Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ

Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς

Ο Ευρωπαίος άνθρωπος έχει καταδικάσει σε θάνατο και τον Θεό και την ανθρώπινη ψυχή. Δεν καταδίκασε όμως έτσι και τον εαυτό του σε θάνατο, από τον οποίο θάνατο δεν υπάρχει Ανάσταση ;

Αν κάνουμε ένα ειλικρινή και αμερόληπτο απολογισμό της Ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, της επιστήμης, της πολιτικής, της κουλτούρας, και του πολιτισμού, θα διαπιστώσουμε ότι σε όλους αυτούς του κοινωνικούς τομείς οι Ευρωπαίοι έχουν φονεύσει τον Ευρωπαίο άνθρωπο, τον Θεό και την αθανασία της ψυχής του ανθρώπου.

Η ανθρώπινη ιστορία όμως μας διδάσκει, κατά τραγικό τρόπο, ότι η Θεοκτονία πάντοτε καταλήγει στην Αυτοκτονία. Αυτό μας διδάσκει η περίπτωση του Ιούδα.

Πρώτα πρόδωσε με υποκριτικό φίλημα τον Διδάσκαλο και Θεό του, δηλαδή σκότωσε ουσιαστικά με την προδοσία του αυτή τον ίδιο τον Θεό και μετά αυτοκτόνησε, εξόντωσε τον εαυτό του.

Αυτός είναι ο αδυσώπητος νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι αναπόδραστος όπως μας διδάσκει η ιστορία, με πολλά παραδείγματα αυτού του πλανήτη.

Το ολόκληρο το οικοδόμημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι οικοδομημένο χωρίς τον Χριστό, οπότε είναι αναπόφευκτο να καταρρεύσει και μάλιστα πολύ σύντομα, όπως προφήτευσε ο οραματιστής και φιλόσοφος Φιόντορ Ντοστογιέφσκι (1821–1881) και ο θλιμένος συγγραφέας Νικολάι Γκόγκολ (1809 –1852)

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...