ΣΤΟ ΧΕΊΛΟΣ ΜΙΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΉΣ ΑΛΛΑΓΉΣ: Η ΨΗΦΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΉΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Efrat Fenigson

«Αυτό που στηρίζει μια παγκόσμια τάξη είναι πάντα το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Βρισκόμαστε στο χείλος μιας δραματικής αλλαγής όπου είμαστε έτοιμοι, και θα το πω αυτό με τόλμη, να εγκαταλείψουμε το παραδοσιακό σύστημα του χρήματος και της λογιστικής και να εισαγάγουμε ένα νέο. Και το νέο είναι αυτό που ονομάζουμε blockchain.

Σημαίνει ψηφιακό. Σημαίνει να έχουμε ένα σχεδόν τέλειο αρχείο για κάθε συναλλαγή που συμβαίνει στην οικονομία, το οποίο θα μας δώσει πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια για το τι συμβαίνει. Εγείρει επίσης τεράστιους κινδύνους όσον αφορά την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ κρατών και πολιτών. Κατά τη γνώμη μου, θα χρειαστούμε ένα ψηφιακό σύνταγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αν θέλουμε να έχουμε ψηφιακό χρήμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ψηφιακό χρήμα είναι κρυπτογράφηση και ιδιωτικό, αλλά αυτό που βλέπω είναι υπερδυνάμεις που εισάγουν ψηφιακό νόμισμα. Οι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση. Οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί και σε αυτό».

Αυτή η επαναστατική ομιλία για ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δόθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης τον Μάρτιο του 2022 στο Ντουμπάι, από την Philippa “Pippa” Malmgren, μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Chatham House.

Ο πατέρας της, Harald Malmgren υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος των προέδρων των ΗΠΑ Kennedy, Nixon, Ford και άλλων.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ 

loading...