«Θα μας τα κόψετε όλα;»: Τι είναι ο «φόρος της αμαρτίας»; Δείτε τι αποκάλυψε Υπουργός, vid

«Μην με τρομάζετε»! Άναυδοι έμειναν οι δημοσιογράφοι.
Ο λεγόμενος «φόρος της αμαρτίας» μπορεί να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο όχι μόνο υπάρχει σαν ορολογία αλλά τον εισηγούνται διάφοροι οργανισμοί που σχετίζονται με την υγεία, με κορυφαίο τον Π.Ο.Υ.

Πρόκειται επί της ουσίας για μία «ειδική επιπλέον φορολόγηση» κάποιων επιβλαβών για την υγεία προϊόντων.

Για να τον…περάσουν ακόμα πιο «ανώδυνα» στο κοινό, υποτίθεται πως ο συγκεκριμένος φόρος θα χρηματοδοτεί το σύστημα υγείας, λειτουργώντας σαν «εισφορά υπέρ υγείας».

Το «όφελος», σύμφωνα με τους εισηγητές του, είναι διπλό, καθώς θα μειωθεί η κατανάλωση «επιβλαβών τροφών και ουσιών» ενώ ταυτόχρονα θα συρρέουν επιπλέον πόροι για τη χρηματοδότηση υποδομών υγείας.

Όλα επομένως για το… «καλό» μας!! Ωστόσο υπάρχουν και οι εκείνοι που δεν παίρνουν με καλό μάτι τις συγκεκριμένες κινήσεις, λέγοντας πως στο εγγύς μέλλον ανάλογα φοροεισπρακτικά μέτρα θα μπορούσαν να επεκταθούν και σε άλλα προϊόντα, όχι κατά ανάγκην «ανθυγιεινά»!!

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη
Μιλώντας μάλιστα στο OPEN, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σόκαρε του δύο παρουσιαστές όταν τους αποκάλυψε πως ανάλογη εισήγηση έχει γίνει και στην Ελλάδα, διαψεύδοντας ωστόσο ότι η χώρα μας την έχει αποδεχθεί:

«Σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο “φόρος της αμαρτίας”. Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το έχει εισηγηθεί και στην Ελλάδα.

Υπάρχουν απόψεις να μπει τέτοιος φόρος σε όλα (σ.σ. τα προϊόντα) όσα έχουν υπερβολική ζάχαρι, υπερβολικό αλάτι και καπνό. Αυτό το ότι διεθνώς υπάρχει, δεν σημαίνει ότι εμείς το έχουμε υιοθετήσει».

«Στο πιτόγυρο θα μπει;; Μη με τρομάζετε! Θα μας τα κόψετε όλα κύριε Υπουργέ;», ήταν οι αυθόρμητες αντιδράσεις από το πάνελ.

Δείτε πιο συγκεκριμένα μετά το 23:00 του αποσπάσματος:

 

freepik photo

loading...