Τι λόγο Ύπαρξης έχουν τα Αστυνομικά Τμήματα;

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης* 

Εχτες Δευτέρα στην Β Ελλάδα, στην Μακεδονία μας, ένας 64χρονος έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε στάση λεωφορείου την οποία ‘κατέβασε’ και γκρέμισε και τον τοίχο αυλής σε ένα σημείο. Στην στάση ήταν δυο γυναίκες και η μια εκσφενδονίστηκε κάπου 25 μέτρα μακριά.

Και οι δυο νεκρές. Μια 65χρονη και μια 20χρονη.

 

Μια 20χρονη νέα κοπέλα νεκρή…. Γιατί;;;

Επειδή ένας ανεγκέφαλος γούσταρε σε επαρχιακό δρόμο να τρέχει με 200 χιλιόμετρα την ώρα; Μια ολόκληρη κοινωνία και δεν υπήρχε κανείς να τον σταματήσει;

 

Συνήθως οι νεαροί και άμυαλοι τρέχουν και σκοτώνουν και σκοτώνονται. Αλλά ένας 64χρονος γιατί;;;

 

Εχτες στην Αθήνα και έξω από αστυνομικό τμήμα μια 27χρονη κοπέλα πέφτει νεκρή από έναν πρώην σύντροφο της.

 

Πολλές φορές αναρωτιέμαι: τι λόγο ύπαρξης έχουν τα αστυνομικά τμήματα;

 

Στην Βάρδα και στην οδό Αγ Νικολάου ακούω συχνά φορτηγά να γκαζώνουν, να επιταχύνουν, σε κεντρικό δρόμο με μεγάλη κίνηση και πολλούς πεζούς. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα όταν το πεδίο ‘ανοίγει’ βλέπω 4χ4 (αγροτών φαντάζομαι) και πολλοί άλλοι με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα (ιχ) να επιταχύνουν σε ταχύτητες που μπορεί να ξεπερνούν τα 150 χιλιόμετρα ανά ώρα.

 

Ένας λάθος, μια απροσεξία από τον οδηγό ή και πεζό, όπως ένα παιδί, και το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

 

Το ΑΤ Βάρδας τι κάνει;;;  τίποτε.

 

Μια άλλη πληγή είναι ο θόρυβος από σκόπιμα τοποθετημένες εξατμίσεις ικανές να παράγουν ήχους που φτάνουν τα 150  ίσως και 200 ντεσιμπέλ. Σε μηχανάκια, μηχανές και αυτοκίνητα.

 

Κατ ιδίαν επισκέψεις στο ΑΤ Βάρδας και επιστολές επί σειρά ετών για όλα αυτά τα θέματα δεν είχαν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα. Η αδιαφορία των διοικητών του ΑΤ Βάρδας είναι παροιμιώδης. Όπως επίσης, κανένας δήμαρχος δεν ασχολήθηκε, ποτέ και κανείς.

 

Η προστασία της Ζωής και της Ποιότητας Ζωής είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης. Όμως υπουργοί και βουλευτές και στρατηγοί είναι προφανές ότι αδιαφορούν. Δείγματα αδιαφορίας έχουμε και από τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

 

Όταν οι θέσεις Ταξίαρχων (και πάνω) στην Ελληνική Αστυνομία (και τις Ένοπλες Δυνάμεις ) είναι πολιτικές θέσεις, που σημαίνει ότι όποιος έχει γνωστό τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή, τον Σαμαρά, τον Σημίτη μπορεί να γίνει Ταξίαρχος ή να μεσολαβήσει και να γίνει Ταξίαρχος και άνω κάποιος δικός του, τι περιμένεις;  Έτσι και οι κεφάλες της Δικαιοσύνης, είναι πολιτικές θέσεις.

 

Πολιτικές και κομματικές θέσεις σημαίνει ενδιαφέρον για τα κομματικά και την καριέρα και όχι για τον άνθρωπο, για την ζωή του και την ποιότητα ζωής του.

 

Έτσι λοιπόν, το σύστημα που στηρίζεται με την ψήφο σας δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή και την ποιότητα ζωής και το βλέπουμε συνεχώς.

 

Αν δεν αλλάξουμε αντιλήψεις και θέλω η τραγωδία και η μιζέρια θα χτυπούν αδιακρίτως τις πόρτες σας.

 

Και μέσα σε όλα αυτά ο κος Νικολακόπουλος, βουλευτής Ηλείας, υφ προστασίας του πολίτη ασχολείται με τον ΕΛΓΑ !!!!!!

 

Συμφωνά με τον ισότοπο:

 

Σε προτεραιότητα βρίσκονται στην ατζέντα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, τα αγροτικά ζητήματα της Ηλείας και τα έθεσε εκ νέου σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

 

Συνάνθρωποι μας σκοτώνονται συνεχώς σε τροχαία, σε ανθρωποκτονίες και η εγκληματικότητα καλπάζει και αυτός ασχολείται με τον ελγα.

 

Αυτοί μας αξίζουν γιατί αν ήμασταν καλύτεροι θα μας άξιζαν καλύτεροι.

 

η πηγη μου

 

Κρίσιμα σημεία για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ

https://www.ilidakampos.gr/index.php/politikiellada/56975-krisimasimeiagiatoneksygxronismotouelga

01 Απριλίου 2024

 

Έθεσε ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο

 

Σε προτεραιότητα βρίσκονται στην ατζέντα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, τα αγροτικά ζητήματα της Ηλείας και τα έθεσε εκ νέου σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
loading...