Το Ισραήλ παλεύει με την «στιγμή του Σουέζ»

Η διπλωματική πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών να εκδώσει κοινή δήλωση καταδίκης του Ιράν για την «επίθεσή του στο κράτος του Ισραήλ» κατέληξε σε φιάσκο, καθώς δεν βρήκε ουσιαστικά καμία υποστήριξη εκτός του μπλοκ των δυτικών εθνών.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό είναι ένα πλήγμα στην αμερικανική αυτοεκτίμηση. Το μεγαλύτερο πλήγμα είναι ότι η Τουρκία, μια μεγάλη δύναμη του ΝΑΤΟ και της Δυτικής Ασίας, την οποία ο Πρόεδρος Μπάιντεν φλερτάρει προσωπικά τον τελευταίο καιρό, αρνήθηκε να υπογράψει την κοινή δήλωση.

Οι οκτώ αποστάτες από την παγκόσμια πλειονότητα που έχουν υποκύψει στην αμερικανική επιταγή είναι δύο στρατιώτες από τη Λατινική Αμερική και την περιοχή της Ευρασίας, τη Νότια Κορέα και τρεις νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού.

Ολόκληρη η Αφρική, η Δυτική Ασία, η Κεντρική Ασία, η Νότια Ασία και η περιοχή του ASEAN αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αμερικανική πρωτοβουλία! Φυσικά, καμία μουσουλμανική χώρα δεν ήθελε να υπογράψει αυτή την κοινή δήλωση.

Αφηγείται την ταπεινωτική ιστορία της απομόνωσης της Αμερικής στον ΟΗΕ. Η διεθνής κοινότητα κατανοεί απόλυτα την υποκρισία και τα περίφημα διπλά μέτρα και μέτρα που χαρακτηρίζουν την αμερικανική διπλωματία. Στον αναδυόμενο πολυπολικό κόσμο, αυτή η συνειδητοποίηση αναπόφευκτα θα έχει ως αποτέλεσμα την τάση της παγκόσμιας πλειοψηφίας να τακτοποιήσει τα πράγματα.

Η ουσία είναι ότι το Ιράν δεν επιτέθηκε στο Ισραήλ. Αντίθετα, το Ιράν απάντησε στην κατάφωρη επίθεση του Ισραήλ κατά της κυριαρχίας του, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που ισοδυναμεί με πράξη πολέμου.

Το πιο σημαντικό, τα αντίποινα του Ιράν περιορίστηκαν σε ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους που συμμετείχαν στην επίθεση της 1ης Απριλίου στη Δαμασκό και φαινομενικά στόχευε να επιδείξει την αποτρεπτική του ικανότητα στο μέλλον, προκειμένου να αποθαρρύνει το Ισραήλ από περαιτέρω κλιμάκωση – διασφαλίζοντας παράλληλα την αποφυγή απωλειών αμάχων.

Η Τεχεράνη δημοσιοποίησε το σκεπτικό της ενέργειάς της κατά του Ισραήλ και ενημέρωσε εκ των προτέρων τις παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης, κατά ειρωνικό τρόπο, της κυβέρνησης Μπάιντεν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ειδοποιούσαν το Ισραήλ.

Επομένως, η πιο φιλανθρωπική εξήγηση που μπορεί να δοθεί για αυτήν την ηλίθια κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να προκαλέσει διεθνή καταδίκη του Ιράν είναι ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται σε κακή θέση για την προεκλογική του εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι δεν είναι πουθενά να δει το Ιράν να διαπερνά η αύρα του αήττητου του εβραϊκού κράτους, αγκυροβολημένη στην αμερικανική στρατιωτική ανδρεία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα δει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την πρωτοβουλία του Μπάιντεν και, το πιο σημαντικό, την απεγνωσμένη προσπάθεια των ΗΠΑ να εμποδίσουν το αίτημα για παλαιστινιακό κράτος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χωρίς να αντιταχθεί στο βέτο τους. Μάλιστα, αγνοώντας την κοινή δήλωση που εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, διακήρυξε από το Τελ Αβίβ ότι το Ισραήλ έχει το δικό του μυαλό και θα έπαιρνε τις δικές του αποφάσεις προς το συμφέρον του, ανεξάρτητα από τις συμβουλές των συμμάχων ή των φίλων του. Είναι μια λεπτή συγκαλυμμένη τρύπημα, ακόμη και όταν εκπρόσωποι των χριστιανικών εθνών της Ευρώπης επισκέφθηκαν το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να κατευνάσουν τον Νετανιάχου.

Προφανώς, ο Νετανιάχου υποστήριξε, παρουσία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον και της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ στο Τελ Αβίβ, ότι το Ισραήλ θα ανέβαινε πράγματι τη σκάλα της κλιμάκωσης – δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλο και στους δύο επισκεπτόμενους πολιτικούς που, από την άλλη, ήταν σκύβει προς τα πίσω για να δείξει αλληλεγγύη με το Ισραήλ καθώς αντιμετωπίζει τη στιγμή της αλήθειας. Τι κρύβεται πίσω από τέτοιο απερίσκεπτο θράσος εκ μέρους του Νετανιάχου;

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Νετανιάχου, ένας έμπειρος μαχητής στη σκοτεινή και μοχθηρή ζούγκλα της ισραηλινής πολιτικής, χορεύει σε πολλά τραγούδια. Πρώτον, μιλά στην εσωτερική γκαλερί για να κατευνάσει τα γερακικά αισθήματα της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα των υπερεθνικιστών του συνασπισμού του.

Τόσο ο Κάμερον όσο και ο Μπάερμποκ φέρεται να προέτρεψαν τον Νετανιάχου να δείξει αυτοσυγκράτηση, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση εχθρότητα εναντίον του Ιράν θα μπορούσε να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο. Αλλά και οι δύο επισκεπτόμενοι αξιωματούχοι αναγνώρισαν δημοσίως το δικαίωμα του Ισραήλ να παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου εξήγησε επίσης ότι οποιαδήποτε ισραηλινή απάντηση στην απάντηση της Τεχεράνης της 13ης Απριλίου θα πραγματοποιηθεί « με τρόπο που να είναι ταυτόχρονα έξυπνος και αυστηρός και που συμβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερο στην κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης ».

Το να παίζεις με τις λέξεις είναι εύκολο για τον βετεράνο Βρετανό πολιτικό, αλλά αυτό που κάνει τα λόγια του Κάμερον συγκλονιστικά είναι ότι η Βρετανία πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει ότι αυτή μπορεί κάλλιστα να είναι η «στιγμή του Σουέζ» του Ισραήλ στην πολιτική της Δυτικής Ασίας.

Το 1956, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης κρίσης του Σουέζ , όταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και το Ισραήλ εισέβαλαν στην Αίγυπτο για να πάρουν τον έλεγχο της Διώρυγας του Σουέζ, η Ουάσιγκτον ήταν απογοητευμένη που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είχαν ξεκινήσει εν αγνοία της, πίεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αρνηθεί την οικονομική βοήθεια. στη Βρετανία, αναγκάζοντας το Λονδίνο να αποδεχθεί απρόθυμα την κατάπαυση του πυρός που πρότειναν τα Ηνωμένα Έθνη και να αποσυρθεί.

Στην πραγματικότητα, οι ιστορικοί πίστευαν αργότερα ότι η ατυχία της Βρετανίας να χτυπήσει πάνω από το βάρος της είχε απλώς υπογραμμίσει την παρακμή της Βρετανίας και επιβεβαίωσε την κατάταξη της ως δεύτερης παγκόσμιας δύναμης.

Φυσικά, ο Μπάιντεν δεν είναι ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ. Αλλά το ταξίδι του Κάμερον στη Δυτική Ασία σε αυτήν την ακριβή στιγμή της ιστορίας αναβιώνει τη μνήμη. Και η προειδοποίησή του δεν θα ηχήσει κούφια στα αυτιά του Νετανιάχου.

Ανεξάρτητα από αυτό, οι Times of Israel ανέφεραν νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενοι την ισραηλινή τηλεόραση, ότι « ο Νετανιάχου απέσυρε τα προετοιμασμένα σχέδια για αντίποινα κατά του μπαράζ του Ιράν από », αφού μίλησε με τον Μπάιντεν. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan επικαλέστηκε ανώτερη πηγή: « Η απάντηση δεν θα είναι πλέον όπως είχε προγραμματιστεί, οι διπλωματικές ευαισθησίες έχουν επικρατήσει». Θα υπάρξει ανταπόκριση, αλλά φαίνεται ότι θα είναι διαφορετική από ό,τι αναμενόταν ». Η τηλεόραση σημείωσε ότι το σχόλιο πιθανότατα υποδεικνύει μια πιο αδύναμη ισραηλινή απάντηση από αυτή που εγκρίθηκε.

Η ουσία του θέματος είναι ότι η Τεχεράνη έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ότι έχει μια τρομερή στρατηγική ικανότητα στην εφεδρεία να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, η δυτική/ισραηλινή προπαγάνδα ότι σχεδόν όλα τα βλήματα που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ αναχαιτίστηκαν και « υπήρξε μικρή ζημιά », μπλα, μπλα, είναι άσχετη.

Οι Ισραηλινοί πολιτικοί είναι σκληροπυρηνικοί ρεαλιστές που γνωρίζουν ότι η χώρα τους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνη της το Ιράν – εκτός εάν ο Μπάιντεν διατάξει την άμεση επέμβαση των ΗΠΑ στον κλιμακούμενο πόλεμο. Αυτή είναι πραγματικά η «στιγμή του Σουέζ» του Ισραήλ.

Το Ισραήλ χρειάζεται πολύ νέα σκέψη για να σβήσει τους «δακτυλίους φωτιάς» που άναψε ο αείμνηστος Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, που τον πλησιάζει και είναι ενδημικός στη νέα εποχή του υβριδικού πολέμου. Η Ουκρανία πρόκειται να μάθει αυτό το πικρό μάθημα, αλλά πολύ αργά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raïssi τηλεφώνησε χθες στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του ενημερώσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου , ότι οι ενέργειες της Τεχεράνης «ήταν αναγκαστικές και περιορισμένες ». Παράλληλα, τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Η δήλωση τονίζει ότι « η ανεπίλυτη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση είναι η πηγή των σημερινών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή . Οι πρόεδροι επιβεβαίωσαν τη θέση αρχών της Ρωσίας και του Ιράν υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, της άμβλυνσης της σοβαρής ανθρωπιστικής κατάστασης και της δημιουργίας συνθηκών για πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της κρίσης .

Εδώ βρίσκονται οι σπόροι της νέας σκέψης, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν υποστηρικτές μεταξύ των Ισραηλινών ηγετών. Η Ρωσία μπορεί να είναι χρήσιμη, αν θέλουμε να πιστέψουμε τα σήματα που εξέδωσε η Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.

Εν ολίγοις, η κλήση του Raisi στον Πούτιν την Τετάρτη ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov και του Ιρανού υπουργού Hossein Amir-Abdollahian (με πρωτοβουλία της ιρανικής πλευράς) την προηγούμενη Κυριακή, της οποίας είχε προηγηθεί η ίδια, την προηγούμενη ημέρα, τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ του γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ και του επικεφαλής του Ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζάτσι Χανεγμπί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έχει από τότε επιστήσει την προσοχή σε αυτές τις συνεχιζόμενες « εποικοδομητικές » ανταλλαγές σχετικά με τις αυξημένες εντάσεις στην κατάσταση στη Δυτική Ασία.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Indian Punchline

loading...