Η τέχνη του πολέμου και τα διαφορετικά συστήματα σκέψης

Ακριβώς όπως η Δύση απέτυχε να καταλάβει τη Ρωσία και αιφνιδιάστηκε, ο Λευκός Οίκος αγνοεί σταθερά τη βιβλική διάσταση των «έσχατων καιρών» του «ισραηλινού τρόπου σκέψης για τον πόλεμο».

 

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο Jacques Baud, ένας Ελβετός στρατιωτικός που έχει μελετήσει εδώ και καιρό «τρόπους σκέψης» για τον πόλεμο (από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας στο ΝΑΤΟ, στο οποίο αποσπάστηκε από την κυβέρνησή του), έχει γράψει ένα νέο βιβλίο με τίτλο « The Russian art of war: how η Δύση οδήγησε την Ουκρανία στην ήττα . Το θέμα του βιβλίου του είναι ουσιαστικά το εξής: Άλλοι καταλαβαίνουν τη Δύση καλύτερα από όσο τους καταλαβαίνει η Δύση.

Ο Baud γράφει ότι ο θεμελιώδης λόγος που η Δύση φοράει « παρωπίδες » είναι « το αποτέλεσμα μιας προσέγγισης που έχουμε ήδη δει σε κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων – ο αντίπαλος δαιμονοποιείται τόσο ανόητα που αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης του. Ως αποτέλεσμα, δεν είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε στρατηγικές, να αρθρώσουμε τις δυνάμεις μας ή ακόμα και να τις εξοπλίσουμε για τις πραγματικότητες του πολέμου ».

« Στη Δύση, τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στην [άμεση] στιγμή και να προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί. Θέλουμε μια άμεση απάντηση στην κατάσταση που βλέπουμε – σήμερα. Η ιδέα ότι «από την κατανόηση της γένεσης της κρίσης έρχεται ο δρόμος για την επίλυσή της» είναι εντελώς ξένη στη Δύση. Τον Σεπτέμβριο του 2023, ένας αγγλόφωνος δημοσιογράφος μου έδωσε ακόμη και το «τέστ πάπιας»: «αν μοιάζει με πάπια, κολυμπά σαν πάπια και σαν πάπια, μάλλον είναι πάπια». Με άλλα λόγια, το μόνο που χρειάζεται η Δύση για να αξιολογήσει μια κατάσταση είναι μια εικόνα που ταιριάζει στις προκαταλήψεις της. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο λεπτή από το μοντέλο της πάπιας… ».

« Ο λόγος που οι Ρώσοι είναι καλύτεροι από τη Δύση στην Ουκρανία είναι ότι βλέπουν τη σύγκρουση ως μια [οργανική] διαδικασία, ενώ εμείς τη βλέπουμε ως μια σειρά από ξεχωριστές και ξεχωριστές ενέργειες. Οι Ρώσοι βλέπουν τα γεγονότα σαν ταινία. Τους βλέπουμε σαν φωτογραφίες. Βλέπουν το δάσος, ενώ εμείς εστιάζουμε στα δέντρα. Αυτός είναι ο λόγος που τοποθετούμε την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου 2022 – ή την έναρξη της παλαιστινιακής σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου 2023. Αγνοούμε τα πλαίσια που μας ενοχλούν και πολεμάμε συγκρούσεις που δεν καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό χάνουμε τους πολέμους μας… ».

Ο Baud, στο βιβλίο του, δίνει μια εξαιρετική περιγραφή της στρατιωτικής εξέλιξης που προέρχεται από αυτό το δυτικό «σύστημα σκέψης». Ωστόσο, η εξήγηση είναι κάπως ελλιπής. Ναι, οι «Άλλοι» έχουν μια «οργανική» και «διαδικαστική» κατανόηση των κρίσεων, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Emmanuel Todd, στο « The Defeat », προτείνει ότι – με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεχή εξέγερση ενάντια στο ίδιο τους το παρελθόν – η Δύση έχει περιέλθει σε μηδενισμό και « έναν εκπληκτικό δογματισμό σε όλο το φάσμα των δυτικών ελίτ». εμποδίζοντάς τους να δουν τον κόσμο όπως είναι στην πραγματικότητα ».

Θυμάμαι μια φορά που ρώτησα την πρώην υπουργό Εξωτερικών Madeleine Albright γιατί είχε απαγορεύσει στον Yasser Arafat να συμβουλευτεί διάφορες ισλαμικές αρχές σχετικά με τη ριζοσπαστική πρόταση των ΗΠΑ για οριζόντια διαίρεση της κυριαρχίας στο τέμενος Al-Aqsa, έτσι ώστε το Ισλαμικό Waqf να διατηρήσει την κυριαρχία στη γη, ενώ το «από κάτω» θα έπεφτε στην κυριαρχία του Ισραήλ. Επιβεβαίωσε σταθερά ότι η αρχή του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν να αγνοήσει οποιαδήποτε θρησκευτική διάσταση και να παραμείνει κοσμικός.

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα: ο Ντικ Τσένι επέμενε ότι το μόνο που ήταν απαραίτητο στη γεωπολιτική ήταν να κατανοήσει « την υποβόσκουσα φύση των ανθρώπων » (από τη δυτική προοπτική). Τα γεγονότα και η ιστορία δεν έχουν σημασία. Όπως τόνισε ο Baud, σημασία έχει η εικόνα που αντιστοιχεί στις προκαταλήψεις.

Η συνέπεια δεν περιορίζεται στο να μην βλέπουμε τον κόσμο «όπως είναι», αλλά αντιπροσωπεύει μια ιδεολογική τελεολογία άρνησης να τον δούμε «όπως είναι».

Ο Baud εξηγεί εκτενώς γιατί η Δύση εκπλήσσεται συστηματικά από τη Ρωσία στην Ουκρανία και παρατηρεί πώς αυτή η βαθιά προκατάληψη δίνει στη Ρωσία το πλεονέκτημα της έκπληξης – σε σημείο που « η δυτική αφήγηση οδήγησε την Ουκρανία να υποτιμήσει τις ρωσικές δυνατότητες. που ήταν σημαντικός παράγοντας για την ήττα της ».

Το ουσιώδες σημείο είναι ότι οι ιδέες του Baud δεν ισχύουν μόνο για την εφαρμογή της στρατιωτικής δράσης ως τέτοιας. Ισχύουν επίσης, ως «σύστημα σκέψης», στην παρερμηνεία της γεωπολιτικής.

Ακριβώς όπως η Δύση δεν κατάλαβε τη Ρωσία και αιφνιδιάστηκε, ο Λευκός Οίκος αγνοεί σταθερά τη βιβλική διάσταση των «έσχατων καιρών» στην ισραηλινή «πολεμική σκέψη», προτιμώντας να την αγνοήσει. Κρατήστε τη «φιλελεύθερη-κοσμική» εικόνα του του Ισραήλ.

Ομοίως, η Δύση αρνείται να κατανοήσει την αντίθεση των Παλαιστινίων και των αγωνιστών της Αντίστασης στον Σιωνισμό και, όπως παρατηρεί ο Baud, « αυτή είναι μια προσέγγιση που έχουμε ήδη δει σε κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων – ο αντίπαλος είναι τόσο ανόητα δαιμονοποιημένος που δεν καταλαβαίνουμε τον τρόπο του της σκέψης .

Έτσι, η Δύση ξαναπέφτει στις παλιές προεπιλεγμένες αποικιακές τακτικές της απαντήσεις σε ό,τι παρατηρεί (για παράδειγμα εναντίον των Hash’d A-Shaabi στο Ιράκ ή του Ansarullah στην Υεμένη), θεωρώντας τις απλώς ως αποσυνδεδεμένες εκρήξεις «ανταρτών» ή «ανταρτήσεις». να κατασταλεί με μια καλή δόση δύναμης πυρός – δηλαδή ως ασυνεχή και τακτικά γεγονότα.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πραγματική έρευνα για τους λόγους για αυτές τις εκνευριστικές νεοαποικιακές επιδημίες, ούτε ενδιαφέρον για την ιστορία τους.

Ο Jacques Baud καταλήγει: Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι ότι οι απογοητεύσεις μας μεταφράζονται από αδίστακτα μέσα ενημέρωσης σε ιστορίες που τροφοδοτούν το μίσος και αυξάνουν τα συναισθήματα

 

 Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress..

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

πηγή: Al Mayadeen

loading...