Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΦΑΡΣΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ¨ΗΓΕΤΗΣ”…
 
 Γράφει ο Eugyppius
Το να ζεις στη Γερμανία του 2024 σημαίνει να διδάσκεσαι συνεχώς για τη δημοκρατία.
Μια ατελείωτη παρέλαση αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων – ειδικών, ειδικών και πολλών πολύ διαπεραστικών γυναικών – εμφανίζονται στην τηλεόραση κάθε βράδυ για να σας πουν ποια κόμματα είναι δημοκρατικά, ποιοι άνθρωποι είναι δημοκρατικοί και, ως εκ τούτου, ποιος απολαμβάνει δημοκρατική νομιμότητα.
Όπως είδαμε, ωστόσο, η όλη έννοια της δημοκρατίας είναι πολύ συγκεχυμένη. Αυτοί οι άνθρωποι και οι οργανώσεις που θέλουν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση και να απαγορεύσουν τα πολιτικά κόμματα θεωρούνται όλοι εξαιρετικά δημοκρατικοί, ενώ εκείνα τα κόμματα που απαιτούν πιο άμεση δημοκρατία και μιλούν συνεχώς για σεβασμό της λαϊκής βούλησης είναι το άμεσο σύγχρονο ισοδύναμο των ανελεύθερων αντιδημοκρατικών φασιστών.
Για να γίνουν όλα αυτά ακόμη πιο δύσκολα, μας λένε ότι οι επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Θουριγγία, το Βρανδεμβούργο και τη Σαξονία αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία.
 Για να αντισταθμίσουμε αυτήν την απειλή, έχουμε πράγματα όπως το σχέδιο της Θουριγγίας, όπου τα μεγαλύτερα νομικά μυαλά μας σκέφτονται αυτήν τη στιγμή τρόπους για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία της Θουριγγίας από τις πολιτικές προτιμήσεις των πραγματικών ψηφοφόρων.
Βασικά, η ίδια η ύπαρξη του σχεδίου της Θουριγγίας σημαίνει ότι η δημοκρατία πρέπει να εξακολουθεί να κυριαρχεί στη Θουριγγία. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε τίποτα να υπερασπιστεί η δημοκρατική αστυνομία του σχεδίου της Θουριγγίας.
Επομένως, χρειάζεται μόνο να μελετήσουμε την πολιτική της Θουριγγίας στην παρούσα κατάστασή της για να αποκτήσουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορεί να είναι αυτό το μυστηριώδες, μεταβαλλόμενο σχήμα, αόριστο φαινόμενο που ονομάζουμε γερμανική δημοκρατία.
Θα ξεκινήσουμε από την κορυφή. Ο σημερινός υπουργός Πρόεδρος (δηλαδή κυβερνήτης) της Θουριγγίας είναι ένας εξαιρετικά δημοκρατικός άνθρωπος που ονομάζεται Bodo Ramelow:
Ο Ramelow είναι μέλος του Die Linke, ή του Αριστερού Κόμματος, το οποίο είναι ο άμεσος διάδοχος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Ενότητας (ή SED) που κυβερνούσε το DDR. Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, καθώς το SED και το DDR ήταν κάθε άλλο παρά δημοκρατικά.
loading...