Η διασύνδεση των στρατηγικών παραδειγμάτων

Πολλοί Ευρωπαίοι θα επέλεγαν να κάνουν την Ευρώπη ξανά ανταγωνιστική. καθιστώντας την Ευρώπη διπλωματικό παράγοντα και όχι στρατιωτικό.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Ο Theodore Postol, καθηγητής Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας στο MIT, παρείχε μια ιατροδικαστική ανάλυση των βίντεο και των στοιχείων που προέκυψαν από την επίθεση με drone και πυραύλους του Ιράν στις 13 Απριλίου στο Ισραήλ: Ένα «μήνυμα» και όχι ένα « προσβολή’.

Η κορυφαία ισραηλινή εφημερίδα , Yediot Ahoronot , έχει υπολογίσει το κόστος απόπειρας κατάρριψης αυτού του ιρανικού στολίσκου σε 2-3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επιπτώσεις αυτού του μοναδικού αριθμού είναι ουσιαστικές.

Ο καθηγητής Postol γράφει:

« Αυτό δείχνει ότι το κόστος της άμυνας από κύματα επιθέσεων αυτού του τύπου είναι πολύ πιθανό να είναι μη βιώσιμο έναντι ενός επαρκώς οπλισμένου και αποφασισμένου αντιπάλου».

«Τα βίντεο δείχνουν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός: Όλοι οι στόχοι, είτε drones είτε όχι, καταρρίπτονται από πυραύλους αέρος-αέρος», [που εκτοξεύτηκαν κυρίως από αμερικανικά αεροσκάφη. Περίπου 154 αεροσκάφη φέρεται να βρίσκονταν εκεί την ώρα] που πιθανότατα εκτόξευαν πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9x Sidewinder. Το κόστος ενός και μόνο πυραύλου αέρος-αέρος Sidewinder είναι περίπου 500.000 δολάρια».

Επί πλέον:

«Το γεγονός ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός μη εμπλεκόμενων βαλλιστικών πυραύλων μπορούσε να φανεί να λάμπει καθώς εισέρχονταν ξανά στην ατμόσφαιρα σε χαμηλότερα υψόμετρα [ένδειξη υπερταχύτητας], δείχνει ότι όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της πυραυλικής άμυνας του David’s Sling and the Arrow [του Ισραήλ]. δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Έτσι, τα στοιχεία σε αυτό το σημείο δείχνουν ότι ουσιαστικά όλοι ή οι περισσότεροι από τους αφιχθέντες βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς δεν αναχαιτίστηκαν από κανένα από τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας».

Ο Postel προσθέτει, «Έχω αναλύσει την κατάσταση και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εμπορικά διαθέσιμη οπτική και υπολογιστική τεχνολογία είναι κάτι παραπάνω από ικανή να προσαρμοστεί σε ένα σύστημα καθοδήγησης πυραύλων κρουζ για να του δώσει πολύ υψηλή ικανότητα υποδοχής ακριβείας… είναι το συμπέρασμά μου ότι οι Ιρανοί έχουν έχουν ήδη αναπτυχθεί κατευθυνόμενους πυραύλους κρουζ ακριβείας και drones».

«Οι συνέπειες αυτού είναι σαφείς. Το κόστος της κατάρριψης πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα είναι πολύ υψηλό και μπορεί κάλλιστα να μην είναι βιώσιμο, εκτός εάν μπορούν να εφαρμοστούν εξαιρετικά φθηνά και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα. Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν έχει επιδείξει ένα οικονομικά αποδοτικό αμυντικό σύστημα που μπορεί να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους με οποιαδήποτε αξιοπιστία».

Για να είμαστε ξεκάθαροι, ο Postol λέει ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ έχουν περισσότερο από μερική άμυνα σε μια πιθανή επίθεση αυτού του είδους – ειδικά καθώς το Ιράν έχει διασκορπίσει και θάψει τα σιλό βαλλιστικών πυραύλων του σε ολόκληρο το έδαφος του Ιράν υπό τον έλεγχο αυτόνομων μονάδες που είναι σε θέση να συνεχίσουν έναν πόλεμο, ακόμη και η κεντρική διοίκηση και οι επικοινωνίες είχαν χαθεί εντελώς.

Αυτό ισοδυναμεί με αλλαγή παραδείγματος – ξεκάθαρα για το Ισραήλ. Οι τεράστιες φυσικές δαπάνες για διατάγματα αεράμυνας – αξίας 2-3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δεν θα επαναληφθούν ηθελημένα και μη από τις ΗΠΑ Ο Νετανιάχου δεν θα πείσει εύκολα τις ΗΠΑ να εμπλακούν με το Ισραήλ σε οποιαδήποτε κοινή επιχείρηση εναντίον του Ιράν, δεδομένης αυτής της μη βιώσιμης αεράμυνας δικαστικά έξοδα.

Αλλά επίσης, ως δεύτερη σημαντική συνέπεια, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία της Αεράμυνας δεν είναι απλώς ακριβά σε όρους δολαρίων, απλά δεν υπάρχουν: δηλαδή το ντουλάπι του καταστήματος είναι σχεδόν άδειο! Και οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν την κατασκευαστική ικανότητα για να αντικαταστήσουν γρήγορα αυτές τις μη ιδιαίτερα αποτελεσματικές πλατφόρμες υψηλού κόστους.

«Ναι, Ουκρανία» … το παράδειγμα της Μέσης Ανατολής διασυνδέεται άμεσα με το παράδειγμα της Ουκρανίας, όπου η Ρωσία κατάφερε να καταστρέψει τόσο μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων αεράμυνας που παρέχονται από τη Δύση στην Ουκρανία, δίνοντας στη Ρωσία σχεδόν πλήρη αεροπορική κυριαρχία στους ουρανούς.

Επομένως, η τοποθέτηση σπάνιας αεράμυνας «για να σωθεί το Ισραήλ», εκθέτει την Ουκρανία (και επιβραδύνει τον προσανατολισμό των ΗΠΑ προς την Κίνα επίσης). Και με δεδομένη την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας στο Κογκρέσο, σαφώς τα μέσα αεράμυνας αποτελούν προτεραιότητα για αποστολή στο Κίεβο – όπου η Δύση φαίνεται όλο και πιο παγιδευμένη και ψάχνει για μια διέξοδο που δεν οδηγεί σε ταπείνωση.

Αλλά πριν εγκαταλείψει τη μετατόπιση παραδείγματος στη Μέση Ανατολή, οι συνέπειες για τον Νετανιάχου είναι ήδη εμφανείς: Πρέπει επομένως να επικεντρωθεί στον «εγγύς εχθρό» –την παλαιστινιακή σφαίρα ή στον Λίβανο– για να προσφέρει στο Ισραήλ τη «Μεγάλη Νίκη» που λαχταρά η κυβέρνησή του.

Εν ολίγοις, το «κόστος» για τον Μπάιντεν να σώσει το Ισραήλ από τον ιρανικό στολίσκο που είχε προαναγγελθεί από το Ιράν ότι είναι επιδεικτικό και όχι καταστροφικό ούτε θανατηφόρο είναι ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να αντέξει το συμπέρασμα – μια επίθεση στη Ράφα . Αλλά αυτό συνεπάγεται μια διαφορετική μορφή κόστους – μια εκλογική διάβρωση μέσω της επιδείνωσης των εσωτερικών εντάσεων που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη κατάφωρη σφαγή των Παλαιστινίων.

Δεν είναι μόνο το Ισραήλ που φέρει το βάρος της ιρανικής αλλαγής παραδείγματος. Σκεφτείτε τα σουνιτικά αραβικά κράτη που εργάζονται σε διάφορες μορφές συνεργασίας (ομαλοποίησης) με το Ισραήλ.

Σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης που αγκαλιάζει το Ιράν, είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να το προστατεύσει – όπως δείχνει ξεκάθαρα ο καθηγητής Postol. Και μπορούν να υπολογίζουν στις ΗΠΑ; Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ανταγωνιστικές απαιτήσεις για τις σπάνιες αεράμυνας τους και (προς το παρόν) η Ουκρανία, και η στροφή προς την Κίνα, βρίσκονται υψηλότερα στη σκάλα προτεραιότητας του Λευκού Οίκου.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η πετρελαϊκή εγκατάσταση της Σαουδικής Αραβίας χτυπήθηκε από πυραύλους κρουζ, όπως σημειώνει η Postol, « είχε αποτελεσματική ακρίβεια ίσως μερικών ποδιών, πολύ πιο ακριβή από ό,τι θα μπορούσε να επιτευχθεί με την καθοδήγηση GPS (που προτείνει ένα οπτικό και υπολογιστικό σύστημα καθοδήγησης, που δίνει μια πολύ ακριβής ικανότητα υποδοχής)».

Έτσι, μετά τη μετατόπιση παραδείγματος ενεργητικής αποτροπής του Ιράν και το επακόλουθο σοκ του παραδείγματος εξάντλησης της Αεράμυνας, η υποτιθέμενη επερχόμενη αλλαγή παραδείγματος δυτικού τύπου (το Τρίτο Παράδειγμα) είναι ομοίως διασυνδεδεμένη με την Ουκρανία.

Διότι ο πόλεμος των δυτικών αντιπροσώπων με τη Ρωσία με επίκεντρο την Ουκρανία έχει καταστήσει ένα πράγμα πολύ σαφές: αυτό είναι ότι η εξόρυξη της παραγωγικής της βάσης από τη Δύση την έχει αφήσει μη ανταγωνιστική, τόσο με απλούς εμπορικούς όρους, όσο και δεύτερον, στον περιορισμό της παραγωγικής ικανότητας της δυτικής άμυνας. Διαπιστώνει (μετά τις 13 Απριλίου) ότι δεν διαθέτει τα μέσα Αεράμυνας για να προχωρήσει: «σώζοντας το Ισραήλ». «Σώζοντας την Ουκρανία» και προετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Κίνα.

Το δυτικό μοντέλο μεγιστοποίησης των αποδόσεων των μετόχων δεν προσαρμόστηκε εύκολα στις υλικοτεχνικές ανάγκες του σημερινού «περιορισμένου» πολέμου Ουκρανίας/Ρωσίας, πόσο μάλλον που έδωσε θέση για μελλοντικούς πολέμους – με το Ιράν και την Κίνα.

Για να το πούμε ξεκάθαρα, αυτός ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός έχει ζήσει μια «ψεύτικη αυγή»: Με την οικονομία να μετατοπίζεται από την κατασκευή «πραγμάτων», στην πιο προσοδοφόρα σφαίρα της φαντασίας νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων (όπως τα παράγωγα) που βγάζουν πολλά χρήματα γρήγορα, αλλά που αποσταθεροποιούν την κοινωνία (μέσω των αυξανόμενων ανισοτήτων πλούτου)· και που τελικά, αποσταθεροποιούν το ίδιο το παγκόσμιο σύστημα (καθώς η Παγκόσμια Πλειοψηφία δηλώνει αποκρούοντας από την απώλεια κυριαρχίας και αυτονομίας που συνεπάγεται ο οικονομισμός).

Γενικότερα, το παγκόσμιο σύστημα είναι κοντά σε μαζικές δομικές αλλαγές. Όπως προειδοποιούν οι Financial Times ,

« Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν μπορούν να ενστερνιστούν τα επιχειρήματα της «βρεφικής βιομηχανίας» εθνικής ασφάλειας, να αρπάξουν βασικές αλυσίδες αξίας για να περιορίσουν την ανισότητα και να παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς και νομισματικούς «κανόνες», ενώ χρησιμοποιούν επίσης το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα –και το επάγγελμα της οικονομίας– για να κηρύξουν βέλτιστες πρακτικές ελεύθερης αγοράς στην EM πρώην Κίνα. Και η Κίνα δεν μπορεί να περιμένει από τους άλλους να μην αντιγράψουν αυτό που κάνει». Όπως καταλήγουν οι FT , «η στροφή σε ένα νέο οικονομικό παράδειγμα έχει αρχίσει. Το πού θα καταλήξει είναι πολύ επικίνδυνο».

«Επιθυμία»: Λοιπόν, για τους FT η απάντηση μπορεί να είναι αδιαφανής, αλλά για την Παγκόσμια Πλειοψηφία είναι αρκετά ξεκάθαρη – «Επιστρέφουμε στα βασικά»: Μια απλούστερη, σε μεγάλο βαθμό εθνική οικονομία, προστατευμένη από τον ξένο ανταγωνισμό από τελωνειακούς φραγμούς . Ονομάστε το «παλιομοδίτικο» (οι έννοιες έχουν γραφτεί τα τελευταία 200 χρόνια). όμως δεν είναι τίποτα ακραίο. Οι έννοιες απλώς αντικατοπτρίζουν την άλλη όψη του νομίσματος στα δόγματα του Άνταμ Σμιθ, και αυτό που πρότεινε ο Φρίντριχ Λιστ στην κριτική του στην ατομιστική προσέγγιση των Αγγλοαμερικανών laissez-faire .

Οι «ευρωπαίοι ηγέτες», ωστόσο, βλέπουν τη λύση του οικονομικού παραδείγματος διαφορετικά :

«Ο Πανέτα της ΕΚΤ έδωσε μια ομιλία που απηχούσε την έκκληση του Μάριο Ντράγκι για «ριζική αλλαγή»: Δήλωσε ότι η ΕΕ για να ευδοκιμήσει χρειάζεται μια de facto ΠΟΛΙΤΙΚΗ οικονομία με επίκεντρο την εθνική ασφάλεια με επίκεντρο: τη μείωση της εξάρτησης από την εξωτερική ζήτηση. ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας (πράσινος προστατευτισμός)· προώθηση της παραγωγής τεχνολογίας (βιομηχανική πολιτική). επανεξέταση της συμμετοχής σε παγκόσμιες αλυσίδες αξίας (δασμοί/επιδοτήσεις)· διέπουν τις μεταναστευτικές ροές (άρα υψηλότερο κόστος εργασίας)· ενίσχυση της εξωτερικής ασφάλειας (τεράστια κεφάλαια για την άμυνα). και κοινές επενδύσεις σε ευρωπαϊκά δημόσια αγαθά (μέσω ευρωομολόγων … που θα αγοραστούν από την ΕΚΤ QE)».

Η έκρηξη της «ψεύτικης αυγής» στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ξεκίνησε καθώς η βιομηχανική τους βάση σήπιζε και καθώς άρχισαν να προωθούνται νέοι πόλεμοι.

Είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται τώρα διαρθρωτικές αλλαγές. Η πραγματική οικονομία της έχει γίνει παγκοσμίως μη ανταγωνιστική – εξ ου και η έκκληση της Yellen στην Κίνα να περιορίσει την πλεονάζουσα παραγωγική της ικανότητα που βλάπτει τις δυτικές οικονομίες.

Είναι όμως ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να διαχειριστεί μια επανεκκίνηση ως «πολιτική οικονομία με γνώμονα την άμυνα και την εθνική ασφάλεια», όπως υποστηρίζουν οι Ντράγκι και Πανέτα ως συνέχιση του πολέμου με τη Ρωσία; Εκτοξεύτηκε από σχεδόν μηδέν;

Είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι το Αμερικανικό Κράτος Ασφαλείας θα επιτρέψει στην Ευρώπη να το κάνει αυτό, έχοντας σκόπιμα υποβιβάσει την Ευρώπη σε οικονομική υποτέλεια, αναγκάζοντάς την να εγκαταλείψει το προηγούμενο επιχειρηματικό της μοντέλο που βασιζόταν στη φθηνή ενέργεια και πουλώντας μηχανολογικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στην Κίνα;

Αυτό το σχέδιο Ντράγκι-ΕΚΤ αντιπροσωπεύει μια τεράστια διαρθρωτική αλλαγή. ένα που θα χρειαζόταν μια ή δύο δεκαετίες για να εφαρμοστεί και θα κόστιζε τρισεκατομμύρια. Θα συμβεί επίσης, σε μια εποχή αναπόφευκτης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής λιτότητας. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι απλοί Ευρωπαίοι υποστηρίζουν μια τέτοια ριζική διαρθρωτική αλλαγή;

Γιατί τότε η Ευρώπη ακολουθεί έναν δρόμο που περιλαμβάνει τεράστιους κινδύνους – έναν δρόμο που ενδεχομένως θα μπορούσε να παρασύρει την Ευρώπη σε μια δίνη εντάσεων που καταλήγει σε πόλεμο με τη Ρωσία;

Για έναν κύριο λόγο: η ηγεσία της ΕΕ είχε υβριστικές φιλοδοξίες να μετατρέψει την ΕΕ σε μια «γεωπολιτική» αυτοκρατορία – έναν παγκόσμιο παράγοντα με το βάρος να ενταχθεί στις ΗΠΑ στο Top Table. Για το σκοπό αυτό, η ΕΕ προσφέρθηκε ανεπιφύλακτα ως βοηθός της Ομάδας του Λευκού Οίκου για το έργο τους στην Ουκρανία και συμφώνησε με την τιμή εισόδου να αδειάσει τα οπλοστάσιά της και να επιβάλει κυρώσεις στη φθηνή ενέργεια από την οποία εξαρτιόταν η οικονομία.

Αυτή η απόφαση ήταν που αποβιομηχάνισε την Ευρώπη. Αυτό έχει κάνει ό,τι απομένει από μια πραγματική οικονομία μη ανταγωνιστικό και πυροδότησε τον πληθωρισμό που υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο. Η συμφωνία με το αποτυχημένο σχέδιο της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία απελευθέρωσε έναν καταρράκτη καταστροφικών αποφάσεων της ΕΕ.

Αν άλλαζε αυτή η γραμμή πολιτικής, η Ευρώπη θα μπορούσε να επιστρέψει σε αυτό που ήταν: μια εμπορική ένωση που σχηματίζεται από διαφορετικά κυρίαρχα κράτη. Πολλοί Ευρωπαίοι θα συμβιβάζονταν με αυτό: Δίνοντας έμφαση στο να κάνουμε την Ευρώπη ξανά ανταγωνιστική. καθιστώντας την Ευρώπη διπλωματικό παράγοντα, παρά ως στρατιωτικό παράγοντα.

Θέλουν οι Ευρωπαίοι να βρίσκονται στο αμερικανικό «κορυφαίο τραπέζι»;

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...