Η έλευση του αποκεντρωμένου νομισματικού οικοσυστήματος BRICS

Προετοιμαστείτε για αυτό που θα μπορούσε να είναι η γεωοικονομική βόμβα του 2024: η έλευση ενός αποκεντρωμένου νομισματικού οικοσυστήματος.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.  Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλώς ήρθατε στο The Unit – μια ιδέα που έχει ήδη συζητηθεί από την Ομάδα Εργασίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Επενδύσεων που συστάθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο BRICS+ και η οποία έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει επίσημη πολιτική BRICS+ ήδη από το 2025 .

Σύμφωνα με τον Alexey Subbotin, ιδρυτή της Arkhangelsk Capital Management και έναν από τους σχεδιαστές του The Unit, είναι ένα νέο σύστημα επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζει το βασικό γεωοικονομικό ερώτημα αυτών των ταραγμένων εποχών: μια παγκόσμια κρίση εμπιστοσύνης.

Γνωρίζει κάτι σχετικά: επαγγελματίας χρηματοοικονομικός με εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις εταιρικές υποθέσεις, ο Subbotin ηγείται του έργου The Unit υπό την αιγίδα του IRIAS [The International Research Institute for Advanced Systems] , ενός διεθνούς διακυβερνητικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 1976 υπό την καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών.

Η Παγκόσμια Πλειοψηφία έχει χορτάσει από το κεντρικό νομισματικό πλαίσιο που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 80 χρόνια στο Bretton Woods [οικονομικές συμφωνίες – από το Bretton Woods, ΗΠΑ – που σκιαγραφούν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο] και τα ενδημικά του ελλείμματα: χρόνια ελλείμματα που τροφοδοτούν απερίσκεπτες στρατιωτικές δαπάνες, κερδοσκοπικές φούσκες , πολιτικές κυρώσεις και έμμεσες κυρώσεις, κατάχρηση υποδομών διακανονισμού και πληρωμών, προστατευτισμός και έλλειψη δίκαιης διαιτησίας.

Αντίθετα, το The Unit προσφέρει μια αξιόπιστη, γρήγορη και οικονομική λύση για διασυνοριακές πληρωμές. Ως μια νέα μορφή διεθνούς νομίσματος που μπορεί να εκδοθεί με αποκεντρωμένο τρόπο και στη συνέχεια να αναγνωριστεί και να ρυθμιστεί σε εθνικό επίπεδο, το The Unit – μια λύση συναλλαγών – αλλάζει το παιχνίδι.

Προσφέρει μια μοναδική λύση στα σημεία συμφόρησης στην παγκόσμια χρηματοοικονομική υποδομή: είναι επιλέξιμο για παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες καθώς και για νεότερες μορφές ψηφιακής τραπεζικής.

Η μονάδα μπορεί επίσης να βοηθήσει στον τερματισμό της αθέμιτης τιμολόγησης στις συναλλαγές εμπορευμάτων, μέσω της δημιουργίας ενός νέου, δίκαιου και αποτελεσματικού Ευρασιατικού Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων όπου οι συναλλαγές και οι διακανονισμοί μπορούν να γίνονται σε νέο νόμισμα, φέρνοντας πιο κοντά τις εμπορικές ροές και τα κεφάλαια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων για άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ).

Η δύναμη του The Unit, από εννοιολογική άποψη, είναι να αφαιρέσει την άμεση εξάρτηση από το νόμισμα άλλων εθνών και να προσφέρει, ειδικά στην Παγκόσμια Πλειοψηφία, μια νέα μορφή απολιτικού νομίσματος – με τεράστιες δυνατότητες να εδραιώσει το δίκαιο εμπόριο και τις επενδύσεις .

Αυτή είναι πράγματι μια νέα έννοια όσον αφορά το διεθνές νόμισμα – με δείκτη σε χρυσό (40%) και νομίσματα BRICS+ (60%). Δεν είναι ούτε κρυπτονόμισμα ούτε stablecoin – όπως φαίνεται εδώ .

Η μαγεία της προσέγγισης φράκταλ

Η Παγκόσμια Πλειοψηφία θα κατανοήσει αμέσως τον πρωταρχικό στόχο της Μονάδας: να εναρμονίσει τις εμπορικές και χρηματοοικονομικές ροές διατηρώντας τις πάνω από πολιτικές πιέσεις ή « κανόνες » που μπορούν να παρακαμφθούν κατά βούληση. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι η οικονομική κυριαρχία. Αυτό που έχει σημασία σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι ανεξάρτητες νομισματικές πολιτικές που επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη.

Αυτό είναι το κύριο αξιοθέατο της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας: ένα πλήρες οικοσύστημα που προσφέρει μια ανεξάρτητη και συμπληρωματική νομισματική υποδομή. Και αυτό σίγουρα μπορεί να επεκταθεί σε πρόθυμους εταίρους στη συλλογική Δύση.

Τώρα ας προχωρήσουμε στην πρακτική πτυχή: όπως εξηγεί ο Subbotin, το οικοσύστημα του The Unit μπορεί εύκολα να εξελιχθεί επειδή προέρχεται από μια αρχιτεκτονική φράκταλ που υποστηρίζεται από απλούς κανόνες. Οι νέοι πόλοι Μονάδων μπορούν να δημιουργηθούν από κρατικούς ή ιδιωτικούς πράκτορες, ακολουθώντας λεπτομερείς κανονισμούς υπό τη φροντίδα του IRIAS, ενός εγκεκριμένου φορέα του ΟΗΕ.

Οι διοργανωτές της Μονάδας χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο καθολικό, μια τεχνολογία που εγγυάται τη διαφάνεια και αποκλείει κάθε έλεγχο κεφαλαίων ή χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών .

Έτσι, η σύνδεση είναι διαθέσιμη για όλα τα ανοιχτά DEX [αποκεντρωμένες πλατφόρμες ανταλλαγής] και ψηφιακές πλατφόρμες που λειτουργούν από εμπορικές και κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Τελικά, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μονάδα για λογιστικά, λογιστικά βιβλία, τιμολόγηση, διακανονισμό, πληρωμή, αποταμίευση και επένδυση.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι θεσμικές δυνατότητες είναι πολύ ελκυστικές, καθώς η μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λογιστική και διακανονισμό για BRICS+, για πληρωμή και τιμολόγηση για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΑΕΕ) ή ως συναλλαγματικό αποθεματικό για την υποσαχάρια Αφρική.

Η Μονάδα έχει ήδη λάβει την υποστήριξη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου BRICS και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κρίσιμης υπουργικής συνάντησης στη Ρωσία τον επόμενο μήνα, η οποία θα καθορίσει τον οδικό χάρτη για τη σύνοδο κορυφής του προσεχούς Οκτωβρίου στο Καζάν.

Με άλλα λόγια, το The Unit έχει όλα όσα χρειάζεται για να τεθεί στο τραπέζι και να γίνει ένα σοβαρό θέμα που συζητείται από τους BRICS+ και να υιοθετηθεί από το 2025.

Θα είναι ο Μασκ και η NDB;

Όπως έχουν τα πράγματα, η προτεραιότητα των σχεδιαστών του The Unit –τους οποίους παρακολούθησα για περισσότερο από ένα χρόνο σε αρκετές λεπτομερείς συναντήσεις στη Μόσχα– είναι να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για το νέο σύστημα.

Η ομάδα της Μονάδας δεν έχει καμία απολύτως επιθυμία να εμβαθύνει στα θολά νερά της πολιτικής ή να αναλωθεί σε ιδεολογικά επιτακτικά επιχειρήματα. Οι άμεσες αναφορές σε προκλητικές αλλά μερικές φορές αμφιλεγόμενες έννοιες ή σε συγγραφείς όπως ο Zoltan Pozsar κινδυνεύουν να θάψουν την έννοια του The Unit και να περιορίσουν τον πιθανό αντίκτυπό της.

Αυτό που βρίσκεται μπροστά θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά συναρπαστικό, καθώς το κάλεσμα του The Unit θα μπορούσε να επεκταθεί από τον Elon Musk στη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS (NDB), ελπίζοντας να κινητοποιήσει μια σειρά σημαντικών εταίρων. Μετά από μια θετική αξιολόγηση του υπουργού Οικονομικών Anton Siluanov –ο οποίος παραμένει στη θέση του στη νέα ρωσική κυβέρνηση– δεν φαίνεται αδύνατο ο Πούτιν και ο Xi να το συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο.

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Παγκόσμια Πλειοψηφία πρέπει να θεωρηθεί ως μια ρεαλιστική και τεχνική απάντηση σε ένα θεωρητικά άλυτο πρόβλημα: ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα πληρωμών και ανταλλαγής, προστατευμένο από πολιτικές πιέσεων. Είναι το μόνο παιχνίδι εκεί έξω – δεν υπάρχει άλλο.

Εν τω μεταξύ, οι σχεδιαστές The Unit είναι ανοιχτοί σε εποικοδομητική κριτική και κάθε είδους συνεργασίες. Αλλά αργά ή γρήγορα, η μάχη θα ξεκινήσει, και στη συνέχεια θα είναι θέμα να ανεβάσουμε ταχύτητα.

“Ακαδημαϊκά ισχυρό, τεχνολογικά καινοτόμο”

Ο Vasily Zhabykin, συν-συγγραφέας της λευκής βίβλου The Unit και ιδρυτής του CFA.Center, τεχνολογικός συνεργάτης του The Unit στο κέντρο καινοτομίας Skolkovo στη Μόσχα, επιμένει ότι το The Unit ” αντιπροσωπεύει το απολιτικό χρήμα και μπορεί να χρησιμεύσει ως σύνδεσμος μεταξύ του Νότου και της Δύσης .

Θέλει να επισημάνει ότι « Η Μονάδα μπορεί να κάνει όλους τους τροχούς να γυρίζουν, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες έννοιες που χαρακτηρίζουν «δολοφόνους δολαρίων» κ.λπ. Δεν θέλουμε να βλάψουμε κανέναν. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των ροών κεφαλαίων και χρημάτων που σήμερα αποτυγχάνουν. Αντίθετα, η Μονάδα είναι η «κεντρική θεραπεία του καρκίνου ».

Η Subbotin και η ομάδα The Unit « είναι πρόθυμοι να γνωρίσουν νέους συνεργάτες που μοιράζονται την προσέγγισή μας και είναι έτοιμοι να φέρουν προστιθέμενη αξία στο έργο μας ». Εάν ναι, θα πρέπει «να μας στείλουν τρεις προτάσεις για το πώς μπορούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν τη Μονάδα ».

Μια τολμηρή συνέχεια θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, ένα εικονικό συνέδριο για το The Unit, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Ρώσου οικονομολόγου Sergey Glazyev, του Γιάννη Βαρουφάκη, του Jeffrey Sachs και του Michael Hudson.

Μέσω email, ο Glazyev, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και Υπουργός Ένταξης και Μακροοικονομίας της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) , συνόψισε τις δυνατότητες της Μονάδας:

Παρακολουθώ την ανάπτυξη του The Unit για περισσότερο από ένα χρόνο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτή είναι μια πολύ επίκαιρη και ρεαλιστική λύση. Είναι ακαδημαϊκά άρτιο, τεχνολογικά καινοτόμο και, ταυτόχρονα, συμπληρωματικό της υπάρχουσας τραπεζικής υποδομής.

«Η έναρξή του υπό την αιγίδα ενός ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών του δίνει μια νομιμότητα που σαφώς στερείται από την τρέχουσα δομή του Μπρέτον Γουντς. Οι πρόσφατες ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης και η ηχηρή σιωπή του ΔΝΤ δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για αλλαγή.

«Μια αποκεντρωμένη προσέγγιση για τη δημιουργία ενός πιθανού παγκόσμιου εμπορικού νομίσματος, του οποίου η εγγενής αξία συνδέεται με τον φυσικό χρυσό και τα νομίσματα BRICS+, καθιστά το The Unit την πιο πολλά υποσχόμενη προσέγγιση από όλα όσα έχουν εξεταστεί. Βοηθά στην εξισορρόπηση των πολιτικών προτεραιοτήτων όλων των εταίρων, ενώ βοηθά κάθε κυρίαρχη οικονομία να αναπτυχθεί βέλτιστα.

«Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) και η BRICS+ θα αγκαλιάσουν την ιδέα της Μονάδας και θα τη βοηθήσουν να γίνει το αποκορύφωμα της νέας αναδυόμενης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής υποδομής, απαλλαγμένη από κακόβουλες πολιτικές παρεμβάσεις και επικεντρωμένη στο δίκαιο εμπόριο και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη .

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιράν παρέχουν ένα σαφές και συγκεκριμένο παράδειγμα πιθανής επίλυσης των προβλημάτων που σχετίζονται με τη Μονάδα. Αυτοί είναι δύο σημαντικοί παίκτες των BRICS. Το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Ιράν δεν είναι βιώσιμο λόγω των κυρώσεων και οι δύο χώρες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ.

Οι ρωσικές εταιρείες υφίστανται σημαντικές απώλειες κατά τη μετάβαση σε πληρωμές σε εθνικό νόμισμα. Με κάθε μεταβίβαση, οι ρωσικές εταιρείες χάνουν κατά μέσο όρο έως και 25% λόγω της διαφοράς μεταξύ της τιμής αγοράς στο Ιράν και της εθνικής τιμής.

Και να τι πρέπει να θυμάστε: Οι BRICS+, όπως και η Παγκόσμια Πλειοψηφία, μπορούν να ενισχυθούν μόνο με την ανάπτυξη στενότερων γεωοικονομικών δεσμών. Η εξάλειψη του δυτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου θα απελευθερώσει το τοπικό εμπόριο πρώτων υλών και θα καταστήσει δυνατή τη συγκέντρωση κεφαλαίων για επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Μονάδα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το κλειδί για μια τέτοια πολλά υποσχόμενη δυνατότητα.

πηγή: Sputnik Globe

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των  αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...