Η Ουάσιγκτον πηγαίνει στο σχέδιο Β

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη προχωρήσει στο σχέδιο Β. Όχι, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση επ’ αυτού, αλλά η αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει. Το εγκέφαλο της Ουάσιγκτον εγκατέλειψε κάθε ελπίδα να κερδίσει τον πόλεμο (σχέδιο Α) και ως εκ τούτου υιοθέτησε μια εντελώς διαφορετική στρατηγική (Σχέδιο Β).

Το σχέδιο Β είναι ένας συνδυασμός δύο βασικών στοιχείων:

Α – Μια αμυντική στρατηγική, η οποία είναι «μια αμυντική προσέγγιση που στοχεύει στην αποτροπή ενός αντιπάλου» από την επίτευξη των στόχων του. Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος είναι να παραταθεί η σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να αποτραπεί η Ρωσία από το να πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη. Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα.

Β – Συνέχιση της αύξησης και της εντατικοποίησης των ασύμμετρων επιθέσεων κατά ζωτικών υποδομών και περιοχών αμάχων στη Ρωσία, προκειμένου να προκληθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στη Ρωσία.

Αυτό είναι, στην ουσία, το Σχέδιο Β. Οποιαδήποτε ανησυχία για τον ουκρανικό λαό ή τη μελλοντική βιωσιμότητα του ουκρανικού κράτους δεν συνυπολογίστηκε στους κυνικούς υπολογισμούς της Ουάσιγκτον. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποτρέψουμε μια ρωσική νίκη και να προκαλέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο στη Ρωσία. Αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες θα σφαγιαστούν χονδρικά προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως εξέδρα εκτόξευσης για επιθέσεις κατά της Ρωσίας. Μάλιστα, οι Βρετανοί πολέμαρχοι έχουν ήδη επιβεβαιώσει αυτό που λέμε εδώ. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ZeroHedge :

« …Ο αρχηγός Άμυνας της Βρετανίας, ναύαρχος Sir Tony Radakin είπε στους Financial Times ότι η νέα στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση θα βοηθούσε την Ουκρανία να αυξήσει τις επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος:

Η Ουκρανία πρόκειται να αυξήσει τις επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος καθώς η εισροή δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στοχεύει να βοηθήσει το Κίεβο να διαμορφώσει τον πόλεμο «με πολύ πιο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της Ουκρανίας. (…)

Ο ναύαρχος Radakin πρόσθεσε: «Καθώς η Ουκρανία αποκτά περισσότερες δυνατότητες για μάχες μεγάλης εμβέλειας… η ικανότητά της να επιδιώκει επιχειρήσεις σε βάθος θα γίνει [ολοένα και περισσότερο] χαρακτηριστικό του πολέμου ».

Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Είναι το σχέδιο Β, γραμμένο ασπρόμαυρο. Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο. Κανένας. Η χώρα θα χρησιμεύσει απλώς ως πλατφόρμα παρενόχλησης και τρομοκρατίας του ρωσικού λαού. Αυτό είναι το σχέδιο Β με λίγα λόγια.

Αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το σχέδιο Β έχει ήδη ξεκινήσει;

Πρώτον, εξετάστε την κατανομή των πόρων που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του νέου «συμπληρώματος εθνικής ασφάλειας» που υπέγραψε ο Μπάιντεν σε νόμο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, εκ των οποίων μόνο 13 δισεκατομμύρια θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και οπλικών συστημάτων. Πώς θα συμβάλει αυτό το ασήμαντο ποσό στην ήττα του ρωσικού στρατού;

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν ήδη ξοδέψει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι Ουκρανοί χάνουν. Πώς υποτίθεται ότι άλλα 13 δισεκατομμύρια δολάρια θα κάνουν τη διαφορά;

Δεν θα αλλάξει τίποτα, και δεν είναι αυτή η πρόθεση. Όπως είπαμε προηγουμένως, ο πραγματικός σκοπός αυτών των χρημάτων είναι να αποτραπεί μια ξεκάθαρη ρωσική νίκη εξαπολύοντας τυχαίες επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές και περιοχές αμάχων στη Ρωσία. Μόλις γίνει αντιληπτό ότι το βασικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει αλλάξει, οι εξελίξεις στο έδαφος αρχίζουν να έχουν νόημα. Ο στόχος είναι να αναστατώσει έναν γεωπολιτικό αντίπαλο, όχι να κερδίσει έναν πόλεμο. Capisce;

Να τι δεν θα κάνει το πακέτο βοήθειας των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων: (σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Τεντ Σνάιντερ)

« Δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα. Δεν θα υπάρχουν τα όπλα που χρειάζεται πολύ η χώρα. Δεν θα υπάρχουν τα στρατεύματα που χρειάζεται ακόμη περισσότερο η χώρα. Και αυτό δεν θα φέρει τη νίκη. (…) Αν και τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ένα σημαντικό ποσό, δεν αρκούν για να νικήσουμε τη Ρωσία »

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις καλύτερα εκπαιδευμένες μάχιμες μονάδες της Ουκρανίας έχουν ήδη αφανιστεί. Έχουν εξαφανιστεί. Το καθεστώς Ζελένσκι αναγκάστηκε επομένως να απαγάγει άνδρες από τους δρόμους του Κιέβου και να τους στείλει σε μάχη με μόνο δύο εβδομάδες εκπαίδευσης, γεγονός που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό απωλειών. Κανείς δεν πιστεύει ότι αυτοί οι «πράσινοι νεοσύλλεκτοι» θα κατατροπώσουν τον ρωσικό στρατό ή ακόμη και θα επιβραδύνουν την αδυσώπητη προέλασή του. Πρόσωπο. Αυτοί οι άνδρες απλώς θυσιάζονται για να συνεχίσει η Ουάσιγκτον να εξαπολύει τις επιθέσεις με drone σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα, να βομβαρδίζει χωριά πολιτών στα ρωσικά σύνορα ή να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Γέφυρα του Κερτς. Με άλλα λόγια, αυτό το όργιο της σφαγής διαιωνίζεται ώστε οι διαταραγμένες δυτικές ελίτ να μπορούν να συνεχίσουν να δέχονται χτυπήματα με μαχαίρι που η ρωσική αρκούδα απωθεί σαν επιβλαβές κουνούπι. Αυτή είναι η αξία που δίνουν αυτές οι ελίτ δισεκατομμυριούχων στην ανθρώπινη ζωή. Δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Scott Ritter:

« Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε πρόσφατα ένα πακέτο 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καθυστερούσε πολύ, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Τουλάχιστον 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθούν για την παράδοση όπλων, όπως πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη F-16. (…)

«Η στρατιωτική βοήθεια 13,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα παρασχεθεί στην Ουκρανία θα είναι ανεπαρκής για να σταματήσει ουσιαστικά τη συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση» και «να αλλάξει το αποτέλεσμα του πεδίου της μάχης». (…)

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή απολαμβάνει «στρατιωτική υπεροχή, αν όχι απόλυτη υπεροχή, σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, όχι μόνο στις πρώτες γραμμές, αλλά και στις πίσω περιοχές των ουκρανικών ζωνών άμυνας ».

Οι Αμερικανοί που πιστεύουν ανόητα ότι το νέο πακέτο πρόσθετης βοήθειας θα βοηθήσει στην εκδίωξη των «κακών» Ρώσων από την Ουκρανία, ζουν στο «La la land». Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Κανείς που παρακολουθεί τα γεγονότα επί τόπου δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει πιθανότητες να νικήσει έναν καλά εξοπλισμένο και με υψηλά κίνητρα ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει ουσιαστικά απεριόριστα αποθέματα, απεριόριστη βιομηχανική ικανότητα, απεριόριστους πόρους και που είναι πεπεισμένη ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να σπάσει μέχρι τη χώρα της και να εγκαταστήσει τη δική της μαριονέτα στη Μόσχα. Αυτό παλεύουν και αυτό θα κερδίσουν. Δείτε περισσότερα από τον Snider:

« 61 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα αλλάξουν την έκβαση αυτού του πολέμου», Nicolai Petro, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ρόδου και συγγραφέας του «The Tragedy of Ukraine», σύμφωνα με τον Valeri Zaloujny (…) Θα χρειαζόταν… πέντε έως επτά φορές ποσό ή 350 έως 400 δισεκατομμύρια δολάρια. (Αλλά) ακόμα κι αν τα χρήματα ήταν επαρκή, δεν θα παρείχε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται επειδή δεν είναι διαθέσιμα προς αγορά. Σύμφωνα με τον συνταξιούχο συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού Ντάνιελ Ντέιβις, Ανώτερο συνεργάτη στις Προτεραιότητες Άμυνας: «Ακόμα κι αν πάρετε τα χρήματα, δεν θα λάβετε τον αριθμό των βλημάτων πυροβολικού, των πυραύλων αναχαίτισης για αεράμυνα. Δεν μπορούμε να κάνουμε βλήματα πυροβολικού πιο γρήγορα από ό,τι κάνουμε τώρα. Είναι θέμα σωματικής ικανότητας: δεν μπορούμε να το κάνουμε». (…)

Ακόμα κι αν η Δύση μπορούσε να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα έγκαιρα, το «μεγάλο πρόβλημα για την Ουκρανία», σύμφωνα με τον Ντέιβις, δεν είναι η προμήθεια όπλων, αλλά το «ζήτημα του ανθρώπινου δυναμικού». Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας, σε νεκρούς και τραυματίες, άφησαν την Ουκρανία με πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού μεγαλύτερο από το πρόβλημα του πυροβολικού. (…) ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στην Ουκρανία όλα τα όπλα που χρειάζεται, «δεν έχουν τους άνδρες να τα χρησιμοποιήσουν ». [2]

Αυτό είναι πολύ βασικό πράγμα. Είναι προφανές ότι αν δεν έχεις τους άντρες, τα χρήματα ή τα όπλα, θα χάσεις. Και οι μανιακοί ηγέτες αυτής της αποτυχημένης αντιρωσικής σταυροφορίας ΞΕΡΟΥΝ ότι η Ουκρανία θα χάσει, αλλά επέλεξαν να συνεχίσουν τον πόλεμο ούτως ή άλλως. Για τι ?

Γιατί οι ζωές, η καταστροφή και η διάλυση του ουκρανικού κράτους δεν τους ενδιαφέρουν. Το μόνο που έχει σημασία είναι να προκαλέσουμε πόνο στη Ρωσία, όποιο κι αν είναι το κόστος. Αυτός είναι ο «ευγενής σκοπός» για τον οποίο έδωσαν τη ζωή τους 500.000 Ουκρανοί. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η αιματηρή καταστροφή συνεχίζει να παρατείνεται, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: The Unz Review

loading...