ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Σπάνιες μαρτυρίες Ελλήνων του Πόντου που βίωσαν τη γενοκτονία, vid

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, που ακούμε συνεχώς για «ελληνοτουρκική φιλία»!

Η 19η Μαΐου τιμάται ως ημέρα Μνήμης και Πόνου για την πολύχρονη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.

Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες αλλά και βίαιες σφαγές ελληνικών πληθυσμών, όπου εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιάστηκαν και εκατομμύρια εκδιώχθηκαν από τη γη που κατοικούσαν για αμέτρητες γενιές.

Ο αριθμός 350.000 είναι πλέον περισσότερο συμβολικός, καθώς κανείς σήμερα δεν ξέρει με ακρίβεια την πραγματική διάσταση των θηριωδιών που λάμβαναν χώρα για χρόνια κατά των Ελλήνων του Πόντου.

Πόλεις, λιμάνια και χωριά, με ελληνική παρουσία πολλών δεκάδων αιώνων ερήμωσαν μέσα σε λίγα χρόνια, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Συγκλονίζει βίντεο του OPEN με παλαιότερα πλάνα από συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων του Πόντου που είδαν με τα μάτια τους τα τουρκικά εγκλήματα!!

«Θυμάμαι οι Τούρκοι που μάζαψαν τους Έλληνες, τους έβαλαν μέσα στην εκκλησία και το χωριό όλο μαζεύτηκε σε τρία σπίτια. Οι Τούρκοι μας πήραν τα λεφτά, μας άφησαν γυμνούς», λένε μεταξύ άλλων.

«Μας έβγαλαν οι Τούρκοι από τα σπίτια μας και μας έβγαλαν στην ύπαιθρο. Μας είπαν “φύγετε”. Πήραν τους άνδρες και τους έβαλαν φυλακή. Και τους χτυπούσαν πολύ. Οι Τούρκοι χτυπούσαν τους Έλληνες».

 

 

φωτο:eurokinissi

loading...