ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΗΧΗΘΕΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ…
Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου
Στην ιστοσελίδα http://www.efsyn.gr/…/431800_kalo-pasha-me-antistasi στις 4 Μαϊου ε.ε. ο Τάσος Τσακίρογλου, αρχισυντάκτης της, ανάρτησε ένα κείμενό του με τίτλο “Καλό Πάσχα με Αντίσταση” στο οποίο αναγράφει και τα εξής:
“Η Εκκλησία δεν έχει καμία ιδιαίτερη παράδοση στη χριστιανική αγάπη. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις είναι πηγή μισαλλοδοξίας, μίσους και διαχωρισμών.
Άλλωστε, ακόμα και στην Καινή Διαθήκη, στην επιστολή του προς Εφεσίους ο Απόστολος Παύλος γράφει: «Οι δούλοι να υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο, με την απλότητα της καρδιάς σας, σαν να υπακούτε στον Χριστό.
Όχι με υποκριτική εξωτερική υποταγή, που γίνεται έτσι για τα μάτια του κόσμου και εφόσον σας βλέπουν οι κύριοί σας, αλλά να υπακούτε σαν δούλοι του Χριστού, πράττοντας το θέλημα του Θεού με όλη σας την ψυχή» (Προς Εφεσίους 6:5).
Αυτό φυσικά αποτελεί ένα κήρυγμα υποταγής και δουλοφροσύνης.”
 Επειδή το κείμενό αυτό έχει αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες και επειδή τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως πρέπει να ελέγχονται” (Ιωαν. Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393), θεωρώ χρέος μου έναντι των συμπολιτών μου να αποδείξω δύο σοβαρά λάθη  στις ανωτέρω εκτιμήσεις του κ. Τσακίρογλου.
loading...