ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ
Του Γιάννη Ναστούλη
1. “Κάθε ιστορικό γεγονός έχει τις ρίζες του βαθιά πίσω στο παρελθόν”.
Η κοινότοπη αυτή διαπίστωση του Θουκυδίδη φαίνεται ότι διαφεύγει από το κυρίαρχο σήμερα τμήμα των Δυτικών ελιτ και των παρ ημίν Δυτικοτραφών αναλυτών.
Ωστόσο, δεν πρέπει να εκληφθεί ότι υιοθετούμε μια μονοσήμαντη ή νομοτελειακή επίδραση του παρελθόντος στο τώρα. Κάθε έθνος-κράτος διαθέτει ένα πρόγονικό μεγαλείο, αλλά και κάθε δομή ισχύος μπορεί να ηττηθεί, ακόμη κι αν λέγεται ΗΠΑ, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Και είναι ολωσδιόλου σε μεταφυσική βάση οι αναπαραστάσεις αιώνιας και καθολικής ηγεμονίας του Δυτικού στρατιωτικού συνασπισμού. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Ρωσία και για οποιονδήποτε άλλον.
Από την άλλη, η αγνόηση ή η άγνοια της παράδοσης, των αντικειμενικών και υποκειμενικών στοιχείων που συνθέτουν τα εθνη, των ανθρωπολογικών ωσμώσεων και κυρίως του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι συμβάλλονται με τον Θεό (θρησκεία), συνιστούν μεγάλο ατόπημα.
1.1. Στο σημείο θα δώσω μερικά σημεία των δυσπρόσιτων επιτεύξεων του θεολογικού στοχασμού, και εδώ δεν μπορεί να γίνει κομψά. Θα μπω όμως στον πειρασμό.
loading...