Το ουκρανικό χρέος είναι μια διεθνής «ληστεία» από την Geopolintel

Η αξίωση της Ουκρανίας αντιπροσωπεύεται από την «Ομάδα πιστωτών της Ουκρανίας» που αποτελείται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Οι παρατηρητές της ομάδας περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κορέα, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Η σωρευτική βοήθεια που υποσχέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η ΕΕ και άλλοι εταίροι ανέρχεται σε 242 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 128 δισ. ευρώ σε οικονομική βοήθεια, 16 δισ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια και 98 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια.

Το ΔΝΤ εκτίμησε ότι η οικονομία της Ουκρανίας συρρικνώθηκε περισσότερο από το 30% του ΑΕΠ της. Χωρίς οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ και τις δυτικές χώρες δεν θα υπήρχαν άλλοι πόροι, όχι για τον πόλεμο αλλά για τη διασφάλιση της λειτουργίας των υποδομών. Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν 7 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα χωρίς να ξέρουμε πού πήγαιναν όλα αυτά τα χρήματα, τα οποία πιθανώς ξεπλύθηκαν εν μέρει σε υπεράκτια ιδρύματα.

Όταν μια χώρα έχει χρέος τριπλάσιο του ΑΕΠ της, δεν είναι πλέον θέμα επιβίωσης, είναι μια τυπική ληστεία προς όφελος της διεθνούς μαφίας.

Εάν ο πόλεμος συνεχιστεί μέχρι το 2025, η συρρίκνωση της οικονομίας της Ουκρανίας θα αντιπροσωπεύει το 100% του ΑΕΠ της. Αυτές οι προβλέψεις δεν έχουν καμία επίπτωση στις χρηματοδοτικές πολιτικές των πιστωτών της Ουκρανίας, αντιθέτως, αποφάσισαν να αυξήσουν τη στρατιωτική βοήθεια με διμερείς συμφωνίες που κόστισαν στη Γαλλία επιπλέον 3 δις.

Όπως πάντα, και αναρωτιόμαστε εάν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες εκπαιδεύονται στο Berçy υπό την εξουσία του Bruno Le Maire, ο οποίος πέτυχε το κατόρθωμα της ενίσχυσης της ρωσικής οικονομίας, η διεθνής βοήθεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει το ουκρανικό χρέος.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ουκρανική κυβέρνηση έχει χρηματοδοτικό κενό 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο 2023-2027.

Κι όμως κανείς δεν ρωτά μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η τρέλα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας υπολογίζεται σε 411 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή πολύ μακριά στην οικονομική τρέλα με στόχο να γίνει η Ουκρανία η πρώτη ιδιωτικοποιημένη χώρα στον κόσμο.

Εάν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του 2024, θα μπορούσε να τερματίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, αφήνοντας την ΕΕ με πολύ μεγάλο βάρος για τη δική της οικονομία.

Το πιο πιθανό σενάριο θα είναι ότι η Ευρώπη θα πάει κάτω με την Ουκρανία.

*
Δήλωση από την ομάδα των πιστωτών της Ουκρανίας

Γράφτηκε από τον DG Trésor – Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2023

Εκπρόσωποι της Ομάδας Πιστωτών της Ουκρανίας (GCU) και της κυβέρνησης της Ουκρανίας υπέγραψαν στις 21 Δεκεμβρίου 2023 τροποποίηση του Μνημονίου Συνεννόησης σχετικά με την αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους της Ουκρανίας που συνήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Αυτή η τροπολογία παρατείνει την αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους έως το τέλος Μαρτίου 2027, που αντιστοιχεί στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος του ΔΝΤ. Στοχεύει στην υλοποίηση της πρώτης φάσης των διαβεβαιώσεων χρηματοδότησης που παρέχονται από το UGC στις 24 Μαρτίου 2023 για την υποστήριξη της έγκρισης του προγράμματος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Οι εκπρόσωποι του UGC επωφελούνται της ευκαιρίας για να επαναλάβουν την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία, η οποία αμύνεται ενάντια στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

Η Ομάδα χαιρετίζει επίσης τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η ουκρανική κυβέρνηση εντός και εκτός του τρέχοντος προγράμματος του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών συνεπειών του πολέμου.

Η ομάδα χαιρετίζει επίσης τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η ουκρανική κυβέρνηση εντός και εκτός του τρέχοντος προγράμματος του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών συνεπειών του πολέμου.

Η GCU προτρέπει όλους τους άλλους επίσημους πιστωτές να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία με την Ουκρανία για τουλάχιστον εξίσου ευνοϊκή μεταχείριση του χρέους. Η GCU ενθαρρύνει τους εξωτερικούς ιδιώτες πιστωτές της Ουκρανίας, ιδίως τους κατόχους ομολόγων, να παρέχουν την πιο κατάλληλη μεταχείριση του χρέους πριν από τη λήξη της αναστολής εξυπηρέτησης του χρέους που χορήγησαν τον Αύγουστο του 2022.

Η Ομάδα θα συνεχίσει να συντονίζει στενά και να αξιολογεί την κατάσταση με την υποστήριξη του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών ιδρυμάτων.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Geopolintel

loading...