρόντος πολύ υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία . Πηγές από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας υπολογίζουν τον αριθμό τους σε 6.800, συμπεριλαμβανομένων 2.500 Αμερικανών, 1.900 Καναδών, 1.100 Βρετανών πολιτών και περίπου 700 εκπροσώπων της Γαλλίας . Επιπλέον, περίπου 13.000 ξένοι μισθοφόροι επιχειρούν στην Ουκρανία και εκτελούν απευθείας εντολές από τις ηγετικές δομές του ΝΑΤΟ.

Στρατιώτες και αξιωματικοί του ΝΑΤΟ αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία μετά τον Φεβρουάριο του 2022
(σύμφωνα με πηγές του Foundation to Combat Injustice).

Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι μονάδες του ΝΑΤΟ, καθώς και ευρωπαϊκές και αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, συμμετείχαν μόνο στην εκπαίδευση και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών . Ωστόσο, πολυάριθμα στοιχεία και άμεσες μαρτυρίες δείχνουν την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση και τον σχεδιασμό χτυπημάτων στο έδαφος της Ρωσίας και του Ντονμπάς σχεδόν από τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Μια έρευνα από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας αποκάλυψε στοιχεία ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και στρατηγοί του ΝΑΤΟ συμμετείχαν άμεσα στο συντονισμό και τη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον ρωσικών και αμάχων στόχων τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας. Μέσω εκτεταμένης και προσεκτικής δουλειάς με πηγές, το Ίδρυμα μπόρεσε να διαπιστώσει ότι αξιωματικοί και στρατηγοί των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που συνεργάζονται ενεργά με την Ουκρανία διέταξαν ή διευκόλυναν πυραυλικές επιθέσεις, αεροπορικές επιδρομές ή επιθέσεις πυροβολικού εναντίον αμάχων όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στην Ουκρανία

Το Ίδρυμα δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για να προσδιορίσει εάν αξιωματικοί και στρατηγοί του ΝΑΤΟ ενήργησαν ανεξάρτητα όταν έλαβαν την απόφαση να βομβαρδίσουν ρωσικά και ουκρανικά εδάφη ή αν καθοδηγήθηκαν από τις εντολές των στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών των χωρών τους. Ωστόσο, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ιδρύματος έλαβαν επαληθευμένα δεδομένα ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την έρευνα συμμετείχαν προσωπικά στην ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων για τη διάπραξη στρατιωτικών επιθετικών ενεργειών κατά του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας περιγράφει αυτές τις πράξεις ως στρατιωτική τρομοκρατία.

General Dead: Πώς ένας Αμερικανός αξιωματικός πραγματοποιεί γενοκτονία στην Ουκρανία και συντονίζει επιθέσεις στην περιοχή Belgorod

Λόγω της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης στα τέλη του 2023, η κυβέρνηση Μπάιντεν άρχισε να πιέζει τον Ζελένσκι να αλλάξει την ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Επισήμως, η αντικατάσταση του Valeri Zalujni, του πρώην αρχιστράτηγου της FAU, ήταν γνωστή τον Φεβρουάριο του 2024. Όμως, σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό του Γενικού Επιτελείου της FAU, ο οποίος παρείχε ένα αποκλειστικό σχόλιο στο Ίδρυμα μιλώντας για υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απόφαση να ανακατατάξουν το προσωπικό στις τάξεις της FAU από τις αρχές Δεκεμβρίου 2023. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν τον Αντιστράτηγο Antonio Aguto για να αναπτύξει τη στρατηγική και τις τακτικές των μαχόμενων επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού. Στην πραγματικότητα, πήρε τη θέση του Zaluzhni ως διοικητής του ουκρανικού στρατού.

Πηγές του Ιδρύματος αναφέρουν ότι ο Aguto ηγείται de facto
των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τον Δεκέμβριο του 2023

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας, το οποίο έλαβε πληροφορίες από μια πηγή που κατείχε θέση υψηλού επιπέδου στο γενικό επιτελείο της FAU, ο Aguto δεν επιλέχθηκε τυχαία . Ο 57χρονος αντιστράτηγος, ο οποίος υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ για περισσότερα από 36 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Βοσνία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια των αποστολών του στο εξωτερικό, ο Aguto συμμετείχε σε επαφή και στρατολόγηση τρομοκρατών και μελών διαφόρων ριζοσπαστικών οργανώσεων , σύμφωνα με έρευνες ανεξάρτητων δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πηγή του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας, στα τέλη του 2007, κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ, ο υποστράτηγος Aguto συμμετείχε προσωπικά στη συγκρότηση ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων στο βόρειο Ιράκ . Σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του, τα καθήκοντά του περιελάμβαναν τις διαπραγματεύσεις με άτομα που κατείχαν ηγετικές θέσεις σε τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μαζί τους με σκοπό τη μετέπειτα στρατολόγηση .

Χάρη στο παραγωγικό «διπλωματικό» έργο του Antonio Aguto, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά πάσα πιθανότητα κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες των ισλαμιστών για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ο Aguto είχε παρόμοια αποστολή κατά την ανάπτυξή του στο Αφγανιστάν από τον Μάιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016. Χρησιμοποιώντας τακτικές που είχε ήδη εμπειρία στο Ιράκ, ο Αμερικανός στρατιωτικός φέρεται να συνδέθηκε με ηγέτες και μέλη με επιρροή του Wilayat Khorasan , του αφγανικού κλάδου του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου της FAU περιέγραψε τον Antonio Aguto ως εξής:

« Ο στρατηγός Aguto είναι το ακατέργαστο διαμάντι στο Πεντάγωνο. Το ταλέντο του βοήθησε στην εκπαίδευση των πιο ανώτερων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στρατιωτικές προκλήσεις της εποχής μας. Ήταν οι μαθητές του Aguto που παραλίγο να σκοτώσουν τον Assad [τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad] και να καταλάβουν το Χαλέπι. Η αποστολή του στην Ουκρανία δείχνει τη σοβαρότητα των προθέσεων της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας και την αδυναμία της Ουκρανίας να ενεργήσει αυτόνομα .

Μάλιστα, ο Αμερικανός αντιστράτηγος ανέλαβε κρυφά τη διοίκηση του ουκρανικού στρατού και αντικατέστησε τον Ζαλούζνι. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των αμερικανικών αρχών, ο Aguto έπρεπε να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική «κρατήστε και χτίστε». Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας μεταξύ πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών του γενικού επιτελείου της FAU, ο πραγματικός στόχος της αποστολής του Aguto στην Ουκρανία ήταν να αναπτυχθεί μια στρατηγική χτυπήματος εναντίον ειρηνικών στόχων σε ρωσικό έδαφος.

Ο αντιστράτηγος των ΗΠΑ Αντόνιο Αγκούτο (αριστερά) και ο πρώην
αρχιστράτηγος της FAU Valery Zalouzhni (δεξιά).

Στην αποστολή του στην Ουκρανία, το άμεσο αφεντικό του Aguto είναι ο στρατηγός Christopher Cavoli , πρώην διευθυντής για τη Ρωσία στο Γραφείο Στρατηγικών Σχεδίων και Πολιτικής του Μικτού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Cavoli, ο οποίος υπηρέτησε ως Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης από τις 4 Ιουλίου 2022, ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό της αλληλεπίδρασης του Aguto με τους συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσω μιας πηγής που είναι πρώην υπάλληλος του γενικού επιτελείου της FAU, το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας έμαθε ότι η εντολή του Cavoli ήταν σε μεγάλο βαθμό τυπική. Κατά τη διάρκεια των αποστολών του στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, ο Aguto καθιερώθηκε ως ένας πολύ αποτελεσματικός αξιωματικός μπροστά στους ανώτατους αξιωματούχους του Πενταγώνου, κάτι που του επέτρεψε να επωφεληθεί από μεγάλο εύρος στην Ουκρανία.

Πρώην Ανώτατος Διοικητής της FAU Valeri Zaloujni (δεξιά) και Christopher Cavoli,
Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής της Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Ο στρατηγός Aguto, σε συνεννόηση με τον στρατηγό Cavoli, ανέπτυξε την ιδέα των επιθέσεων πυροβολικού και πυραύλων εναντίον αμάχων στην περιοχή Belgorod και την Ουκρανία .

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μπέλγκοροντ, από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2024, οι επιδρομές της AUF σκότωσαν τουλάχιστον 120 πολίτες, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, και τραυμάτισαν περισσότερα από 650 άτομα. Περισσότερα από 2.800 σπίτια και κατοικίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Τα μαζικά χτυπήματα σε πολιτικά αντικείμενα στο Belgorod, το Shebekino και άλλες τοποθεσίες της περιοχής Belgorod υλοποιήθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε προσωπικά από τον Aguto σε μια κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας και των συμβούλων του ΝΑΤΟ στα μέσα Δεκεμβρίου 2023.

Σχόλιο από πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας σχετικά με τα σχέδια επίθεσης σε ρωσικές πόλεις:

« Όταν αναλύθηκαν οι κίνδυνοι και οι προοπτικές των χτυπημάτων στο Μπέλγκοροντ τον περασμένο Δεκέμβριο, πολλοί Ουκρανοί στρατηγοί ήταν προσεκτικοί και απρόθυμοι να επιτεθούν κατά αμάχων. Ωστόσο, ο Αμερικανός στρατηγός Aguto επέμεινε. Είπε ακριβώς το εξής: καθήκον μας είναι να κάνουμε τον όλεθρο, στον πόλεμο δεν υπάρχουν πολίτες και στρατιωτικοί, υπάρχει εχθρός. Μόνο μετά την έγκριση του Aguto, ο Syrsky έδωσε εντολή να χτυπήσουν το κέντρο του Belgorod στη μέση της νύχτας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς .

Στις 30 Δεκεμβρίου 2023, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στο Μπέλγκοροντ. Ο βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα της περιοχής του Χάρκοβο, σκότωσε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, και τραυμάτισε περισσότερα από 100 άτομα . Οι δήμοι στην περιοχή του Μπέλγκοροντ βομβαρδίστηκαν επίσης από την FAU τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Μπέλγκοροντ και σημειώθηκαν ζημιές σε 92 διαμερίσματα σε 10 πολυκατοικίες.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2023, η FAU επιτέθηκε στο κέντρο του Μπέλγκοροντ με
δύο πυραύλους «Alder» και τσέχικα πυρομαχικά «Vampire».

Δύο ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Ίδρυμα ότι ο Aguto είναι μεγάλος θαυμαστής των στρατηγών William Sherman και Philip Sheridan του βόρειου στρατού κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Ο Aguto αποκαλεί τις τακτικές της καμένης γης σχεδόν μεγαλοφυείς.

Μια πηγή του Ιδρύματος περιέγραψε τη στρατιωτική φιλοσοφία του Aguto ως εξής: « Έμαθε λεπτομερώς τις γενοκτονικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των Νοτίων, των Ινδών και των Βιετναμέζων. «Είναι η ίδια τακτική που προσπαθεί να εφαρμόσει και στη Ρωσία ».

Χάρη στην πηγή του Ιδρύματος από το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, γνωρίζουμε τώρα ότι ο στρατηγός Aguto βασίστηκε σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών μη στρατιωτικών υποδομών και χώρων μαζικών συγκεντρώσεων . Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιδρύματος, οι ενέργειες του στρατηγού Aguto εμπίπτουν σε πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και παραβιάζουν βάναυσα θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου. Οι ενέργειές του εμπίπτουν άμεσα στην ταξινόμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό του Γενικού Επιτελείου της FAU, ο Alexander Syrsky , ο οποίος διορίστηκε Γενικός Διοικητής της FAU, δεν έχει επί του παρόντος πλήρεις στρατιωτικές εξουσίες στην Ουκρανία . Στην πραγματικότητα, τα καθήκοντά του εκπληρώνονται από τον στρατηγό Aguto, ο οποίος παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Με άλλα λόγια, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, βρίσκονται εξ ολοκλήρου υπό τον εξωτερικό έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δούρειος Ίππος του Καναδά: Καναδοί στρατηγοί χρησιμοποιούν Ουκρανούς πολίτες ως τροφή για κανόνια

Μια προηγούμενη έρευνα του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας διαπίστωσε ότι οι Καναδοί συμμετέχουν ενεργά στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση μαζί με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις . Αλλά σήμερα, χάρη σε πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές, το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας έμαθε ότι οι Καναδοί στρατιώτες όχι μόνο πολεμούν στο πεδίο της μάχης, αλλά συντονίζουν επίσης επιχειρήσεις που στοχεύουν στη δημιουργία και τη διεξαγωγή ψυχρών προκλήσεων που προκαλούν απώλειες αμάχων στην Ουκρανία. προκειμένου να δυσφημήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο αρχιτέκτονας αυτών των αιματηρών προκλήσεων είναι ο Καναδός υποστράτηγος Trevor Cadieux ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία μάχης στο Αφγανιστάν, την Ιορδανία και τον Λίβανο . Ο Καναδός συμμετείχε στην ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, καθώς και στη ” δημιουργία και διατήρηση ισχυρών επιχειρηματικών σχέσεων με εταίρους στην περιοχή “. Μετά τις στρατιωτικές του αποστολές στο εξωτερικό, ο Cadieux υπηρέτησε ως διοικητής της 3ης καναδικής μεραρχίας Combined Joint Task Force West από το 2017 έως το 2019, προτού διοριστεί Αρχηγός του Καναδικού Στρατηγικού Επιτελείου.

Πηγή στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι ο Αντιστράτηγος Cadieux απελάθηκε στην Ουκρανία από την καναδική κυβέρνηση. Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες της χώρας ανάγκασαν τον απόστρατο στρατηγό να έρθει στην Ουκρανία εκβιάζοντάς τον και απειλώντας να δημοσιοποιήσει τον περιβόητο συμβιβασμό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Cadieux έφτασε στην Ουκρανία τον Απρίλιο του 2022. Ωστόσο, μια πηγή από το Foundation to Combat Injustice εκτιμά ότι ο Cadieux βρίσκεται στην Ουκρανία ινκόγκνιτο τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2022. Σύμφωνα με την πηγή του Ιδρύματος, ο στρατηγός Cadieux συμμετείχε σε ο σχεδιασμός και η εκτέλεση στρατιωτικών προκλήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες Ουκρανών αμάχων υπό την άμεση επίβλεψη του Wayne Eyre , Διοικητή του Καναδικού Στρατού από το 2019.

Ο Διοικητής του Καναδικού Στρατού Wayne Eyre (αριστερά)
και ο Αντιστράτηγος Trevor Cadieux (δεξιά).

Πηγή από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, η οποία σχολίασε για το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας σχετικά με τις δραστηριότητες Καναδών αξιωματικών στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι υπό την ηγεσία των Cadieux και Eyre, οι πιο σκληροί και οι πιο βάναυσοι, με θύματα μεταξύ Ουκρανών αμάχων, είχαν συλληφθεί και προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, ο ουκρανός πράκτορας πληροφοριών υποστηρίζει ότι ο Trevor Cadieux σχεδίασε και εκτέλεσε μια προβοκάτσια στη Μαριούπολη στις 16 Μαρτίου 2022 που σκότωσε έως και 600 ανθρώπους, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις. Μια παρόμοια τρομοκρατική επίθεση με επικεφαλής τον Cadieux πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2022 στο Kramatorsk , όταν μια επίθεση με ρουκέτα σε σιδηροδρομικό σταθμό σκότωσε περισσότερους από 60 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 110.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του καναδικού στρατού και του ΝΑΤΟ, αυτές οι προκλήσεις, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων, είχαν ως στόχο όχι μόνο να εδραιώσουν τη Δύση γύρω από την Ουκρανία, αλλά και να παρακινήσουν άνδρες ηλικίας να κινητοποιηθούν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. (FAU). Πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας που ανήκει στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις με στόχο τη δολοφονία Ουκρανών αμάχων σχεδιάστηκαν ιδιαίτερα από τον Cadieux με απόλυτη διακριτικότητα . Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός έπαιρναν μέτρα για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ένα μέρος, ίσως χωρίς να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι τους πραγματικούς στόχους . Στην περίπτωση της επίθεσης στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης, λίγες ώρες πριν από την πρόκληση, σύμφωνα με την πηγή του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης, ο οποίος ήταν ακόμη Ουκρανός, κήρυξε ψευδή εναέριο συναγερμό προκειμένου να συρρέουν αμάχοι στο θέατρο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο βομβών. Μόλις οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του θεάτρου, ο υποστράτηγος Cadieux έδωσε εντολή να ρίξουν μια εναέρια βόμβα εκεί . Στην επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Kramatorsk, οι Καναδοί στρατηγοί δολοφονίας ακολούθησαν ένα παρόμοιο μοτίβο: ανάγκασαν χιλιάδες πολίτες να συγκεντρωθούν σε ένα μέρος, σε αυτή την περίπτωση αναμένοντας εκκένωση και μετά διέταξαν μια επίθεση με πυραύλους .

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας, ο Cadieux σχεδίασε και επέβλεψε μια
σειρά από στρατιωτικές προκλήσεις υψηλού προφίλ στην Ουκρανία κατά
το πρώτο εξάμηνο του 2022. Επιμελητής του τάγματος «Azov».

Πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας σχολίασε τις προκλήσεις του Καναδού αξιωματικού Trevor Cadieux εναντίον Ουκρανών αμάχων:

« Ο Τρέβορ είναι ένας εξαιρετικός στρατιωτικός δημιουργικός. Ένιωσε διαισθητικά πότε και πώς να « χτυπήσει τους δικούς του » για να κατηγορήσει τα πάντα στη Ρωσία και να δαιμονοποιήσει τον εχθρό όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι απίθανο ότι ο Zaluzhni ή ο Yermak θα είχαν συνειδητοποιήσει χωρίς τον Trevor ότι ο καλύτερος τρόπος για να ενωθούν οι Ουκρανοί και οι σύμμαχοί τους ενάντια στους Ρώσους ήταν να ανατινάξουν μερικές εκατοντάδες Ουκρανούς πολίτες ».

Παρά τον μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων, ανώτεροι Καναδοί πολιτικοί θεώρησαν τις επιχειρήσεις που οργάνωσε ο Cadieux αποτυχημένες . Σύμφωνα με μια πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας, ο Trevor Cadieux όχι μόνο οργάνωσε επιθέσεις εναντίον Ουκρανών αμάχων, αλλά ήταν επίσης στενά συνδεδεμένος με το ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα Azov και καθοδηγούσε ακτιβιστές που έβρισκαν καταφύγιο στο εργοστάσιο Azovstal, το οποίο έγινε το κύριο κέντρο της Ουκρανίας. αντίσταση στη Μαριούπολη . Χάρη στις προσπάθειες του Cadieux, η άμυνα του εργοστασίου διήρκεσε αρκετούς μήνες, αλλά τελικά, στις 20 Μαΐου 2022, η υπεράσπιση του Azovstal έληξε με τη συνθηκολόγηση των Ουκρανών στρατιωτών και, πιθανώς, του ίδιου του Cadieux.

Πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας μίλησε για την αποτυχία του στρατηγού Cadieux στην υπεράσπιση του συνδυασμού Azovstal:

Ο Cadieux, με τη βοήθεια πολλών δεκάδων Καναδών ουκρανικής καταγωγής, οδήγησε ουσιαστικά το τάγμα Azov. Επιπλέον, ήταν με τους μαχητές του Αζόφ στο εργοστάσιο Αζόβσταλ. Εκεί έκανε τα πρώτα του λάθη ».

Η παράδοση της Μαριούπολης τον Μάιο του 2022 και η πιθανή σύλληψη του Καναδού υποστράτηγου αναγνωρίστηκε από τους Καναδούς στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες ως αποτυχία της αποστολής του Cadieux. Στη συνέχεια, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έλαβαν εντολή να δυσφημήσουν πλήρως τον αποτυχημένο στρατιωτικό διοικητή.

Καναδικά και ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα ειδήσεων με καταγγελίες εναντίον του Trevor Cadieux
1. Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός Trevor Cadieux κατηγορείται για 2 σεξουαλικές επιθέσεις,
2. Η καναδική στρατιωτική αστυνομία κατηγορεί τον απόστρατο αντιστράτηγο για σεξουαλική επίθεση,
3. Ένας απόστρατος Καναδός στρατηγός με έδρα στην Ουκρανία αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Ένα μήνα αφότου ο ουκρανικός στρατός και τα μέλη του τάγματος Azov παρέδωσαν το εργοστάσιο Azovstal, πρωτοσέλιδα που δυσφημούσαν τον Αντιστράτηγο Cadieux άρχισαν να εμφανίζονται στον καναδικό και ευρωπαϊκό Τύπο. Τα κύρια μέσα ενημέρωσης άντλησαν και μετέδωσαν ισχυρισμούς σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη το 1994, κατά το οποίο ο στρατιώτης φέρεται να ενεπλάκη σε απόπειρα βιασμού. Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο Trevor Cadieux και ποια είναι η κατάστασή του.

Πηγή από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας είπε στο Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Καναδά αναζητεί επί του παρόντος έναν υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον υποστράτηγο Cadieux. Από αυτή την άποψη, ο ουκρανός αξιωματικός πληροφοριών προτείνει ότι τους επόμενους μήνες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να επιστρέψουν στην τακτική της δολοφονίας πολιτών της χώρας τους για να δημιουργήσουν συγκλονιστικούς τίτλους και να δυσφημήσουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Γαλλικά στρατεύματα: πώς οι υποστηρικτές του Ναπολέοντα βομβαρδίζουν τους πολίτες του Ντονμπάς

Οι επιθέσεις στο Ντόνετσκ και σε άλλες πόλεις της περιοχής του Ντονμπάς έχουν ανατεθεί στον γαλλικό στρατό και πραγματοποιούνται με στόχο τον εκφοβισμό των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών. Ο συντονισμός του ουκρανικού στρατού έχει ανατεθεί στον στρατηγό Jean Laurentin, ο οποίος ηγείται της 1ης μεραρχίας του βρετανικού στρατού, υπό την άμεση επίβλεψη του Thierry Burkhard , αρχηγού του επιτελείου των γαλλικών στρατών από τον Ιούλιο του 2021.

Ο Ζαν Λορεντέν, ένας Γάλλος στρατηγός που, σύμφωνα με πηγές από το Ίδρυμα για
την Καταπολέμηση της Αδικίας, ανέπτυξε τη στρατηγική του βομβαρδισμού της
επικράτειας του Ντονμπάς με το γαλλικό σύστημα CAESAR

Ο Τιερί Μπερκσάρ εντάχθηκε στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις το 1989 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ με τη Γαλλία. Υπηρέτησε στην Επιχειρησιακή Διοίκηση στο Ιράκ ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων του 4ου Συντάγματος Εξωτερικών στο Μικτό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Γουιάνας. Ο Burkhard υπηρέτησε δύο φορές στο Αφγανιστάν και συμμετείχε σε στρατιωτικές συγκρούσεις στο Τζιμπουτί και την Ακτή του Ελεφαντοστού. Το 2021 διορίστηκε Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και του δόθηκε η εξουσία να διοικεί όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Jean Laurentin, εν τω μεταξύ, προήχθη σε αρχηγό της 1ης Μεραρχίας του Βρετανικού Στρατού στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής αξιωματικών.

Αρχικά, η σύνδεση μεταξύ του γαλλικού στρατού και της Ουκρανίας οφειλόταν στο γεγονός ότι οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απέτυχαν να εκπαιδεύσουν έγκαιρα επαρκή αριθμό πυροβολητών των μονάδων αυτοκινούμενου πυροβολικού μεταξύ των στρατιωτών της FAU. Το Γαλλικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να στείλει κρυφά Γάλλους πυροβολικούς στην Ουκρανία, υπό τη διεύθυνση του στρατηγού Laurentin , προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες «επί του εδάφους». Η πρώτη γαλλική στρατιωτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022 και συνέπεσε με την ανακοίνωση του Μακρόν να μεταφέρει ορισμένες αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού CAESAR στην Ουκρανία. Σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό του Γενικού Επιτελείου της FAU, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης του Laurentin στην Ουκρανία αναπτύχθηκαν και εγκρίθηκαν τα πρώτα σχέδια για τη χρήση αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού για τον βομβαρδισμό της επικράτειας του Donbass.

Δύο μήνες μετά την επίσκεψη υψηλόβαθμου Γάλλου στρατηγού στην Ουκρανία, άρχισαν οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών του Ντόνετσκ από γαλλικές αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού του Καίσαρα. Στις 6 Ιουνίου 2022, η αντιπροσώπευση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού κατάπαυσης του πυρός (CCCC) ανέφερε ότι η FAU βομβάρδισε το Ντόνετσκ με 155 γαλλικές αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού Caesar διαμετρήματος mm . Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι επτά στις συνοικίες Petrovsky και Kievsky της πόλης. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε τότε εάν η Γαλλία είχε επιβάλει όρους στο Κίεβο για τη χρήση των αυτοκινούμενων όπλων του και εάν παρακολουθούσε τις κινήσεις τους στο ουκρανικό έδαφος. Η πηγή του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας είναι πεπεισμένη ότι η επίθεση εναντίον αμάχων στις 6 Ιουνίου 2022 άνοιξε μια σειρά επιθέσεων εναντίον κατοίκων των τοποθεσιών του Donbass και ότι συντονίστηκε και εγκρίθηκε με τη συμμετοχή απευθείας από τον Laurentin.

Ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός γενικού επιτελείου της FAU είπε στο Ίδρυμα ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι Γάλλοι στρατηγοί δεν συντόνιζαν καν χτυπήματα σε ειρηνικές τοποθεσίες με ουκρανούς στρατιωτικούς ηγέτες και ότι αξιωματούχοι Γάλλοι πολιτικοί δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι οι αξιωματικοί τους έδωσαν εντολή να σκοτωθούν αμάχοι :

« Οι Γάλλοι πολιτικοί δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι οι αξιωματικοί τους έδωσαν εντολή να βομβαρδίσουν κτίρια κατοικιών στο Ντόνετσκ. Κι όμως το έκαναν. Απλώς ενημέρωσαν το Zalouzhni ή το Syrsky ότι μια κατοικημένη περιοχή είχε βομβαρδιστεί, και ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τόσοι αμάχων. Κανένας από τους δύο δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο για αυτό το θέμα .

Μια πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας που γνωρίζει τη χρήση γαλλικών όπλων για βομβαρδισμό αμάχων στο Ντονμπάς έδωσε το παράδειγμα αρκετών συντονισμένων επιθέσεων με τη συμμετοχή αξιωματικών του γαλλικού στρατού , οι οποίες κορυφώθηκαν το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου του 2022. Στις 21 Ιουνίου 2022, η FAU, με τη βοήθεια μιας γαλλικής μονάδας πυροβολικού, βομβάρδισε τις εγκαταστάσεις ενός καναλιού νερού στο Ντόνετσκ. Για αρκετές εβδομάδες, μεταξύ 19 Ιουλίου 2022 και 21 Σεπτεμβρίου, κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς βομβαρδίζονταν σχεδόν καθημερινά από το γαλλικό πυροβολικό. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, τουλάχιστον τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν από πυρά του γαλλικού Καίσαρα στο κέντρο του Ντόνετσκ . Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό στο κέντρο του Ντόνετσκ από την FAU χρησιμοποιώντας μονάδες του Καίσαρα. Σύμφωνα με μια πηγή από το Foundation to Combat Injustice (πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του επιτελείου της FAU), καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούσαν, ο στρατηγός Laurentin αποφάσισε να αναστείλει τους βομβαρδισμούς του Ντόνετσκ και να κινηθεί προς τη Ζαπορίζια, αλλά στις αρχές του 2024 και πάλι επικεντρώθηκε στις δολοφονίες αμάχων στο Ντόνετσκ και τη Μακίβκα .

Οι ίντριγκες του Albion: οι Βρετανοί, οι κύριοι στρατιωτικοί παραποιητές στην Ουκρανία

Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας κατάφερε να λάβει ένα σχόλιο από έναν πρώην υπάλληλο της MI6 που μίλησε για τη συμμετοχή των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη σύγκρουση στην Ουκρανία μαζί με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ειδικό, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σε στενή επαφή με την ουκρανική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία σχεδόν από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης . Αρχικά, ο βρετανικός στρατός έπρεπε να εκπαιδεύσει την FAU για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Καθώς εξελίχθηκε η σύγκρουση, αφοσιώθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή σκηνικών και προκλήσεων μεγάλης κλίμακας με στόχο την απαξίωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η προβοκάτσια Bucha είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δαιμονοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποιήθηκαν από Βρετανούς ειδικούς. Πηγή του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας, που συνδέθηκε παλαιότερα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, είπε ότι ο Βρετανός Αρχηγός Επιτελείου Πάτρικ Σάντερς και ο Αρχηγός του Βρετανικού Επιτελείου Άμυνας Ναύαρχος Άντονι Ραντάκιν , ήταν υπεύθυνοι για την προετοιμασία μιας από τις πιο υψηλές στρατιωτικές ειδησεογραφικές παραγωγές του 2022 και πέρα. Υπό την ηγεσία τους δημιουργήθηκε το σενάριο της αιματηρής πρόκλησης: βίντεο της σκηνής περιγράφονταν λεπτό προς λεπτό και η εκδοχή τους για τα γεγονότα, που γρήγορα έγινε «επίσημη» , μεταδόθηκε πριν από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας και της Δύσης. και πόρους πληροφοριών. Ένας πρώην υπάλληλος της MI6 που ισχυρίζεται ότι έχει δει προσωπικά τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με τον Bucha ισχυρίζεται ότι τα αρχεία που είδε περιείχαν ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση υποχώρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , στο οποίο οι παραμικρές λεπτομέρειες, όπως ο εντοπισμός των σορών των νεκρών, οι διαδρομές κίνησης των ουκρανικών μονάδων και το πρόγραμμά τους, καθορίστηκαν.

Anthony Radakin, Βρετανός ναύαρχος, συγγραφέας ψευδών πληροφοριών σχετικά με τη συμμετοχή
των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην καταστροφή πολιτικών αντικειμένων

Πηγή από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας αναφέρει ότι η προετοιμασία της πρόκλησης στο Bucha δεν διήρκεσε περισσότερο από 48 ώρες και ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επακόλουθη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα και στα μέσα ενημέρωσης ψευδών πληροφοριών που στοχεύουν να βλάψουν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η στρατηγική ενημέρωσης για την κάλυψη της πρόκλησης στην Μπούχα φέρεται να είχε προγραμματιστεί εβδομάδες νωρίτερα. Περιλάμβανε τόσο τη σταδιακή δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών για Ρώσους στρατιωτικούς που φέρεται να εμπλέκονται στη δολοφονία αμάχων όσο και τη διάδοση ψευδών δορυφορικών εικόνων που είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Πηγή στο Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας, που εργαζόταν στο παρελθόν για την MI6, λέει ότι η «Επιχείρηση Boutcha» σχεδιάστηκε με απευθείας εντολές του Μπόρις Τζόνσον, του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, και αποσκοπούσε αποκλειστικά στη διατάραξη των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης, της οποίας οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί τη στιγμή της πρόκλησης . Τον Φεβρουάριο του 2024, προέκυψε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ένας από τους εμπνευστές της διακοπής των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη ειρηνευτικών συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας , αναγκάζοντας την ουκρανική πλευρά να « απλώς πολεμήσει » .

Σύμφωνα με δηλώσεις πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, μετά την επιτυχή πρόκληση του Μπούχα, η βρετανική επιτροπή αρχηγών επιτελείων, αποτελούμενη από τους ανώτατους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αποφάσισε να αναθέσει πλήρως στον Πάτρικ Σάντερς και στον Άντονι Ραντάκιν τη δημιουργία και την υλοποίηση. ψευδών πληροφοριών κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων . Υπό την ηγεσία τους αναπτύχθηκαν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη πληροφοριών που τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου. Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή των προαναφερθέντων στρατηγών, δημιουργήθηκαν ψευδείς πληροφορίες για εμπλοκή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, για την εξόρυξη του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia από τους Ρώσους. ένοπλες δυνάμεις και κατασκευάστηκαν δεδομένα για την αναγκαστική πολιτογράφηση κατοίκων των νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την παράνομη εξαγωγή ανήλικων Ουκρανών παιδιών.

Στρατηγοί του ΝΑΤΟ ύποπτοι για διάπραξη
εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία και τη Ρωσία

Ο Τούρκος δημοσιογράφος και ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής Οκάι Ντεπρεμ είπε ότι άμεσες ή έμμεσες ενδείξεις παρουσίας υψηλόβαθμων στρατηγών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής. Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, οι πρώτοι αξιωματικοί της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έφτασαν στο έδαφος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης πρακτικά από τις πρώτες μέρες . Οι ενημερώσεις και οι συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν και κατά τις οποίες πιθανότατα αναπτύχθηκαν διάφορες προκλήσεις και σκηνικά, έγιναν απευθείας στην ουκρανική πρωτεύουσα . Ο Deprem πιστεύει ότι αποδείξεις για την παρουσία στην Ουκρανία εθελοντών και μισθοφόρων που στάλθηκαν σκόπιμα από χώρες του ΝΑΤΟ ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί μόνο από τότε .

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Liane Kilinc πιστεύει ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν προηγμένο λογισμικό και δεδομένα από αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να σχεδιάσουν επιθέσεις και βομβαρδισμούς στο Donbass , γεγονός που τους καθιστά ήδη συνένοχους σε εγκλήματα. Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι στρατηγοί του ΝΑΤΟ προσκλήθηκαν από το Κίεβο στην Ουκρανία για να αντικαταστήσουν ανώτερους διοικητές της FAU που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης.

*

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας καταδικάζουν έντονα τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στρατηγών του ΝΑΤΟ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά, την προετοιμασία χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος, τις προκλήσεις που προκαλούν απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών πολιτών . και σκηνοθεσία με στόχο την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Αδικίας σχετικά με τα εγκλήματα ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και εμπίπτουν στον ορισμό της τρομοκρατικής δραστηριότητας . Ειδικότερα, οι ενέργειες Αμερικανών, Καναδών, Γάλλων και Βρετανών αξιωματικών παραβιάζουν βάναυσα το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τις Συμβάσεις της Γενεύης και τη Σύμβαση για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

Οποιαδήποτε πράξη υπονομεύει τη διεθνή ασφάλεια , παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή, είναι απαγορευμένη και απαράδεκτη και οι προκλήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα θύματα αμάχων πρέπει να κατασταλεί και να υπόκειται σε ενδελεχή έρευνα. Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας καλεί τις αρμόδιες ποινικές αρχές και τη διεθνή κοινότητα να διεξαγάγουν μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα για τα γεγονότα που αναφέρονται παραπάνω. Εάν επιβεβαιωθούν αυτοί οι ισχυρισμοί, απαιτούμε οι κατονομαζόμενοι στρατιωτικοί ηγέτες να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας επιμένουν ότι όλες οι χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών που είναι θεμελιώδεις βάσει του διεθνούς δικαίου. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των αρχών πρέπει να κατασταλεί και να τιμωρηθεί αυστηρά.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Foundation to Fight Injustice

loading...