Έτσι θα μπει το ΝΑΤΟ επίσημα στον πόλεμο!! Τι αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά;

Ποιά στάση θα κρατήσει η Ελλάδα;
Αποκαλύψεις σχετικά με τις παρασκηνιακές προετοιμασίες των νατοϊκών κρατών για απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth, o Όρμπαν είπε ότι από δηλώσεις Δυτικών πολιτικών και ΜΜΕ φαίνεται ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.

Σε άλλο σημείο ο ίδιος θεώρησε τις προειδοποιήσεις για τη “ρωσική απειλή” προοίμιο μιας μεγαλύτερης εμπλοκής της Δύσης στον ουκρανικό πόλεμο.

«Πριν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τα μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν αρκετό χρόνο προετοιμασίας για την είσοδο στον πόλεμο. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, αλλά μάλλον περισσότερο στις Βρυξέλλες παρά στην Ουάσιγκτον, είναι ένα είδος προετοιμασίας για μια πιθανή άμεση σύγκρουση. Μπορούμε να πούμε, ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο, αυτό συμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης και σε δηλώσεις πολιτικών».

Και συνέχισε, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα «κεντρικά» του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες:

«Αυτή τη στιγμή, στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες υπάρχει μια οικονομική επιτροπή, μια επιτροπή προετοιμασίας. Φυσικά, δεν θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τα έχει ήδη πει όλα αυτά.

Ομάδες εργασίας εργάζονται για να καθορίσουν με ποιούς τρόπους το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να λάβει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.

Εμείς θέλουμε να επανεκτιμήσουμε τον ρόλο μας (σ.σ. ως Ουγγαρία) στο ΝΑΤΟ διότι δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια στρατιωτική αποστολή της Συμμαχίας στην Ουκρανία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει η ουγγρική διπλωματία».

Μάλιστα αποκάλυψε πως όχι μόνο το ΝΑΤΟ γνωρίζει τη στάση της Ουγγαρίας, αλλά και πως έχουν ήδη αποδεχθεί και ετοιμάσει «νομικά» την άρνησή της:

«Έχουν ήδη επινοήσει έναν νέο όρο για αυτήν – “μη συμμετέχον” κράτος».

Θα χωριστούν επομένως οι νατοϊκές χώρες σε «συμμετέχουσες (σ.σ. στον πόλεμο) και μη»;;;

Και η Ελλάδα του Μητσοτάκη, που ήδη έχει στείλει αμέτρητους τόνους πολεμικού υλικού στον Ζελένσκι, σε ποιά κατηγορία θα βρίσκεται άραγε;;;

.el.gr

loading...