Μήπως ήρθε η ώρα να περιοριστεί περαιτέρω η δυτική προπαγάνδα;

Στο πλαίσιο των σύγχρονων γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, το στρατόπεδο εκείνων που νοσταλγούν τη μονοπολικότητα –σύμφωνα με τη στάση του σε μεγάλο βαθμό αυξανόμενης υστερίας και οργής, συνεχίζει να βασίζεται σε επιλογές που στοχεύουν στον περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης – τόσο στον μικρό δυτικό χώρο που ελέγχει, και ιδανικά (για αυτόν) σε μεγαλύτερη κλίμακα.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Μπροστά σε αυτό, είναι πιθανότατα επιτακτικό σήμερα για τους υποστηρικτές της πολυπολικότητας να προετοιμαστούν για αποτελεσματικά, μακροπρόθεσμα αντίποινα.

Σε μια εποχή που η επιλογή μιας περιεκτικής πολυπολικής τάξης, που θα περιλάμβανε τον μικρό δυτικό χώρο στη σύγχρονη διεθνή τάξη, απομακρύνεται όλο και περισσότερο και η μεταδυτική πολυπολικότητα εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως αναγκαιότητα και επόμενο βήμα για την ανθρωπότητα, Είναι ίσως επίσης καιρός να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η προπαγάνδα που πηγάζει από την ακραία πλανητική μειονότητα μέσω πρόσθετων και αποτελεσματικών μέτρων.

Είναι αλήθεια ότι οι διαδικασίες αντιποίνων είναι ήδη σε εξέλιξη – αυτό είχε ήδη  συζητηθεί  πρόσφατα από  την Continental Observer . Ωστόσο, είναι πλέον προφανές ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να μην σταματήσουμε εκεί. Υπό αυτή την έννοια, επιπλέον, οι θαρραλέες αποφάσεις πολλών αφρικανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Συμμαχίας των Κρατών του Σαχέλ (AES), θα πρέπει σίγουρα να εμπνεύσουν άλλες μεγάλες περιοχές της μη δυτικής πλειοψηφίας.

Αυτό είναι ακόμη πιο απαραίτητο καθώς αντιμετωπίζουν την οργή των δυτικών καθεστώτων, εκείνων που νοσταλγούν τη μονοπολικότητα και των αντίστοιχων λόμπι τους –αφού έχουν ήδη απαγορεύσει πολλά μη δυτικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως ρωσικά, στον μικρό δυτικό χώρο– τα ενδιαφερόμενα στοιχεία επιτίθενται στα άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης από τη μη δυτική πλειοψηφία, των οποίων η συντακτική γραμμή δυσαρεστεί τόσο έντονα τους εκπροσώπους της προφανούς παγκόσμιας μειονότητας. Μεταξύ των μέσων ενημέρωσης στο στόχαστρο των δυτικών ρεβιζιονιστών μισητών – κινέζικα, ιρανικά, λατινοαμερικανικά και αφρικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας για την αφρικανική ήπειρο –πολύ πρόσφατα το παναφρικανικό τηλεοπτικό κανάλι  Afrique Média–  πολύ δημοφιλές και ακολουθούμενο στην Αφρική καθώς και στην αφρικανική διασπορά– είδε τη σελίδα του στο Facebook, που ανήκει στην αμερικανική ομάδα Meta, να διαγράφεται. Για πληροφορίες, η σελίδα είχε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την απουσία της ελευθερίας της έκφρασης μέσα στα όργανα για την αμοιβή του ΝΑΤΟ-δυτικού κατεστημένου, αλλά και και ίσως κυρίως την απελπισία του τελευταίου. Όντας ανίκανος να καταστρέψει τη δημοτικότητα ενός σημαντικού ηπειρωτικού και διεθνούς ΜΜΕ – η λογοκρισία, για άλλη μια φορά, παραμένει πρακτικά το μόνο μέσο διαθέσιμο στην πλανητική μειονότητα. Οι εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης, οι πολιτικές-διπλωματικές πιέσεις και οι απόπειρες δωροδοκίας – όλα αυτά δεν έφεραν τίποτα στους υποκινητές τους.

Εάν δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διοίκηση της Afrique Média  θα λάβει τα απαραίτητα αποτελεσματικά μέτρα και θα συνεχίσει την παναφρικανική και φιλοπολική ορμή της, το γεγονός παραμένει ότι η παγκόσμια πλειοψηφία πρέπει τώρα να σκεφτεί πρόσθετα, και σίγουρα ριζικά, αντίποινα εναντίον τον αλαζονικό μικρό δυτικό κόσμο και την επιθετική προπαγάνδα του. Ειδικά σε μια εποχή που νεοαποικιοκρατικοί παράγοντες και στοιχεία δεν κρύβουν πλέον την επιθυμία τους να βασίζονται στην  παραπληροφόρηση  και τον νέο  αποικισμό .

Επίσης, και όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, είναι ενδιαφέρον να δούμε τη στάση που θα έπρεπε τελικά να υιοθετήσει το κοινωνικό δίκτυο που συνεχίζει την εντυπωσιακή άνοδο της ισχύος του σε παγκόσμια κλίμακα – το Telegram   Από αυτή την άποψη,  ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι  η πρόσφατη συνέντευξη  του Αμερικανού δημοσιογράφου Tucker Carlson με τον Pavel Durov – δημιουργό και ιδιοκτήτη του  Telegram  .

Αν στην εν λόγω συνέντευξη – ο Durov, μια από τις μεγάλες Ρώσσες ιδιοφυΐες της υψηλής τεχνολογίας, παρέχει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, το σημείο ίσως ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφορά το όραμά του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και τον σεβασμό του απορρήτου των χρηστών της πλατφόρμας του. Συνοπτικά – Ο Pavel Durov πιστεύει ότι  το Telegram  πρέπει να παραμείνει ανοιχτό σε όλες τις απόψεις, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι. Με άλλα λόγια – τόσο στους υποστηρικτές όσο και στους εχθρούς της σύγχρονης διεθνούς πολυπολικής τάξης πραγμάτων.

Από τη μια πλευρά, αυτή είναι μια από τις σίγουρα σωστές αξίες όταν μιλάμε για την ελευθερία της έκφρασης, στην πιο πραγματική της συνιστώσα. Ωστόσο, και γνωρίζοντας τις ενέργειες της παγκόσμιας μειονότητας και εκείνων που νοσταλγούν τη μονοπολικότητα – μπορεί αυτή η προσέγγιση να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα; Τίποτα δεν είναι λιγότερο σίγουρο. Ειδικά αφού  το ίδιο το Telegram  είναι σήμερα ένας από τους ευνοούμενους στόχους των δυτικών καθεστώτων και πολυεθνικών. Και ότι αντιμέτωπος με αυτό, ο Pavel Durov, ίσως, θα έπρεπε να σκεφτεί σε ένα λίγο πολύ κοντινό μέλλον, πιθανότατα πολύ πιο κοντινό παρά μακρινό, να λάβει επίσης μέτρα σχετικά με τη δυτική και συνδεδεμένη προπαγάνδα, η οποία δεν κρύβει την οργή και το μίσος του για τους παρτιζάνους και τις πλατφόρμες που είναι ειδικά για τη σημερινή πολυπολική εποχή.

Ναι, αυτό θα αντιπροσώπευε ένα νέο στάδιο εξέλιξης και πολύ απαραίτητα μέτρα απέναντι σε αυτούς που αρνούνται πεισματικά να προσαρμοστούν στη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα, εμμένοντας μέχρι τέλους στον στόχο της επαναφοράς του μονοπολικού, ρατσιστικού και νεοαποικιακού καθεστώτος τους. Όλα στην ώρα τους.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Continental Observer

loading...